خلفای سه گانه

برگزاری جشن هایی با عنوان نهم ربیع ، چه مقدار صحیح و مستند هست ؟

جشن عید الزهرا

شهر سوال ـ طبق منابع تاریخی فریقین (شیعی و سنی) عمر بن خطاب در روز بیست و سوم ذی الحجه ترور شد و پس از سه روز یعنی اواخر ذی الحجه درگذشته است . بنابر این ، این نظر که او در نهم ربیع الاول به قتل رسیده فاقد دلیل معتبر است.

آیا برگزاری جشن نهم ربیع الاول یا همان عیدالزهرا صحیح است ؟

عیدالزهرا

عید الزهرا و جشن گرفتن نهم ربیع الاول به دو جهت می‌تواند باشد:
نخست آن که سالروز به امامت رسیدن حضرت ولی عصر، امام زمان(عج) است. دومین مناسبت که بین برخی از مردم به غلط مشهور شده، سالروز قتل خلیفه دوم عمر بن خطاب است.

مبدا تاريخ اسلام از چه زماني بوده و توسط چه كسي و كدام ماه را اولين ماه هجرت قرار داده اند؟

برخي عقيده دارند كه خود حضرت محمد(ص) هجرت را مبدأ تاريخ قرار داد و در نامه ‏ها تاريخ را از هجرت محاسبه مي‏كرد . از همان آغاز ورود به مدينه اين كار را كردند. ولي پس از وفات حضرت، از اهميت آن كاسته شد . پس از آن دوباره به پيشنهاد حضرت علي(ع)، "هجرت" مبدأ تاريخ قرار داده شد.

آیا این حرف از ابوبکر صحت دارد که گفته کاش به خانه فاطمه حمله نمی کردم؟

شهر سوال ـ طبق گزارشات متعدد ابوبکر می گوید که ایکاش ۳ کار را ترک می کردم و انجام نمیدادم

چرا ابوبکر یار غار پیامبر (ص) خوانده می شود؟

غار ثور

شهر سوال ـ مشهور این است که در زمان هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه، ابوبکر همراه پیامبر(ص) بوده و زمانی که پیامبر(ص) در غار بوده اند، ابوبکر نیز همراه ایشان بوده است. البته تردیدهایی نیز در این مساله وجود دارد و بنابر شواهدی روشن می شود که ابوبکر بن ابی قحافه یار غار پیامبر(ص) نبوده است بلکه یار غار، ابی بکر یعنی عبدالله بن بکر بن اریقط بوده است. و تشابه اسمی یا مسائل دیگری مساله را متشابه کرده است. در ذیل به برخی از شواهد اشاره می کنیم:

به چه علت خلفا ، از نقل گفتار پيامبر جلوگيري کردند؟

شهر سوال ـعلی رغم سفارشات و توصیه های پیامبر اعظم علیه السلام مبنی بر حفظ، نقل و کتابت احادیث، متأسفانه بعد از رحلت آن بزرگوار، خلفا، نبرد خصمانه ای را با احادیث نبوی آغاز کردند

خلیفه دوم چرا ازدواج موقت را تحریم کرد؟

ازدواج موقت

ازدواج موقت یا همان متعه توسط خلیفه دوم عمر بن خطاب ممنوع شد. با روايت صحيح ا ز عمر نقل شده است که وي مردم را از متعه نهي کرد ، پس گفت : دو متعه در زمان رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم حلال بود ؛ متعه زنان و حج تمتع. (المبسوط للسرخسي ج۴ ص۲۷ - أصول السرخسي ج۲ ص۶).

آیا بعد از ماجرای سقیفه فقط شش نفر به غصب خلافت اعتراض کردند؟

شهر سوال ـ پاسخ به این سوال مستلزم ارائه تحلیلی جامع و کامل از حوادث مربوط به اولین لحظات رحلت رسول خدا(صلی الله علیه و آله) و جریان سقیفه و چگونگی بیعت گرفتن از مردم برای ابوبکر است که در این مجال نمی گنجد. اما با توجه به اصل موضوع مد نظر شما باید عرض کنیم:

آیا جنایاتی که در دوران فتوحات دوران خلفا،به برخی فرماندهان سپاه اسلام نسبت داده می شود،بر فرض صحت ریشه در تعالیم اسلام دارد؟

شهر سوال ـ با مراجعه به قرآن کریم و سیره رسول خدا(ص) ثابت می شود که بر فرض وقوع چنین جنایتی،این جنایت نه تنها به هیچوجه ریشه در اسلام و تعالیم اسلامی نداشته بلکه کاملاً در مقابل تعالیم انسانی اسلام می باشد.