چگونه با افکار منفی مبارزه کنم؟

مبارزه با افکار منفی

من ١٨ سال دارم و مدتى است فکراى منفى به سرم مى آید هر کارى مى کنم تا از خودم دورشان کنم فایده اى ندارد انگار بدتر مى شود جالب اینجاست این فکر ها به هیچ کسی جز خودم ضرر نمی زند اما حریفشون نمى شوم, به عنوان مثال یک دفعه فکر میکنم اعضاى بدنم آسیب میبیند، یا عضوى از بدنم قطع مى شود، شاید به نظر مسخره بیاید اما دچار این انحراف فکرى شده ام خواهشا من را راهنمایی کنید، ممنونم

وضعیتی که شما در آن قرار دارید یک نوع وسواس فکری از انواع مختلف و متفاوت وسواس فکری است که ممکن است نشانه های آن یا انواع دیگر آن در دوران بسیار دور شما در دروه های مختلف زندگی در وجود شما بوده است و خودش را نشان می داده البته احتمال اینکه وسواس در پدر ، مادر و یا سایر اعضای خانواده باشد وجود دارد. خدمت شما عرض کنم این افکار ممکن است برای همه به وجود بیاید ولی چون منطق و من قوی و سیستم ایمنی روان شناختی قوی دارند زیاد تحت تأثیر قرار نگیرند و با یک لبخند و یا حتی بدون اینکه فرصت توجه کردن داشته باشند از از ذهن آن رد می شود ولی شما به دلیل عدم آگاهی نسبت به این افکار و سخت گیری ها و دقت های زیاد و اضطراب و استرس های مختلف به این افکار توجه و تمرکز پیدا کرده اید و باعث آزار و اذیت خودتان شده اید. بنابراین راهکارهای زیر برای شما بسیار مفید خواهد بود:
۱- بدانید این افکار برای همه افراد پیش می آید.
۲- شما هیچ تکلیفی نسبت به این افکار ندارید پس درگیر آن نشوید ، سعی در خنثی سازی ، سرکوب گری و استدلال آوردن و مهار کردن آن ها نداشته باشید.
۳- از آنجا که اضطراب و استرسورهای زندگی باعث فعال شدن این افکار می شود سعی کنید مهارت های کنترل اضطراب و استرس را مانند ورزش و ریلکسیشن را انجام دهید.
۴- با پذیرش این افکار و پرهیز از کلنجار رفتن و دور کردن این افکار سعی کنید این افکار به هدف خود که همان سرگرم کردن ، اثبات قوی بودن ، درگیر کردن وتحت تأثیر قرار دادن است ، نرسند.
۵- همانطور که می دانید این افکار هیچ تغییر در کار و عملکرد و به طور کلی بیرون شما ندارند و فقط در سطح ذهن شما باعث اذیت شما می شوند پس با پذیرش و و محل ندادن به آنها ، آنها را ضعیف و ضعیف تر کنید .
۶- به هیچ وجه از نظر شرعی گناهی متوجه شما نیست چون افکار غیر اختیاری که شما خود ناراحت آن هستید و اراده ای ندارید گناه نداشته و مستوجب عذاب نخواهد بود.
۷- با خود بگویید من کارهای خودم را انجام می دهم و بگذار آن هم برای خود مشغول باشد (افکار وسواسی)
۸ - افکار تان را آزاد بگزارید ولی سعی کنید تحت تأثیر آن قرار نگیرید و با آغوش باز استقبال کنید و بدون نگران و اضطراب و با خنده ای مهارت گونه سعی کنید دست این افکار را بخوانید تا آنها به هدف خود نرسند.

موفق باشید.

