آیت الله استادی: روحانیون باید آمادگی پاسخگویی به سوالات مردم را داشته باشند

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: تبلیغ دین نباید به مادیات آلوده شود؛ هنرمندان که گاهی ادعا می‌کنند تاثیر به مراتب بیشتر از روحانیون دارند به مادیات می پردازند اما روحانیون نباید این چنین باشند زیرا تبلیغ دین با مال و اموال یکجا جمع نمی شوند.

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، همایش بزرگ گروه‌های تبلیغی امروز به همت معاونت تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه‌های علمیه و با حضور نمایندگان گروه‌های تبلیغی در سالن همایش های مدرسه علمیه دارالشفاء قم برگزار شد.

در ابتدای این همایش حجت الاسلام مردان پور، مدیرکل همکاری های تبلیغی حوزه‌های علمیه سخنرانی کرد و از ثبت ۱۰۵ گروه تبلیغی در طرح سامان دهی گروه‌ها خبر داد.

پس از آن حجت الاسلام محمد حسن نبوی، معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه به سخنرانی پرداخت و با تاکید بر نیازسنجی و تعیین جامعه هدف گروه‌های تبلیغی اظهار کرد: باید متناسب با فضاهای گوناگون تبلیغ، استعدادهای حوزوی را شناسایی کنیم و پس از تعلیم صحیح آنها را به مناطق مختلف اعزام کنیم ضمن اینکه ارزیابی بازخوردها و تاثیر این گروه‌ها بر جامعه هدف هم باید صورت بگیرد تا بتوان آسیب شناسی صحیح از فعالیت های تبلیغی داشت.

او افزود: گروه‌های تبلیغی توزیع مدیریت تبلیغ را به خوبی در حوزه‌های علمیه سراسر کشور انجام داده اند زیرا تمرکز مدیریتی نمی‌تواند همه استعدادها را شناسایی کند.

علیرضا افشار، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور هم در این همایش سخنرانی کرد و با بیان اینکه فرهنگ رکن اساسی اقتدار نظام اسلامی است گفت: باید از ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی حوزه‌های علمیه بیش از پیش استفاده کنیم ضمن اینکه توسعه حوزه‌ها هم با توجه به کمبود نیروی طلبه ضروری است.

آیت‌الله رضا استادی، امام جمعه قم و دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه سخنران پایانی این مراسم بود که در ابتدای سخن خود با اشاره به مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی موجود در در جامعه عنوان داشت: تا وقتی جوانان درگیر مشکلاتی مانند مسکن، ازدواج و اشتغال باشند این آسیب ها هم وجود خواهند داشت.

او ادامه داد: مسوولان باید این مشکلات را حل کنند؛ بی جهت نیست که در روایات اسلامی آمده است ازدواج نیمی از دین را تکمیل می کند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود ارزش کار تبلیغ دین را مورد توجه قرار داد و گفت: تبلیغ دین از عبادات فردی ارزش بیشتری دارد زیرا دنباله کار انبیای الهی است و کسی که این ارزش و جایگاه را درک کند آنگاه سختی های تبلیغ را هم می پذیرد.

او تبلیغ دین را هدف اصلی از ورود به حوزه‌های علمیه دانست و افزود: تبلیغ صحیح تنها به گفتن و عمل نیست بلکه این کارها باید کاملا روشن و آشکار باشند و حقیقت امر را در اختیار مخاطب قرار دهند.

آیت‌الله استادی با بیان اینکه شرایط زمان و مکان نسبت به گذشته تغییر کرده‌اند عنوان داشت: مبلغان می‌توانند محکمات دین اسلام را برای دیگران بازگو کنند و از بیان مسائل شبهه‌ناک پرهیز کنند؛ در قرآن و روایات محکمات فراوانی آمده و اگر تا سال‌ها در این مورد صحبت شود باز هم مطلب موجود خواهد بود.

امام جمعه قم بحث و تبادل نظر میان گروه‌های تبلیغی را مورد تاکید قرار داد و گفت: به تدریج به سمتی می‌رویم که مردم در پای منابر برخیزند و از مبلغان سوال بپرسند و دیگر یک شنونده معمولی نباشند بنابراین طلاب و روحانیون باید آمادگی پاسخگویی را داشته باشند.

او در ادامه بیان داشت: تبلیغ دین نباید به مادیات آلوده شود؛ هنرمندان که گاهی ادعا می‌کنند تاثیر به مراتب بیشتر از روحانیون دارند به مادیات می پردازند اما روحانیون نباید این چنین باشند زیرا تبلیغ دین با مال و اموال یکجا جمع نمی شوند و هزینه های زندگی طلاب از راه های دیگری تامین خواهد شد.

آیت‌الله استادی با تاکید بر سعه صدر در برخورد با مردم در تبلیغ دین ابراز کرد: چنانچه یک طلبه و روحانی این ویژگی را داشته باشد و آرامش خود را حفظ کند موفق خواهد بود.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه لباس روحانیت کسی را عوض نمی کند مگر اینکه خودش تغییر کند گفت: شیطان بیش از دیگران به وسوسه افرادی می پردازد که قصد تبلیغ دین را دارند.

موضوع: