شبهه چادر سیاه برای بانوان

پرسش :

عرب های جاهلی دختر را مایه ننگ میدانستند به همین دلیل دختران را با چادر سیاه میپوشاندند. در جامعه ما هم دختران با چادر سیاه خود را میپوشانند.

آیا این مطلب صحت دارد؟

 

پاسخ :

گویندگان این مطلب باید مستندات این ادعا که عرب های جاهلی بخاطر ننگ دانستن دختران آنها را با چادر سیاه می پوشاندند را بصورت دقیق ذکر کنند. چون قطعاً اظهار نظر در مورد حوادث تاریخی و گذشتگان بدون استناد به منابع معتبر و قابل مراجعه فقط در حد یک ادعا باقی مانده و هیچ ارزشی نخواهد داشت.

آنچه در تاریخ معروف و مشهور بوده و مستندات فراوانی هم برای آن وجود دارد این است که در دوران جاهلیت برخی از قبایل عرب برای رهایی از ننگ داشتن دختر، دختران خود را زنده بگور می کردند. این عمل جاهلی تنها در بعضی قبایل رواج داشته؛ و قبایل قیس، تمیم، أسد، هذیل و بکربن وائل را از آن جمله دانسته اند.(۱)

البته در جاهلیت مدرن عصر ما جاهلیت از جاهلیت عرب آن دوران بسیار پا را فراتر گذاشته و پسران و دختران با هم قبل از تولد سقط می شوند و انسان های به اصطلاح متدین امروزی قبل از تولد حق حیات را از فرزندان خود می گیرند و عملا عرب دوران جاهلیت را رو سفید کرده اند.

اما لازم است به این نکته مهم تاریخی توجه داشته باشید که چادر بیش از اینکه میراث اسلام و بقول شما عرب ها باشد، لباس ملی ما ایرانیان بوده و سالها قبل از اسلام زنان ایرانی از چادر استفاده می کردند.

زنان در دوره ساسانیان که احکام دینی زرتشتیان در کشور اعمال می شده است، همچنان دارای حجاب کامل بودند. در مورد پوشاک زنان چنین آمده است: «چادر که از دوره های پیش مورد استفاده بانوان ایران بوده است، در این دوره نیز به صورت مختلف مورد استعمال داشته است.»(۲)

حجاب زنان در این دوره چنان اهمیتی داشت که «حتی لباس هنرپیشگان زن، مانند لباس های بلند سایر بانوان، تا پشت پا کشیده شده است.»(۳)

 

پی نوشت ها:

۱. عزالدین، ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، تحقیق محمدابوالفضل ابراهیم، قم، منشورات مکتبه آیه اللّه المرعشی النجفی، اُفست، ۱۴۰۴ ق، ج ۳، ص ۲۴۳.

۲. جلیل ضیاء پور، پوشاک زنان ایرانی، ص ۱۹۷.

۳. علی سامی، تمدن ساسانی، ج۱، ص ۱۸۶.

 

کلمات کلیدی: 

نظرات