کلمات کلیدی: 

دیدگاه‌ها

با سلام من دختر ۲۳ ساله ای ام که در خانواده ای سنتی بزرگ شدم و هیچ وقت خودمو درگیر دوستی های پوچ و بیهوده نکردم خدا رو شکر از دانشگاه دوتی لیسانس گرفتم . امتحتن ارشد هم دادم بعد امتحان ارشد از بیکاری در فضای مجازی با یک پسر ۳۳ ساله شروع کردم به چت اولاش برای بیکاری بود اما بعدش احساس کردم دارم وابسته میشم واسه همین خودم با بهانه ای قطع رابطه کردم اما عذاب وجدان داره خفه ام میکند .چطوری فراموش کنم .تو رو خدا سرزنشم نکنید میدونم اشتباه کردم راهنماییم کنید

تصویر پاسخگو

با سلام حضور شما خواهر گرامی
همین که خیلی زود پی به اشتباه خودتان بردید و به این رابطه بیهوده پایان دادید ، جای شکر و سپاس از درگاه الهی دارد . شما هم به فضل و لطف خداوند امیدوار باشید . جایی برای سرزنش و ملامت هم نیست . هم انسان ممکن الخطاست و هم خدا آمرزنده و مهربان . پس با توبه و طلب بخشش از باری تعالی ، آرامش خاطر گذشته را به دست بیاورید . ان شاءالله از این پس هم سعی کنید ارتباطات خود با دیگران را در چارچوب عقل و شرع تعریف کنید . مطمئن باشید خداوند هم شما را خواهد بخشید .

سلام.
دارم میمیرم کمکم کنید
من درگیر وسواس فکری شدید شده ام
فقط هم نسبت به دوستانی که بهشون اعتماد ندارم
من دوساله الرژی تنفسی شدید به عطردارم و خییییییلی از دوستام میومدن خونمون و اصلا چنین فکری نمیکردم امااا یکی از دوستای بی اعتمادم به اسم ساره اومد و من فکر میکنم عطرریخته روفرشمون و فرداش باتوجه به رفتاراش فهمیدم خیلی اشتباه کردم ولی به دوست دیگه ام الهه گفتم عطر ریخته رو فرشو
دوستم گفت اگر من جای تو بودم تلافی میکردم بعد الهه خواست بیاد خونمون گفت نکنه فکر میکنی منم بیام عطر بریزم
گفتم نیا ولی بعد زنگ زدم گفتم بیا خونمون
ادم شرررری هست دوهفته است نمیتونم درست نفس بکشم میترسم ریخته باشه رو فرشو
بهش فکر نمیکنم.و بی اعتنا هستم ولی نفسم میگیره و میدونم این نفس تنگی اضطراب شدید هست خخخخخ حالا میگید دختره دیوونه شده چی کار کنم حالا
به خودم میگم این وسواس نیست اگه ریخته باشه چی؟؟و تا تمام قسمتهای فرش رو بو نکنم دلم اروم نمیشه
حالا چه طوری میشه تمام قسمت های فرشو بو کرد؟؟؟؟به نظزتون وسواسه؟؟؟؟کمکم کنییییید چیکار کنم من ۱۸ سالمه

با مشاور صحبت کردم
گفت باید زیاد تو اون محیطی که وسواس داری قرار بگیری چون هرچی اضطراب زیاد میشه وسواس کمتر میشه
حالا خواستم گظر چند مشاور بدونم درصورتی که یکی دیگه که مشاوره گفت از اون محیط دور شو و بخش اصلا فکر نکن
میخوام نظر شما روهم بدونم
ممنون میشم کمکم کنید

