زبان قرآن

فرق حدیث قدسی با قرآن چیست؟

حدیث قدسی

حدیث قدسی عبارت است از کلامی که پیامبر اکرم(ص) از خداوند متعال حکایت کند (و معمولا با کلماتی مانند «قال الله» یا «یقول الله» شروع می شود) و در الفاظ آن تحدی و اعجازی وجود ندارد، به خلاف قرآن که با الفاظ مخصوصی وحی شده و دیگران در آوردن مثل آن عاجزند.

چرا در قرآن کریم هر کجا سخن از خداوند آمده، از ضمیر مذکر استفاده شده است؟

علّت این که خداوند در قرآن کریم از ضمیر مذکر برای خودش استفاده نموده، این است که قرآن به زبان عربی نازل شده است، و استفاده از ضمیر مذکر برای خداوند متعال مطابق قواعد و ادبیات زبان عربی است. چون  خداوند متعال نه مؤنث حقیقی است و نه مذکر حقیقی، و از موارد کار برد قیاسی و سماعی مؤنث مجازی هم نیست پس براساس قواعد زبان عربی برای ذات متعالی خداوند باید از ضمایر، اسامی و صفات به صورت مذکر (مجازی) استفاده نمود.

در آیات قرآنی چه فرقی بین نبی و رسول است؟

رسول الله

فرق نبی و رسول آن است که نبی در خواب واسطه وحى را مى ‏بيند، و وحى را ميگيرد، ولى رسول كسى است كه فرشته حامل وحى را در بيدارى می بيند، و با او صحبت مى‏ كند.

آیا قرآن از الفاظ زشت جنسی استفاده کرده است؟

الفاظ مودبانه که به صورت کنایی استفاده می شوند، پس از مدتی و به دلیل استفاده زیاد در معنای کنایی، از حالت کنایی بودن خارج شده، و به نوعی صریح در آن امر مورد اشاره می شوند. و برای سنجش میزان ادب یک کلام باید آن را در بستر زمانی خود دید. که در آن دوران معنای مستقیم این واژه چه بوده است.

آیا قرآن به کفار توهین کرده است؟

گر کسی دیگری را دزد خواند، آیا تهمت زده است؟ اگر نخواهیم شتابان نظر بدهیم، باید بنگریم به چه کسی دزد گفته است. آیا به کسی که چند لحظه پیش کیف او را دزدیده، دزد می گوید! یا ...

با چه زبانی با قرآن انس بگیرم؟

قرآن

شهر سوال ـ انسان همراه با خواندن متن اصلی ، به معنای قران هم توجه کند تا زمینه تامل و تفکر در مضامین بلند قران فراهم شود بسیار عالی است . اما باید گفت خواندن قرآن به زبان اصلی، که در حقیقت اصل برای همه ترجمه های آن است، نه تنها منافاتی با تأمل در معانی آن ندارد، بلکه برای بقاء قرآن و جلوگیری از تحریف آن در طول تاریخ لازم است...

قرآن چگونه کتابی است؟ رمزی؟ ساده و روشن؟ یا تمثیلی و محتاج تاویل؟

تمثیلی و محتاج

شهر سوال ـ هر سخنی که قرآن گفته، بر معنای عرفی خود دلالت می کند و ما می توانیم معنای ظاهری آن را حجت بدانیم. اگر مطالب قرآن تماما به شکل رمزی بود، طبیعتا توسط افراد زیادی صحیح درک نمی شد. و آنها به گمراهی می افتادند. در حالی که قرآن برای جلوگیری از انحرافات آمده و غرض اصلی آن هدایت بشر است. پس به عنوان مثال اگر قرآن سخن از معاد می گوید، واقعا معاد را مد نظر دارد و نمی توان ادعا کرد که منظور قرآن از بیان این مطالب چیز دیگری است.

برای فهم قرآن چه اقداماتی لازم است؟

قرآن

شهر سوال ـ حضرت علی(ع) درباره قرآن می فرمایند: َ «إِنَّ الْقُرْآنَ ظَاهِرُهُ أَنِیقٌ وَ بَاطِنُهُ عَمِیقٌ لا تَفْنَى عَجَائِبُهُ وَ لَا تَنْقَضِی غَرَائِبُهُ وَ لا تُكْشَفُ الظُّلُمَاتُ إِلَّا بِهِ؛[۱] همانا قرآن داراى ظاهرى زیبا و باطنى ژرف و ناپیداست، مطالب شگفت آور آن تمام نمى ‏شود، و اسرار نهفته آن پایان نمى ‏پذیرد و تاریكى ‏ها بدون قرآن بر طرف نخواهد شد.»

ایا تمامی علوم در قرآن وجود دارد؟

علوم

شهر سوال ـ «از تعبیر "تبیان" كه به معنی بیان كردن است و با توجه به وسعت مفهوم "كلّ شیء"معلوم می شود كه در قرآن، بیان همه چیز هست،‌ ولی با توجه به این نكته كه قرآن یك كتاب تربیتی و انسان ساز و یك كتاب هدایت برای عموم مردم است،‌ كه برای تكامل فرد و جامعه در همه‌ جنبه های معنوی و مادی نازل شده است. روشن می شود كه منظور از "همه چیز" تمام اموری است كه برای پیمودن این راه لازم است، ‌نه این كه قرآن یك دائرة المعارف بزرگ باشد كه تمام جزئیات علوم ریاضی و جغرافیایی و شیمی و فیزیك و گیاه شناسی، و پزشكی در آن آمده است.

منظور از بطن قرآن چیست؟

بطن قرآن

شهر سوال ـ امام باقر (ع) می فرمایند: «اگر بنا بود آیه‏اى كه در باره مردمى نازل شده با مردان آن مردم از بین برود، چیزى از قرآن باقى نمى‏ ماند، و لیكن قرآن طورى است كه اولش(یعنى عصر نزولش) و آخرش(یعنى اعصار بعدش) تا زمانى كه آسمان و زمین برجاست را یك جور شامل مى ‏شود، و براى هر قومى آیه‏ اى است كه تلاوتش مى‏ كنند، حال یا آیه از خیر آنان خبر مى‏ دهد و یا از شرشان»