آیا حضرت آدم ناف داشت؟

اولا اگر منظور از این سوال آن است که بگویند حضرت آدم، دوران جنینی داشته است، باید توجه کرد که تغذیه دوران جنینی با آنچه به عنوان ناف مشهور است، صورت نمی گیرد. بلکه تغذیه جنین با بند ناف است که هیچ انسانی همراه خود ندارد و همان ابتدای تولد از انسان جدا می کنند.

ثانیا چه بسا ناف فوائدي غير از ارتزاق كودك در رحم داشته باشد، در بسياري از موارد دور ناف انسان داراي باكتري و ميكروب هايي بوده كه مطابق برخي از تحقيقات علمي به صدها نوع مي رسد و چه بسا ناف به عنوان عاملي براي دفع سموم بدن محسوب شده و حداقل بخشي از اين ميكروبها همان ميكروبهاي داخلي بدن است و مانند ناخن و... براي دفع سموم عمل كند، لذا گرچه آدم و حوا در رحم تغديه نكرده و در نهايت براي آن نيازي به ناف ندارند. اما چه بسا مطابق آنچه بيان شد، وجود ناف براي ادامه زندگي امري لازم و ضروري باشد.

ثالثا اگر این سوال از سر کنجکاوی است، باید بیاموزیم که علوم مفید بسیاری وجود دارند، که خود را از آن محروم کرده ایم و بهتر است علم جویی را با معیار مفید بودن تعقیب کنیم. و اگر این مطالب جهت انکار دین مطرح می شود، نشانه عجز است که به سنگ اندازی در تاریکی روی آورده اند. و از آنچه روشن نیست، دلیل می آورند. طبیعتا کسی که قصد بررسی حقانیت دین را دارد، باید به بررسی اصول دین بپردازد. کما اینکه در شناسایی هر مکتبی باید به شناسایی جوهره اساسی آن پرداخت و بعد با سنجش آن به سراغ باقی مسائل رفت. و الا تمام عمر انسان کفاف بخشی از مکاتب موجود را هم نمی دهد.

 

کلمات کلیدی: 

دیدگاه‌ها

سلام
بنده یک محقق مسلمان در بخش زیست شناسی و دارای اعتقادات عمیق دین اسلام هستم
خیلی تاسف خوردم از این جواب شما که شاید به بی دینی خیلی از کسانی بیانجامد که در مورد وجودیت خدا بنا به دلایل موجود به شک افتاده اند
و پرسیدن و جواب گرفتن در هر مسئله ای شاید به انتخاب دو راهی بیانجامد که شاید یک طرف خوشبختی و یک طرف بدبختی باشد.
هر سوالی قابل احترام است و این جمله پایین شما کمال بی احترامی به فهم یک انسان

"ثالثا اگر این سوال از سر کنجکاوی است، باید بیاموزیم که علوم مفید بسیاری وجود دارند، که خود را از آن محروم کرده ایم و بهتر است علم جویی را با معیار مفید بودن تعقیب کنیم. و اگر این مطالب جهت انکار دین مطرح می شود، نشانه عجز است که به سنگ اندازی در تاریکی روی آورده اند. و از آنچه روشن نیست، دلیل می آورند. طبیعتا کسی که قصد بررسی حقانیت دین را دارد، باید به بررسی اصول دین بپردازد. کما اینکه در شناسایی هر مکتبی باید به شناسایی جوهره اساسی آن پرداخت و بعد با سنجش آن به سراغ باقی مسائل رفت. و الا تمام عمر انسان کفاف بخشی از مکاتب موجود را هم نمی دهد."

در مورد ناف باید یکم تحقیق بیشتری داشته باشید و این جواب کاملا نا پخته در مورد ارتباط نداشتن ناف با تغذیه کودک یا وجود باکتری ها و ... ارائه بدبد
من شما را درک میکنم چون رشته شما مانند بنده پزشکی یا زیست شناسی یا هر رشته مرتبط نیست ولی در این صورت هم باید بگویید هنوز جا دارد در این مورد پژوهش های زیادی صورت بگیرد تا رابطه ناف با جنین و یا وجود ناف حضرت آدم از ابهام خارج شود یا به صورت کاملا شجاعانه بگویید هنوز نمیدانم

متاسفم برای داشتن چنین مبلغان دینی که شاید خودشان از وجود خدا در شک هستند و پرسیدن سوالی به این سادگی را به امکان بی دین شدن فردی تلقی میکنند
خدایی که با یک سوال ساده از بین برود در حقیقت وجود ندارد
لطفا بیشتر دقت کنید برادر عزیز

تصویر soalcity

سلام برادر عزیز
ابتدا لازم می دانم از توجه و دغدغه شما تشکر کنم. اما هر چه فکر می کنم، متوجه نمی شوم چگونه این مطلب منجر به بی دینی عده زیادی می شود. و به نظرم بهتر است یک بار دیگر مطلب را مطالعه کنید. چون فکر می کنم، آنچه برداشت کرده اید، با آنچه نوشته ام، فرق می کند.
اگر منظور شما از توهین، توصیه به کسب علوم مفیدتر و توجه دادن به این مطلب است، بنده در این توصیه هیچ توهینی نمی بینم. اما اگر منظورتان بخش دوم آن پاراگراف است، که عده ای برای اسلام ستیزی و مخالفت با دین به هر امری متوسل می شوند، امری بسیار روشن است که دنیای وب مشحون از آن است. پس بیان یک جمله شرطیه درباره این عده که با چنین شبهاتی به ستیزه با دین برخواسته اند، و بیان بن مایه چنین شبهاتی، اشکالی ندارد. علاوه بر آنکه توهینی نیز نشده است.
و درباره تحقیقات تجربی در این بحث نیز ، اشاره کوتاهی به نتایج تجربی در این عرصه شده و با عبارت "چه بسا" جا برای تفکر بیشتر در این زمینه، باز ترسیم شده است.
به هر حال نه بنده در وجود خدا شک دارم، نه این سوال را دلیل بر بی خدایی فرض کرده ام! بلکه به روحیه ای که دنبال این گونه مطالب به غرض خاص است، اشاره کرده ام.
و ای کاش شما که در این زمینه تخصص دارد، نظر تخصصی خودتان را می فرمودید.