تصویر مشاور شهر سوال

خواهر گرامی، از مراجعه شما متشکریم. با مختصر توضیحاتی که فرمودید، توصیه می شود ابتدا تحقیق و پرس و جو درباره یک مشاور روانشناس باتجربه انجام دهید و سپس مراجعه کنید. شاید هر کسی که در ظاهر مشاور است، روانشناس نباشد و یا هر مشاور روانشناس، در همه زمینه های مشاوره ای و اختلالات تخصص و تبهر کافی نداشته باشد. تشخیص اینکه شما دچار وسواس هستید یا نوع دیگری از اختلالات روانشناختی یا هیچکدام، صرفا با مراجعه حضوری به یک روانشناس با تجربه (تأکید می شود با تجربه و مهارت) قابل انجام است. پس از تشخیص نوع مشکل، مشاور شما تعداد جلسات مشاوره و دستورالعمل های لازم را به شما خواهد داد. ضمنا پس از تحقیق و انتخاب یک مشاور باتجربه توصیه میشود به سرعت مشاور خود را عوض نکنید که این به فرایند حل مشکل ضربه خواهد زد و آن را مختل می کند.
موفق باشید.

سلام من در خانواده ی سنتی متاسفانه بزرگ شدم زیبای برایم مهم هست اما انقدر تو گوشم خوندن اگر هر کاری کنی چون بی حجابی به جهنم میری و چادری چون چادریه به بهشت میره دیگه از خدا میترسم و همش افکاری که چند زن چادری و مرد ریشو دارن یا منو اذیت می کنح یا بهنپم تهمت جهنم میزنن میاد خو سرم هنوزم تو همین خانوادام

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال!

آنچه بر زن لازم است این که در برخورد با نامحرم زمینه فساد را فراهم نکند و لباسش انگشت‌نما و لباس شهرت نباشد، حال پوشش او چادر باشد یا چیز دیگر، فرقی نمی‌کند(ستار هدایت خواه‌، زیور عفاف‌، پاسخ به اشکالات و شبهات بر حجاب اسلامی‌، ص ۲۵۵ و ۲۵۶) بنابراین‌ هر لباسی که دارای ۳ ملاک زیر باشد مصداق حجاب اسلامی است .( همان‌، ص ۱۹۵.)
۱.تمام اعضای بدن‌، از فرق سر تا ناخن پا را بپوشاند. (به جز دستها تا مچ و گردی صورت اگر زینت نداشته باشند.)
۲.تمام برجستگی های بدن زن را بپوشاند به طوری که حجم بدن او مشخص نباشد.
یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُۆْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُۆْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً ( آیه ۵۹ سوره احزاب )
ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مۆمنان بگو: جلبابها [ روسری های بلند ] خود را بر خویش فروافکنند ، این کار برای اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است ( و اگر تا کنون خطا و کوتاهی از آنها سر زده توبه کنند ) خداوند همواره آمرزنده رحیم است.
۳.توجه نامحرم را به خود جلب نکند و تحریک‌آمیز هم نباشد.
پس با توجه به این مطالب‌ حجاب اسلامی تنها در چادر خلاصه نمی‌شود. اما به عقیده ما چادر بهترین و کاملترین نوع حجاب است‌.
خواهر گرامی حجاب اسلامی یا مانتوی بلند و مقنعه در صورتی کامل است که‌:مانتو برجستگی های بدن را بپوشاند، آستین آن بقدری گشاد نباشد که بالاتر از مچ را نمایان سازد. گریبان آن به گونه‌ای نباشد که زینتها و لباسهای زیر را آشکار نماید، رنگ و مدل آن توجه نامحرمان را به خود جلب نکند، مقنعه‌ای که می‌پوشد ساتر موها، تمام گردن‌، زیر چانه و سینه او باشد. علاوه بر آن جورابهایی بپوشد که رنگ پا را نمایان نکند. و نیز کفشی هم بپوشد که رنگ و صدای آن توجه نامحرم را به خود جلب نکند. لذا اگر لباسهای او خصوصیات فوق را داشته باشد مصداق حجاب اسلامی است‌.
( همان‌، ص ۱۹۷)
حقیقت آن است که وقتی زن پوشیده و با وقار از خانه بیرون رود و جانب عفاف و پاک دامنی را رعایت کند، فاسدان و مزاحمان جرأت هتک حیثیت او را در خود نمی‏یابند. بیمار دلانی که در پی شکار می‏گردند، فرد دارای حریم را شکاری مناسب نمی‏بینند. در روایات آمده است: «المرأه ریحانه؛
(وسائل الشیعه، ج ۱۴، ص ۱۲۰)زن همچون ریحانه یا شاخه گلی ظریف است.»
بی ‏تردید اگر باغبان او را پاس ندارد، از دید و دست گلچین مصون نمی‏ماند. قرآن کریم، زنان ایده آل را که در بهشت جای دارند، به مروارید محجوب و پوشیده در صدف تشبیه می‏کند: «کأَمْثالِ اللُّۆْلُۆِ الْمَکنُونِ.»(سوره واقعه: ۲۳)
افزون بر این، گاه آن‏ها را به جواهرات اصیلی چون یاقوت و مرجان که جواهر فروشان در پوششی ویژه قرار می‏دهند تا همچون جواهرات بَدَلی به آسانی در دسترس این و آن قرار نگیرند و ارزش و قدرشان کاستی نپذیرد، تشبیه می ‏کند.
(گستره عفاف به گستردگی زندگی، حمیده عامری، کتاب زنان، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، ش ۱۲، ص ۱۱۷)
پوشش و حجابی که اسلام مطرح می کند به سبب حفظ ارزش و کرامت زن است، برای حفظ و تحکیم روابط زن و مرد است ، برای مصون ماندن زنان و مردان و دختران و پسران از گناه است ، برای برقراری روابط درست بین زن و مرد است ، برای جلوگیری از بازیچه شدن زنان و دختران است، برای جلوگیری از فساد مردان است، برای حفظ ارزش های انسانی و اسلامی است ، برای حفظ نظام طبیعی حاکم بر جهان است و از همه مهمتر سعادت و کمال دنیوی و اخروی زنان و مردان است.

