شهر سوال ـ اولا این فرض که پسر پانزده سالگی باید روزه بگیرد، خیلی دقیق نیست. سن بلوغ سه نشانه دارد که با آمدن هر کدام روزه و نماز و ... واجب می شود و چه بسا اکثر پسران قبل پانزده سالگی بالغ شوند.
هر کسی که محتلم شود یعنی در خواب جنب شود یا موی زبر زیر شکم او رشد کند، بالغ است اگر چه پانزده سالش نشده باشد.
فلسفه روزه
چرا دختر باید در ۹ سالگی روزه بگیرد ولی پسر در ۱۵ سالگی مکلف می شود؟
چرا روزه می گیریم؟
شهر سوال ـ حضرت علی (ع) می فرمایند: گروهى خدا را به امید پاداش پرستش كردند، كه این پرستش بازرگانان است، و گروهى او را از روى ترس عبادت كردند كه این عبادت بردگان است، و گروهى خدا را از روى سپاسگزارى پرستیدند و این پرستش آزادگان است.[۱]
چه نیازی به رؤیت هلال برای اثبات اول ماه است؟
شهر سوال ـ هر چند پیشرفت های علمی در بسیاری از احکام وضعیت بهتر و قابل قبول تری را در تشخیص و انجام تکالیف شرعی برای مکلفان به وجود می آورد ، اما در بسیاری از موارد هم پیشرفت ها تاثیری در نتیجه و عملکرد ندارد .
چرا احکام الهی دشوار است؟ مثل روزه یک ماه در گرمای تابستان و ...
شهر سوال ـ دشواری با عدم توانایی انجام آن فرق می کند. و بهشت را به بها دهند نه به بهانه! تا گرمای شدیدی که آسفالت را از جا می کند، به وجود نیاید، خرما پخته نمی شود.
چرا برای روزه و سایر مناسک دینی از تقویم قمری که عربی است استفاده می کنیم؟
شهر سوال ـ تقویم قمری، در انحصار قوم و قبیله خاصی نیست، بلکه همان گونه که ماه برای همه زمینیان است، تقویم مبتنی بر آن نیز می تواند برای همه زمینیان باشد. و درباره تقویم شمسی نیز مساله به همین منوال است و نمی توان این نوع تقویم را از خصائص ایرانیان برشمرد. حتی اگر بخواهیم این مسائل را قومی و قبیله ای در نظر بگیریم، اثر پذیری از بابل و مصر و ... درباره تقویم شمسی نیز در تاریخ ثبت شده است.