آیا درست است که زمین بدون امام باقی نمی ماند؟
این مطلب در روایات بسیاری آمده است که چند نمونه آن بیان می شود:
حضرت سجّاد علیه السّلام فرموده اند: مائیم امامان مسلمین، و حجّتهاى خدا بر جهانیان، و سروران أهل ایمان، و رهبران پیشانى سفیدان از وضو، و اولیاى مؤمنین، و مائیم امان أهل زمین، مانند ستارگان كه امان أهل آسمانند، و مائیم كسانى كه خداوند بخاطرشان زمین را از نابودى با اهلش باز مى دارد، و بخاطر ما باران را مى باراند، و رحمت را نشر مى دهد، و بركات زمین را خارج مىسازد، و اگر ما در زمین نبودیم؛ زمین اهلش را فرو مى برد. سپس فرمود: از آفرینش زمین و خلق آدم تا حال؛ زمین از حجّت خدا خالى نمانده، كه آنان یا ظاهر و مشهور هستند یا غایب و پنهان، و تا روز قیامت از حجّتى الهى خالى نخواهد ماند، و گر نه خداوند عبادت نمى شد.[۱]
راوی می گوید: محضر امام صادق علیه السّلام عرضه داشتم: آیا زمین بدون امام باقى مى ماند؟ حضرت فرمودند: اگر زمین بدون امام باقى بماند فرو خواهد رفت.[۲]
سلیمان بن جعفر جعفرىّ گوید: از امام رضا علیه السّلام سؤال كردم: آیا زمین بدون حجّت باقى خواهد ماند؟ فرمودند: اگر زمین- و لو به مدّت یك چشم بهم زدن- خالى از حجّت باشد، اهل خود را فرو خواهد برد.[۳]
امام باقر (علیه السلام) می فرمایند: اگر امام را از زمین بردارند اهل خود را در موج گیرد چنانچه دریا اهل خود را در موج گیرد.[۴]
از اشارات خود این روایات و آیات قرآنی نیز دلیل مساله روشن است. خدای متعال بشر را برای عبادت خود آفریده است. و اگر امامی نباشد که بشر را از اشتباهات بازدارد و عبادت عالی از سوی امام انجام نگیرد، طبیعتا دلیلی برای باقی ماندن بشر نخواهد ماند. و بدون امام خلیفه الهی در زمین نخواهد بود تا هدف آفرینش انسان محقق شود:
«وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ[ذاریات/۵۶] من جنّ و انس را نیافریدم جز براى اینكه عبادتم كنند (و از این راه تكامل یابند و به من نزدیك شوند)!»
[۱]. الإحتجاج على أهل اللجاج، ج۲، ص: ۳۱۷.
[۲]. علل الشرائع، ج۱، ص: ۱۹۶.
[۳]. عیون أخبار الرضا علیه السلام، ج۱، ص: ۲۷۲.
[۴]. كمال الدین و تمام النعمة، ج۱، ص: ۲۰۳.
دیدگاهها
اگر مقام امامت بالاتر از مقام
اگر مقام امامت بالاتر از مقام پیامبری است چرا در قرآن کریم مستقیما نامی از امام علی (ع) و دیگر ائمه بیان نشده است ؟ در حالی که از پیامبرانی که اولوالعزم نبوده اند نام برده شده است .
با عرض سلام
با عرض سلام
بالاتر بودن مقام امامت از پیامبری دلیل خاص خود را دارد که می توانید به این لینک مراجعه کنید:
http://www.soalcity.ir/node/2042
و توجه فرمایید که در تمام تاریخ امامانی وجود داشته اند و حضرت علی (ع) تنها امام تاریخ بشر نیست.
مراجعه کنید:
http://www.soalcity.ir/node/2068
با توجه به مطالب فوق روشن می شود که مطلب شما نمی تواند اهمیت امامت را نفی کند اما اینکه چرا نام حضرت علی (ع) در قرآن ذکر نشده، مطلبی است که در لینک ذیل می توانید جواب آن را ببینید:
http://www.soalcity.ir/node/2008
گفته می شود که پیامبر (ص ) در
گفته می شود که پیامبر (ص ) در حالی که در حال احتضار بودند گفتند چیزی بیاورید تا در آن نوشته ای بنویسم تا گمراه نشوید و عمر به پیامبر توهین کردند و گفتند هذیان می گویند.
سوال چرا پیامبر این نوشته را زودتر ننوشتند در حالی که موضوع جانشینی اینقدر مهم بوده است و می دانسته اند بعد از ایشان بین مسلمانان اختلاف می افتد؟
ا عرض سلام
ا عرض سلام
پیامبر مکرم اسلام از روز اول که دعوت خود را علنی نمودند، موضوع جانشینی را مطرح نموده و در تمام سال ها بدان پرداخته اند. در روزی که پیامبر (ص) عشیره خود را دعوت نمود تا اسلام را به آنها معرفی کند، همان جا سخن از جانشین خود نیز مطرح نمود و حضرت علی (ع) را جانشین خود معرفی نمود. تا آنکه این سخن بارها و بارها در احادیث مختلف و مناسبت های مختلف مطرح شد و به قدر کافی به این بحث پرداخته شد.
و اینکه امت از این راه گمراه شدند، به دلیل کمی تبیین ها نیست. و باید توجه کنیم که بشر در مقاطعی بسیاری خواسته های دل خویش را بر آنچه فهمیده است، ترجیح می دهد تا جایی که قرآن بهانه جویی بشر را اینگونه توصیف می کند که حتی اگر در آسمان ها نیز عجایب را ببینید، باز قبول نکرده و دیده های خود را سحر می خوانند. (سوره حجر ایات ۱۴ و ۱۵) و این مساله نیز آن قدر مخالف داشته است که قرآن خبر از محافظت پیامبر (ص) از ناس در مقابل اعلام این خبر می دهد. (سوره مائده آیه ۶۷)
به هر حال شیطان در هر مساله به اندازه ارزش آن سرمایه گذاری می کند و امامت و ولایت بیشترین ارزش را دارد و طبیعی است که شیطان بیشتر تلاش را در این راه به کار برده باشد.
چرا در قران کریم موضوع
چرا در قران کریم موضوع جانشینی امام علی مستقیما بیان نشده تا بین مسلمان اختلاف نیافتد؟
با عرض سلام
لطفا مراجعه فرمایید:
http://www.soalcity.ir/node/2048
نظرات