آیا سند روایتی که می فرماید هرکس تمکن مالي داشته باشد و ازدواج نکند از ما نيست صحیح است؟ منظور از این روایت چیست؟

اهمیت ازدواج

قال رسول الله ـ صلي الله عليه و آله ـ : النكاح سنتي فمن رغب عن سنتي فليس مني. پيامبر خدا ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمود: ازدواج سنت و طريقه‌اي در زندگي من است، پس هر كس از اين طريقه روي‌ گرداند، از من نيست.

این حدیث هم در علم حديث و هم در علم فقه و نيز در برخي ديگر از علوم اسلامي مانند تفسير مورد توجه قرار گرفته است. توجه ويژه‌اي كه در علم حديث و علم فقه، به آن شده نشانه جايگاه مطلوب و مناسب آن در معارف اسلامي است لذا اصحاب حديث و روايت و عالمان حوزه فقاهت، اعم از شيعه و اهل سنت، آن را در موسوعه‌هاي عظيم روايي و فقهي گنجانيده‌اند، براي نمونه ، در نخستين جوامع حديثي شيعه، مانند: «الكافي»(۱) - كه يكي از كتب اربعه در فقه شيعه محسوب مي‌شود- و نيز در آثار فقهي محدثاني مانند شيخ صدوق(ره)، اين حديث آمده و مورد استناد قرار گرفته است.

البته مقصود این روایت کسی است که اصلا بنای بر ازدواج نداشته باشد و بخواهد مجرد بماند. اما اگر فعلا شرایط ازدواج را ندارید و ترس وقوع در حرام هم ندارید لازم نیست برای ازدواج عجله کنید.
هیچ گاه ازدواج به خاطر رسم و رسومات غلطی که به آن اضافه شده و گناهانی که همراه آن ممکن است انجام شود، ترک نمی شود. بلکه آن رسومات باید اصلاح شود و خرافات و گناهان از آن زدوده شود. اگر این چنین بود افراد متدین نباید ازدواج میکردند!

بنابراین تلاش کنید تا آنجا که در اختیار شما است مجلسی بدون گناه و آلودگی داشته باشید. مراسم ازدواج خود را در مناسبتی مذهبی قرار دهید و از مولودی خوان به جای گروه و .... دعوت کنید. همسر خود را نیز از خانواده ای مذهبی انتخاب کنید تا آنها نیز با شما همراه باشند.

پی نوشت:
۱. محمد بن يعقوب كليني، الكافي، ج۵، ص۳۲۹، كتاب النكاح، ح۵

کلمات کلیدی: 

دیدگاه‌ها

این روش شما که برای معتبر نامیدن یک حدیث صرفا مشهور بودن آن را ملاک قرار می دهید روشی کاملا غیر علمی است.
ضمن اینکه جعلی بودن حدیث مزبور به خاطر وجود کلمه "سنت" در آن محرز است. وقتی می گوییم فلان عمل سنت فلان شخص است معنیش این است که آن عمل یا فعل قبلا از آن شخص نبوده و آن فرد مزبور آن را ایجاد کرده و یا آن عمل را احیا کرده است. مثلا حج سنت حضرت ابراهیم علیه السلام است.

اما ازدواج سنت کیست؟ مگر از قبل از اسلام ازدواج نبوده است؟ مگر انبیای قبلی ازدواج نکرده اند؟ مگر همه اقوام و ادیان ازدواج ندارند؟ پس قطعا از نظر عقلی هیچ وقت پیامبر نمی توانسته ازدواج را سنت خود بداند و حدیثی که دارای چنین خطای فاحشی باشد قطعا جعلی است حتی اگر روات آن همه ثقه باشند که در اینجا حتی روات هم مشکوک هستند.

تصویر شهرسوال

سلام و تشکر از ارتباطتان با این مرکز

با عرض معذرت، متاسفانه امکان پاسخگویی از این سامانه دیگر مقدور نیست.

برای ارسال پرسش و دریافت پاسخ، از راه های ارتباطی ذیل استفاده بفرمایید. دوستان کارشناس در این بخش ها خدمت شما هستند:

۱) نسخه جدید "اپلیکیشن پاسخگو"

این برنامه را می توانید از این لینک دریافت کنید:
https://cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app

۲) اگر امکان نصب و استفاده از برنامه فوق را ندارید، می توانید با مراجعه به این آدرس اینترنتی و ثبت مشخصات، پرسش خود را از طریق وبسایت مطرح نمایید:
https://user.pasokhgoo.ir

نظرات