شهر سوال ـ
مکتب های اخلاقی و عرفانی
مضرات شرکت در جلسات عرفانهای دروغین و کاذب چیست؟
غیر از حضرات معصومین علیهم السلام که چهارده نور پاکاند، بقیه در معرض لغزش و سقوط می باشند. بنابراین لازم است در دنبالهروی از غیر این ذوات پاک، با احتیاط بیشتری عمل شود؛ خصوصا در مباحثی که از جنس معارف توحیدی و اصول دین میباشد.
چرا اخلاق غربی های بی دین، از اخلاق ما ایرانی های مسلمان بهتر است؟
ما نمی خواهیم دچار خودشیفتگی باشیم و به هیچ عنوان؛ عیب و ایرادی بر ما وارد نباشد. اما باید به دور از شعار زدگی و جو زدگی حقیقت ماجرا را بنگریم. آیا واقعا اخلاق اروپایی ها از ما بهتر است؟
آیا صوفیان شیعه هستند؟
شهر سوال ـ در اسلام و میان مسلمین، «صوفى» نخستین بار به زهّاد و تاركان دنیا گفته شد كه بهترین اصحاب پیامبر (ص) بودند و سلمان و أباذر مشهورترین آنانند. تعالیم اسلام از یكسو مردم را به كار و تلاش و جهاد و نكاح و سازندگى مىخواند، و از سوى دیگر آنها را به پاكسازى نهاد لذت طلب خود (یعنى هواى نفس) و تهذیب اخلاق فرمان مىداد.
فرقه اهل حق، اعتقادات صحیحی دارند؟
شهر سوال ـ روزی پیامبر(صلی الله علیه وآله) در میان اصحاب خود، برای تبیین «صراط مستقیم»، خط مستقیمی را روی زمین ترسیم نمود در دو طرف آن خطوط کج و معوجی را کشید سپس (با اشاره به خطور کج و معوج) فرمود: هر کدام از این راه ها شیطانی دارد که به آن دعوت میکند و آنگاه آیه قرآن را تلاوت فرمود:« وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِی مُسْتَقِیمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِیلِهِ[انعام/۱۵۳] و این است راه راست من. از آن پیروى كنید و به راههاى گوناگون مروید كه شما را از راه خدا پراكنده مىسازد»[۱]
چگونه مکتبی مثل یوگا چنین در ایران و بین مسلمان ها رایج می شود؟
شهر سوال ـ یکی از شگردهای جذب در عرفان های نوظهور، جذب تدریجی است. در واقع برای فریب افراد در ابتدا، به نوعی با اعتقادات آنها همراهی می شود تا اینکه به تدریج و پله پله شخص را به کلی از آئین و اعتقادات قبلی خود جدا کنند.
آیا راه و روش صوفیه صحیح است؟
شهر سوال ـ اگر چه در بین صوفیان عقائد صحیح و حقی وجود دارد، اما وجود تفکرات باطل و انحراف ها، سبب می شود که هم مسلک شدن با آنها به هیچ وجه صحیح نباشد. چرا که اندکی سم، در میان غذایی مقوی و لذیذ، برای کشنده بودن آن کفایت می کند.
آیا فرقه صوفیان بالاخص صوفیان گناباد مورد تایید هستند؟
شهر سوال ـ صوفی ها معتقد هستند که عرفان اصیل اسلامی به دست آنها و اقطابشان می باشد حتی در نوشته ها و سخنان خود ادعا می کنند که بعضی از بزرگان نظیر حضرتعالی این گروه را تایید می کنند. آیا این ادعا صحت دارد؟ خواهشمند است با راهنمایی های خویش دیدگاه اسلام را در مورد عقائد و آرا این گروه روشن بفرمایید.
منظور از عرفان های جدید چیست؟
شهر سوال ـ انسان علاوه بر وجهه مادی، دارای وجهه ای غیر مادی است که بخش اصلی وجود او را تشکیل می دهد. و به همین دلیل همیشه تمایلاتی نسبت به مسائل معنوی در وجود خود احساس می کند.
صوفیان و درویشان چه انحرافاتی دارند؟
شهر سوال ـ دسته اول: جمعی از آنها صاحبان بوق و شاخند، که آنها را قلندران خوانند، که نه معنی تصوف را فهمیده اند، و نه «هر را از بر»[۱] شناخته اند. و نه از راه رسم دین، ایشان را اثری، و نه از خدا و پیغمبر، آنها را خبری است. روزگار خود را به گدایی وسؤال از مردم صرف نموده، و نام درویشی و ترک دنیا را بر خود بسته اند. و این طایفه، اراذل ناس، و پست ترین طوایف عالم اند.