*** نکته نهایی:
ناامید نباشید و برای خود خطوط قرمزی تعریف کنید و از اعتقاداتی که احساس می کنید نجات بخش شماست، بهره ببرید.

موفق باشید.

ببخشید من دچار بیماری استرس و اضطراب هستم یکسره استرس دارم برای هرچیز کوچیکی حتی زنگ درو میزنن یا یه صدایی میاد یا هرچی سریع میترسم و فکر میکنم اتفاق بدی میوفته بیخئد و بی جهت استرس دارم بعضی وقتا ولی یهو وحشت میکنم یهو انگار یه چیزی به آدم حمله کرده باشه یهو حس وحشت چنان بهم حمله میکنه که دوست دارم اون لحظه نباشم و بمیرم و نمیدونم کجا پناه بیارم تو تنهایی خودم فقط گریه میکنم کسی رو ندارم و فکر میکنم که خدا منو مجازات میکنه یا میخواد همش مجازاتم کنه اون لحظه ای که حتی وحشت میکنم فکر میکنم خدا این بلارو سرم اورده چیکار کنم ؟
وسواس فکری هم دارم انواع و اقسام افکار توروخدا کمکم کنید بگید چیکار کنم؟؟؟ انرژی منفی من ممکنه رو اطراف تاثیر بد بزاره کمکم کنید؟؟؟ اگر ممکنه با ایمیلم هم به من مشاوره بدید

با سلام و تشکر از ارتباطتان با شهر سوال!

وسواس شامل سه نوع وسواس فکری، وسواس عملی یا تلفیقی از این دو یعنی وسواس فکری و عملی است.

الف) وسواس فکری: همان افکار یا تصویر های ذهنی ناگهانی یا میل به انجام کاری یا گفتن چیزی است که فرد را ناراحت می کند و مدام هم در ذهن تکرار می شود. از جمله ترس از نجس شدن یا نجس کردن، ترس از دست زدن به مواد سمی یا آلوده، ترس از آسیب رساندن یا کشتن فردی به خصوص نزدیکان و کسانی که فرد آن ها را دوست دارد. ترس از فراموش کردن انجام کاری مثل قفل کردن در، بستن شیر گاز یا ترس از ابتلا به یک بیماری مثل ایدز یا سرطان و....

