رفتار شیعیان با اهل سنت باید مبتنی بر آداب و آموزههای اخلاقی باشد و از هرگونه اهانت و اختلاف پرهیز شود؛ زیرا حُسن معاشرت از دیدگاه اهل بیت(ع) با تمام انسانها چه موافق و چه مخالف عقیدتی واجب است.
وحدت شیعه و سنی
سیره عملی معصومین و رهبران اسلامی در حفظ وحدت میان مسلمین چگونه بوده است؟
در نگاه علما و مراجع بزرگ شيعه وحدت اسلامي جزء ضروريات غير قابل ترديد است و همگان مكلف به حفظ آن است و از ان روست كه اگر گاهي برخي گره هاي تكفيري نظير وهابيان نابخرد دست به اقداماتي تخربيبي بر ضد شيعيان و يا مراكز مذهبي شيعه مي زنند، علماي شيعه بخصوص رهبر معظم انقلاب اسلامي مردم را به حفظ وحدت و عدم برخورد مقابل به مثل فرا خوانده و همگان را به حفظ وحدت اسلامي دعوت مي كنند.
آیا حفظ وحدت بین شیعه و اهل سنت در احادیث هم سفارش شده است؟
بر اساس آیات شریفه و روایات متعدد، باید مسلمانان اتحاد داشته باشند. امامان نیز به ما یاد دادهاند که باید مسلمانان متحد باشند. وحدت و یکپارچگی امت اسلامی نزد آنان از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد؛ چنان که امام علی(ع) در مقابل حق به غارت رفته خویش ۲۵ سال سکوت کرد، ولی از هیچ تلاشی برای اتحاد مسلمانان خودداری نورزید.
اختلافات مذهب شیعه و سنی در چیست؟
پیدایش دو مکتب شیعه و سنی به دواختلاف مهم بر می گردد: ۱- اعتقاد یا عدم اعتقاد به عصمت اهل بیت(ع) و اعتبار سنت آنان در احکام و مسائل دینی ۲- اعتقاد یا عدم اعتقاد به عدالت صحابه
آیا وحدت بین شیعه و سنی به معنای دست کشیدن از عقاید خودمان است؟
وحدت و برادری و دوستی به منزله کنار گذاشتن عقاید و باورها و دستورات دینی و مذهبی نیست. وقتی میگویم باید با یکدیگر دوست و مهربان بود به این معنی نیست که از اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی خودمان دست بکشیم. و اعتقاد و باور دیگران و مذاهب دیگر را بپذیریم، ما باید مقید به اجرای دستورات دینی خودمان باشیم و هر جا که مراجع و علماء اجازه دادند برخی از مسایل را رها کنیم، بخاطر حفظ وحدت رها کنیم.