اهل سنت

آیا در منابع اهل سنت نیز آمده که ابوحنیفه شاگرد امام صادق (ع) بوده است؟

مقبره ابوحنیفه

ابن ابی الحدید می‌نویسد:" ابو حنیفه و سُفیان ثَوری از شاگردان امام صادق می‌باشند. بعضی دیگر از عالمان اهل سنت از ابوحنیفه به عنوان راوی امام صادق (ع) یاد کرده اند. ابن حجر عسقلانى می گوید: "فقها و محدثانى همچون شعبه، سفيان ثورى، سفيان بن عيينه، مالك، ابن جريح، ابوحنيفه، پسر وى موسى، وهيب بن خالد، قطان، ابوعاصم، و گروه انبوه ديگر، از آن حضرت (امام صادق )حديث نقل كرده‏ اند.

رفتار شیعیان با اهل سنت باید چگونه باشد؟

شیعیان با اهل سنت

رفتار شیعیان با اهل سنت باید مبتنی بر آداب و آموزه‌های اخلاقی باشد و از هرگونه اهانت و اختلاف پرهیز شود؛ زیرا حُسن معاشرت از دیدگاه اهل بیت(ع) با تمام انسان‌ها چه موافق و چه مخالف عقیدتی واجب است.

فرق وهابیت با اهل سنت چیست؟

شهر سوال ـ اهل سنت به چهار شاخه اصلی حنفی، حنبلی، شافعی و مالکی تقسیم می شوند که به مرور زمان برخی از این شاخه ها به دهها زیر شاخه تقسیم شده و هر کدام برای خود به مسلکی جداگانه با عقایدی خاص تبدیل شدند.

آیا آیات قرآن درباره جنگ بدر، مانند آیه تطهیر، عصمت خلفا را اثبات نمی کند؟

 تطهیر

شهر سوال ـ «حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام در هنگام غصب فدك و مؤاخذه حضرت از ابو بكر به او گفتند: كتاب خدا را هیچ مى‏خوانى؟ گفت: بلى، حضرت فرمودند: خبر ده مرا از آیه تطهیر درباره چه كسانى نازل شده، درباره ما نازل شده یا درباره غیر ما؟ عرض كرد: درباره شما نازل شده است».

آیا دستور به مشورت در قرآن، نشان دهنده انتخابی بودن شخص امام نیست؟

شخص امام

شهر سوال ـ مطابق این آیه حکم کردن که یکی از شئون امامت است، باید به اذن الهی و نصب او انجام شود و حتی بعضی از مفسران سنی نیز این آیه را دلیل بر لزوم نصب در امامت دانسته اند:

چرا بین شیعه و اهل سنت اختلاف وجود دارد؟

شیعه و سنی

شهر سوال ـ اختلافات شیعه و سنی در اصل مساله رهبری است، شیعه اهل بیت را معصوم دانسته و دین خود را از آنها اخذ می کند، اما اهل سنت، این مرجعیت را نپذیرفته و در تعیین رهبر و مرجع خود نیز اختلافاتی دارند. حنبلی و شافعی و مالکی و حنفی از فرقه های اساسی اهل سنت می باشد.

فرق سنی و شیعه چیست؟

شیعه و سنی

شهر سوال ـ شیعه و سنی، هر دو از یک سرچشمه نشات گرفتند. و دین اسلام، خدای واحد و رسالت حضرت محمد(ص) را پذیرفتند و در ابتدا فرقی دیده نمی شد. اما تاریخ مسیری بود که بنابر قابلیت اشخاص، گذرگاهها را تغییر داد. و فاصله ها به تناسب حادثه های تاریخ، بیشتر شد.