کارکردهای نمایشگاه کتاب فراتر از حوزه نشر است.
با وجود اینکه نمایشگاه کتاب ویترین نشر و کتابخوانی کشور است اما کارکردهای آن فراتر از حوزه کتاب است و تمام سطوح فرهنگی از جمله حوزه دین و معنویت را دربرمی گیرد.
حجتالاسلام و المسلمین علی مخدوم، رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی در حاشیه حضور در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان این مطلب افزود: در فضایی چون نمایشگاه کتاب، تمام افراد و گروههایی که در حوزه فرهنگی وظیفه و مسئولیت دارند، باید به طور فعال مشارکت کرده و ایفای نقش کنند.
وی با اشاره به فعالیتهای مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی در ۵ دوره اخیر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، تصریح کرد: در ۲ سال نخست، حضور مرکز تنها به دلیل اجابت دعوت دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و با فعالیت محدود در نمایشگاه حاضر شدیم؛ اما بعد از آن دیدیم ظرفیتهای مشارکت در نمایشگاه بسیار بیشتر است و باید به شکل جدیتری وارد عمل شویم.
مخدوم افزود: در ۳ دوره اخیر، پیش از برگزاری نمایشگاه کتاب، طی جلساتی نحوه حضور خود در نمایشگاه را بررسی کرده و تلاش میکنیم با حداکثر ظرفیت به منظور پاسخگویی به سئوالات دینی و شرعی بازدیدکنندگان در مصلای امام خمینی حضور پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه مخاطبان نمایشگاه کتاب متنوعترین مخاطبان به نسبت هر رویداد دیگر در کشور هستند، گفت: تنوع سن، مذهب و تحصیلات بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب در تمام رویدادها و محیطهای فرهنگی کشور استثنا است، به طوریکه تقریبا تمام اقشار جامعه را در بر میگیرد.
رئیس مرکز پاسخگویی به سئوالات دینی افزود: این تنوع و تکثر بهترین ظرفیت برای حضور فعالان فرهنگی و دینی است و این مرکز وظیفه خود میداند تا برای رفع نیازهای نظری در حوزه دین با روحیه و انگیزهای بالا در نمایشگاه حضور پیدا کند.
مخدوم با اشاره به همکاری مناسب مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در برپایی غرفه مستقل برای پاسخگویی به سئوالات دینی، گفت: مهرورزی دوستان مسئول در نمایشگاه امسال بیش از سالهای قبل بوده است، اما با این حال معتقدم این مرکز قابلیت آن را دارد که در مقیاسی وسیعتر در نمایشگاه فعالیت کند و من امیدوارم این همکاری در ادوار آینده حفظ و گسترش یابد.