ترس از صحبت كردن در جمع
مشکلم این است که خیلی از جاها نمی توانم حرفم را بزنم. اگر بخواهم حرفی بزنم یا نمی توانم درست منظورم را بفهمانم یا جاهایی که کمی خجالت بکشم زبانم میگیرد. یا به این فکر می کنم که الان که این حرف را زدم، در مورد من چه فکری می کنند؟
مشکلاتی که شما در ارتباطتان با افراد دارید به اعتماد به نفستان برمی گردد و بهتر بود تاریخچه ای از زندگی تان را مطرح می فرمودید تا وضعیت ارتباطیتان از دوران کودکی تا به حال بررسی شود و مشکلات و ناکامی هایی که در این مسیر داشته اید ریشه یابی شده و راهکارهای درمانی ارایه شود اما با توجه به مسایلی که فرمودید راهکارهای زیر ارایه می شود:
۱- لیستی از نقاط مثبت و خوبی های خود را تهیه کنید و سعی کنید هر روز مرور کنید و نادیده، بی ارزش و بی اهمیت نکنید.
۲- سعی کنید خودتان را به عنوان یک انسان تحویل بگیرید و به خودتان احترام بگذارید و به هیچ وجه و در هیچ موقعیتی خودتان را سرزنش نکنید.
۳- قبل از وارد شدن به جمع سعی کنید برای عادی شدن و ایجاد جو صمیمانه شوخی کنید.
۴- قبل از شروع جلسه سعی کنید که تمامی عضلات را منقبض کرده و شل کنید و سعی کنید که این وضعیت با نفس کاملا عمیق باشه بعد تمام عضلات را شل نگه دارید.
۵- سعی کنید در مکانی دراز کشیده و خود را در کنفرانس تصور کنید و یا در جایی که معمولا از صحبت کردن هراس دارید و با چشمانی بسته یک موقعیت موفقیت آمیز را در تصورات خود ترسیم کنید و با تمرین پیاپی روزی یک بار انرژی و انگیزه مقابله با اضطراب اجتماعی را در واقعیت را پیدا خواهید کرد.
۶- قبل از شروع سعی کنید به شدت با افکار منفی مانند خراب می کنم، دیگران مسخره ام می کنند و... مبارزه کنید. و سعی کنید به جای فکر کردن به این مسایل با خودگویی مثبت، مانند من موفق می شوم و می توانم صحبتم را به دیگران برسانم و...
۷- سعی کنید با توجه گردانی و تمرکزیابی به موضوع جلسه و صحبت های دیگران از ورود افکار منفی و اضطراب درونی جلوگیری به عمل آورید.
۸- بعد از اجرای کنفراس و صحبت در جمع از هجوم افکار خود سرزنشی جلو گیری کنید و با خود بگویید بهترین کنفرانس را داشته اید و به شدت خودتان را تحویل بگیرید.
۹- پرکاری و کم کاری تیروئید خود را حتما بررسی کنید.
۱۰ - ورزش و تحرکات بدنی را هر روز انجام بدهید و در صورت امکان هفته ای یک بار شنا داشته باشید.
۱۱- سعی کنید برای اینکه جرأت خود را امتحان کنید در جمع های کوچک و خودمانی صحبت کنید و تمرین کنید.
دیدگاهها
شکست عاطفی شدید رو چطور باید
شکست عاطفی شدید رو چطور باید درمان کرد.باوجود تفریبا تمام راهکارهای روانشناسی بازهم درگیر بودن در عواطف گذشته چه راه حلی داره.لطفا راهنمایی کنین.واقعا هیچ راهی انگار نمونده که امتحان نشده باشه
با عرض سلام و تشکر
با عرض سلام و تشکر
خدمت شما عرض شود شکست شدید عاطفی یکی از علل و عوامل افسردگی به شمار می آید و این شکست اثراتی را در ذهن ما می گذارد قطعا درمانگر و روان شناس بالینی با تجربه باید تغییرات شناختی، احساسی و هیجانی و عاطفی شما را که به دلیل شوک عاطفی، آسیب دیده را با کمک خود شما به حالت اول برگرداند و اگر این طور نباشد ممکن است بخشی از این فرایند درمان به صورت ناقص انجام شده که باید بررسی شود کدام بخش از پازل درمانی در جای خود قرار نگرفته است. ما نمی دانیم شما در پلان درمانی مشاور چه کارهایی را باید انجام می دادید و چگونه انجام دادید ولی استفاده کردن از واژه هیچ راهی یک خطای شناختی است و زمانی حقیقت دارد که شما از درمان داروی گرفته تا هیپنوتراپی ووو را انجام داده اید و انواع روانکاوی های را تجربه کرده اید در حالی قطعا چنین نیست از طرفی طول درمان و وضعیت شناختی نسبت به درمان و باور درمانی نیز بسیار موثر است لذا شما باید به صورت دقیق و جزیی مشکلتان را مطرح کنید تا دوباره پرونده این شکست عاطفی توسط مشاور بررسی شده و درمان های گذشته نیز بازبینی شود . موفق باشید.
ممنون
ممنون
نظرات