واقعا پاسخ تاسف باری بود، خب این یک سوال است و نیازمند به جواب، چرا سنگ انذازی در تاریکی تعبیر میکنید! منم اولین بار این عنوان رو دیذم و برام جای سوال شد، واقعا سوال خوبی بود، بهتره کمتر سنگ تعصب رو روی سر خودتون بکوبین. آیا واقعا آدم و حوا ناف داشتن؟!پاسخش دو تاست یا داشتن یا نداشتن! اگه داشته باشن باز سوال پیش میاد که مگه پدر و مادر داشتن؟! اگه نداشته باشن باز سوال پیش میاد که ویژگی داشتن بند ناف چجوری به فرزندانشون منتقل شد؟! بهتره بگیم علمی نداریم! تا اینکه بخوایم اینجوری شونه خالی کنیم! من خودم معتقد ب تکامل انسان هام، خداوند دست نداره ک انسانو با دست خلق کنه بلکه طی اراده ای ک داشته اونا رو با روند تکامل ب صحنه هستی آورده، شباهت ها بین موجودات کاملا بیانگر این حقیقته و شکی در اون نیست! از تشابه اندامک های درون سلولی بگیر تا ساختار بدن! خداوند نیروی محرکه هستی ب سمت تکامل، یک اراده مطلق و با شعور، بدون دست و پا! این عقیده منه! و تنها چیزیه ک کاملا قابل پذیرشه!

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
با سلا م وتشکر .
از پاسخ قبلی بنده چیزی نمی دانم . اما در خوص مسله ناف باید گفت : دقيقاً برای ما معلوم نیست خلقت ناف آنها به چه شكل بوده و اينكه آيا مانند انسانهاي عادي داراي ناف بوده اند يا خير؟ از دائره درك عقلي ما خارج بوده و در متون ديني نيز چيزي بدان اشاره نشده است.
لذا اولاً وجود ناف براي آنها امري مسلم نيست. اما از آنجا كه ويژگي هاي ژنتيكي اين دو بزرگوار بايد به فرزندانشان منتقل مي شد و آن فرزندان حتما نياز به داشتن ناف داشتند به احتمال بسيار قوي آدم و حوا عليهما السلام حتي اعضائي كه خود بدان محتاج نبودند را نيز داشتند تا از طريق ژن آن ها به فرزندانشان منتقل گردد.
ثانياً چه بسا ناف فوائدي غير از ارتزاق كودك در رحم داشته باشد، در بسياري از موارد دور ناف انسان داراي باكتري و ميكروب هايي بوده كه مطابق برخي از تحقيقات علمي به صدها نوع مي رسد و چه بسا ناف به عنوان عاملي براي دفع سموم بدن محسوب شده و حداقل بخشي از اين ميكروبها همان ميكروبهاي داخلي بدن است و مانند ناخن و... براي دفع سموم عمل كند، لذا گرچه آدم و حوا در رحم تغديه نكرده و در نهايت براي آن نيازي به ناف ندارند. اما چه بسا مطابق آنچه بيان شد، وجود ناف براي ادامه زندگي امري لازم و ضروري باشد.
ثالثاً بر فرض از اين امر صرف نظر كرده و علوم فعلي نتواند كاركردي براي وجود ناف بيان كند اما توجه داشته باشيد بسياري از جزئيات و حقائق كاركرد اجزاء بدن براي دانشمندان امروز مجهول بوده و علم قادر به درك تمام جزئيات آن نيست. لذا انتظار آنكه شخص بواسطه علوم فعلي در صدد بيان كاركرد تمام اجراء بدن برآيد، امري غير منطقي و غير ممكن است لذا چه بسا ناف و ديگر اجزاء بدن آدم و حوا داراي كار كردهايي باشد كه علم فعلاً به آن نرسيده است و چه در آينده به آن دسترسي پيدا كند.
اما در باره تصور تان از مسله تکامل که اشاره نموده اید تجدید نظر نمایید :
درباره تکامل انسان و نظریه داروین باید به این نکته توجّه داشت که یک نوع را در صورتی می‏توان تکامل یافته نوع پیش دانست که اتّصال این نوع به نوع قبلی حتمی باشد. اگر احتمال داده شود که نوع قبلی از بین رفته و نوع دیگری به وجود آمده که شباهت به نوع پیشین داشته است، نمی‏توان این نوع را تکامل یافته نوع قبل دانست. در مورد نسل انسان چنین است؛ براساس آنچه از ظاهر احادیث و آیات استفاده می‏شود، نسل کنونی انسان به حضرت آدم و حوا منتهی می‏شود و آن دو دارای آفرینش مستقل بوده‏اند. اینکه قبلاً موجوداتی شبیه به انسان بوده‏اند و فسیل‏های به دست آمده حاکی از آنهاست، دلیل آن نیست که انسان‏های تکامل یافته آنان باشد.

نظرات