ب) وسواس عملی: همان رفتارهایی است که فرد احساس می کند مجبور است آن ها را تکرار کند تا اضطرابش را کمتر کند یا جلوی یک اتفاق بد گرفته شود. از انواع آن می توان به: شست وشو و آب کشی مکرر و طولانی مثل شستن مکرر دست ها در طول روز، وارسی و بررسی افراطی مثل چندین بار قفل کردن در، اعمال تکراری مثل ۱۶ بار چراغ را خاموش کردن، جمع کردن و انبار کردن چیزهای بی مصرف یا وسایل غیرقابل استفاده، قرار دادن اشیا و وسایل به صورت قرینه یا براساس یک نظم خاص و... اشاره کرد .بیشتر کسانی که از این اختلال رنج می برند، می دانند که ترس آن ها واقع بینانه نیست اما در عین حال نمی توانند رفتار خود را کنترل کنند، انگار که مجبورند این کارهای تکراری را انجام دهند. در تحقیقی که در مراکز درمانی شهر تهران در سال جاری انجام گرفت مشخص شد که رایج ترین نشانه های وسواس عملی شامل وسواس عملی متفرقه، نظافت و شست وشو و وارسی کردن است.

ج) وسواس فکری – عملی: افرادی که گرفتار این نوع وسواس هستند هم افکار ناراحت کننده و هم رفتارهای تکرار شونده را تجربه می کنند.

دردسرهای وسواس

وسواس می تواند مشکلات جدی برای فرد ایجاد کندکه از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد:

۱ - این افراد ساعت های زیادی در طول روز به انجام رفتارهای وسواسی می پردازند. به همین دلیل فرصت کافی برای رسیدگی به امور خانواده را ندارند .

۲ - بسیاری از این افراد از رفتن به مکان ها و قرار گرفتن در موقعیت هایی که در آنها اضطراب ایجاد می کند خودداری می کنند و در بیشتر اوقات فرد یا افرادی در خانواده مجبورند به آنها کمک کنند تا از عهده انجام تشریفات وسواسی برآیند.

وسواس در چه کسانی بیشتر بروز می کند؟

* تجارب نشان می دهد که وسواس همگام با بلوغ در افراد پایه می گیرد و به تدریج رشد می کند. البته اگر در آن ایام شرایط برای درمان مساعد باشد راحت تر می توان به درمان پرداخت وگرنه این بیماری سیر مداوم و رو به رشد خواهد داشت.

* بررسی های علمی نشان داده است که وضع هوشی افراد وسواسی در سطحی متوسط و حتی بالاتر از حد متوسط است.

وسواسی هایی که هوش اندک یا با درجه ضعیف دارند بسیار کم هستند؛ براین اساس رفتار آنها نباید حمل بر کم هوشی شان شود.

* تجارب نشان داده است آن ها یی که در زندگی شخصی حساس ترند امکان ابتلای شان به بیماری وسواس بیشتر است. هم چنین در بین فرزندانی که والدین شان معمولا محکوم شان می کنند این بیماری بیشتر دیده می شود. حتی گاه وسواس افراد در بزرگسالی نشأت گرفته از منع های شدید دوران کودکی و حتی نوجوانی و جوانی آنان است.

