آيا اهل بيت (علیهم السلام) طبابت مي کردند و شغلشان طبابت بود؟
طبيعتا دين اسلام و مکتب اهل بيت و مذهب تشيع براي همه مردم برنامه هاي مختلفي دارد اعم از سياسي، اجتماعي، فرهنگي، بهداشتي، پزشکي و سلامت.
يکي از اين موارد طبابت و درمان است. در مورد اينکه اهل بيت طبابت ميکردند و مطب داشتند و بيماراني به آنها مراجعه ميکردند در تاريخ نداريم. اما دستوراتي براي درمان و طبابت از آن بزرگواران وجود دارد از جمله كتاب«طب الأئمة»، براى درمان بيمارىها، دو راه جسمى و روحى پيشنهاد مىكند: يكى، از راه مصرف مواد غذايى و داروهاى گياهى كه در آن زمان در دسترس بوده است و ديگرى، از راه خواندن دعا و آيات قرآن.
دستورات پزشکي و درماني غالبا از احاديث و روايات اهل بيت صادر شده است اگر به کتاب اصول کافي جلد ششم مراجعه فرماييد موضوع اطعمه و خوراکي ها، به خوردنيهاي متعدد و داروهاي گياهي متفاوتي اشاره ميکند که براي امراض و دردهاي مختلفي که غالبا افراد از آن رنج ميبردند اشاره شده است. معمولا برخي از مردم از بيماريهاي متفاوتي رنج ميبردند زماني که نزد امام از آن بيماري گلايه و شکايت داشتند امام براي بهبودي وضع جسماني آنها دستور استفاده از خوراکيها و داروهاي گياهي را تجويز ميکردند. طب الرضا و طب الصادق (عليهما السلام) يکي از اين آثار است.
نظرات