گام اول برای درمان

برای این که بتوانید با وسواس خود مقابله کنید ابتدا باید بدانید که اختلال وسواس فکری- عملی چگونه به وجود می آید؟

بیشتر اوقات افکاری که باعث نگرانی افراد مبتلا به وسواس می شود با باورها و ارزش های آنها در تقابل است . مثلاً یک مادر دلسوز می ترسد که مبادا به فرزندش آسیبی برساند . به طور کلی هرچه بیشتر سعی کنید در باره چیزی فکر نکنید، در نهایت بیشتر به آن فکر خواهید کرد. می توانید همین حالا این را امتحان کنید: سعی کنید به مدت ۶۰ ثانیه به یک فیل صورتی فکر نکنید! به احتمال زیاد اولین چیزی که به ذهن شما می آید آن چیزی است که سعی می کنید به آن فکر نکنید؛ یعنی یک فیل صورتی . زمانی که آدم ها در می یابند که نمی توانند از افکار ناراحت کننده اجتناب کنند، به فکر راه حل های دیگری برای کاهش اضطراب می افتند و ممکن است کارهایی مانند شستن زیاد دست ها را انجام دهند. این کارها معمولاً اضطراب آنها را کاهش می دهد. فقط مشکل این جاست که رهایی از اضطراب موقتی است . خیلی زود شرایط به گونه ای می شود که آنها باید آن عمل را بیشتر و بیشتر انجام دهند تا حال شان بهتر شود و این عمل خیلی زود به یک رفتار وسواسی تبدیل می شود.

درمان رفتار شناختی؛ روشی برای درمان وسواس

یکی از روش های درمان وسواس، درمان رفتاری شناختی است.

هدف این روش درمانی این است که فرد یاد بگیرد اضطراب خود را بدون انجام رفتارهای وسواسی کنترل کند . در این درمان شما راهبردهایی نظیر تمرین های آرام سازی و شیوه های تفکر را که باعث کاهش اضطراب می شوند یاد خواهید گرفت . هم چنین در این نوع درمان می آموزید که اگر به جای اجتناب از افکارتان با آنها مواجه شوید، آن ها کنار می روند. درمان گرتان به شما کمک می کند با چیزهایی که بیشتر از همه از آن ها می ترسید به تدریج روبه رو شوید تا بالاخره زمانی فرا برسد که بتوانید ترس تان را بدون انجام رفتارهای وسواسی مهار کنید . این درمان معمولاً حدود ۲۰ جلسه طول می کشد. حتی برای افرادی که علائم وسواس شدیدتری دارند ممکن است تعداد جلسات درمانی افزایش یابد.

آیا دارو راه حل خوبی است؟

داروهایی که بیشترین اثربخشی را در درمان اختلال وسواس فکری - عملی دارد، در واقع سطح شیمیایی سروتونین را در مغز افزایش می دهد. هرچند بسیاری از بیماران با دارو بهبود قابل ملاحظه ای پیدا می کنند، اما در اغلب موارد علایم بیماری با قطع دارو، عود می کند. به همین دلیل بهتر است همیشه درمان شناختی - رفتاری با دارودرمانی همراه باشد. برای برخی بیماران ترکیب دارودرمانی و شناخت درمانی بهترین نتایج را به بار می آورد. البته همانطور که می دانید در یک رابطه درمانی موثر، بخش عظیمی از اثربخشی درمان منوط به همکاری بیمار است.معمولاً در اوایل درمان، اضطراب درمان جو به شدت افزایش می یابد و مدام به این فکر می کند که آیا درمان اثربخش خواهد بود یاخیر؟ درمانگر راه های جدیدی برای مقابله با اضطراب به فرد می آموزد و به او یاد می دهد چطور با چیزهایی که از آن ها می ترسد روبه رو شود . از او خواسته می شود مهارت هایی را که در جلسات می آموزد، بین جلسات تمرین کند . اگر تمرین هایی را که درمان گر توصیه می کند بین جلسات انجام بدهد و درمان را تکمیل کند، به نتیجه مطلوب خواهد رسید.

چند راهکار سرپایی برای مقابله با وسواس

هرچند همان طور که گفته شد درمان اثربخش برای مقابله با وسواس شناخت درمانی و دارودرمانی زیر نظر پزشک است اما با این حال به خصوص اگر وسواس در مراحل اولیه باشد برخی راهکارها تا حدودی می تواند به فرد وسواسی کمک کند.

۱ - تا می توانید خودتان را مشغول و سرگرم کنید: اعمال وسواسی زمانی بیشتر بروز می کند که فرد زمان های زیادی بیکار است. بنابراین سعی کنید زمان های بیکاری خود را با فعالیت هایی که ذهنتان را درگیر می کند پر کنید. بهتر است این فعالیت ها عملی و به گونه ای باشدکه دستان شما نیز درگیر آن شود. الان فصل مناسبی برای یادگرفتن بافتنی است.

۲ - از تنهایی اجتناب کنید: زندگی در جمع و ارتباط با کسانی که دوست شان داریم یکی از راه هایی است که می تواند به حل این موضوع کمک کند. علاوه بر این نزدیکان شما در کنترل رفتارهای وسواسی تان به شما کمک خواهند کرد.

۳- اراده تان را تقویت کنید: اجازه ندهید افکارتان، اختیار شما را به دست گیرد. برای این کار با تکنیک های افزایش تمرکز و اراده به خودتان کمک کنید.

۴ - خود را "ملزم " کنید که "به طور مداوم" دست های تان یا چیزهایی را که فکر می کنید آلوده هستند بشویید!

موفق باشید.

ببخشید چرا جواب سوال منو هنوز ندادید شما باید اینجارو همیشه نظارت کنین و جواب سوال مردمو بدین شاید یکی عجله داشته باشه

تصویر شهرسوال

باسلام و احترام. پاسخ سوال شما از سوی کارشناس اخلاقی، ارسال شده است و می توانید در کامنت قبلی مطالعه بفرمایید http://www.soalcity.ir/comment/18423#comment-18423

سلام
از شما میخواهم در رابطه با مشکلم من رو راهنمایی کنید ،مشکلی که من دارم این هست که مدام افکار منفی به سوراغم میان مثلا همین چند روز پیش وقتی تو اتوبان بودیم ماشین ها با سرعت زیادی میرفتن و کم مونده بود بخاطر یک اتفاق کوچیک یه ماشین سنگین به ما بزن که خداروشکر این اتفاق نیفتاد ولی همش جلوی چشمام میاد اون صحنه یا تصور میکنم اگه خدای نکرده همچین اتفاقی میفتاد چی میشد یا برای اون کسانی که در حادثه هایی مثل تصادف عزیزشون ازدست دادن میوفتم گریم میگیره این افکار باعث میشه حالت تهوع و اظطراب بگیرم یا بعضی وقتا وقتی یک بچه ای از اقوام از خیابون رد میکنم وقتی می‌رسم خونه پیش خودم تصور میکنم اگه یهو دستش ول میشد یا می‌دوید چی بیشتر هم شبها افکار منفی میاد سراغم البته گاهی اوقات عواملی مثل صدای بلند موسیقی یا عوض کردن پشت سر هم چندتا اهنگ یا سرو صدای وسایل بازی بچها یا بهم کوبیده شدن در باعث اضطراب و حالت تهوع میشه برام ممنون میشم راهنمایی کنید.

تصویر شهرسوال

سلام و تشکر از ارتباطتان با این مرکز

با عرض معذرت، متاسفانه امکان پاسخگویی از این سامانه دیگر مقدور نیست.

برای ارسال پرسش و دریافت پاسخ، از راه های ارتباطی ذیل استفاده بفرمایید. دوستان کارشناس در این بخش ها خدمت شما هستند:

۱) نسخه جدید "اپلیکیشن پاسخگو"

این برنامه را می توانید از این لینک دریافت کنید:
https://cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app

۲) اگر امکان نصب و استفاده از برنامه فوق را ندارید، می توانید با مراجعه به این آدرس اینترنتی و ثبت مشخصات، پرسش خود را از طریق وبسایت مطرح نمایید:
https://user.pasokhgoo.ir

نظرات