آیا ازدواج با فرزندان طلاق ، ازدواج موفقی خواهد بود ؟

بچه های طلاق

خواستگاری  دارم که از تمام ابعاد مورد تایید خانواده است. اما مشکل ایشان اینه که فرزند طلاق هستند و این موضوع باعث تردید خانواده‌ام شده .
هر چند که این آقا با پدرشان زندگی  می کنند،اما این تردید در خانواده من هست که این انتخاب اشتباه است یا خیر . چطور خانواده‌ام را توجیح کنم؟

 

متاسفانه با رشد پدیده طلاق در جامعه «بچه های طلاق» هم روز به روز بیشتر می شود. بچه هایی که معمولا به دلیل جدایی پدر و مادرشان همیشه از یک برچسب نامنصفانه رنج می کشند. برچسبی از ترحم، بی اعتمادی و نگاه از بالا که آنها را بیش از هر چیز رنج می دهد.

فرزندان طلاق به دلیل زندگی در یک فضای مشوش همیشه آسیب پذیری بیشتری دارند و از سوی دیگر، نداشتن یک الگوی سالم و منطقی از خانواده و روابط زن و مرد، خیلی وقت ها آنها را در زندگی آینده شان دچار تشویش می کند و زندگی مشترک را برایشان دشوار می سازد.

با این حال فرزندان طلاق هم می توانند ازدواج های موفقی داشته باشند. تصور رایجی که درباره آنها وجود دارد و آنها را آسیب دیده، رشد نیافته و آسیب رسان می داند، در بیشتر موارد درست نیست.

خیلی ها تصور می کنند که قبح طلاق برای فرزندان طلاق ریخته و ممکن است در زندگی شخصی شان هم با کوچکترین اختلافی به دنبال جدایی باشند. به همین دلیل اگر خانواده ای متوجه شود که فرد مقابل فرزند طلاق است از ازدواج فرزندشان با وی جلوگیری می کنند.

اما واقعیت این است که اگرچه گاهی این مساله در بچه های طلاق وجود دارد اما درباره همه آنها صدق نمی کند. بسیاری از بچه های طلاق هستند که بر پایه جوهر وجودی خود به بهترین و برترین جایگاه های علمی، اخلاقی، فرهنگی و... رسیده اند و نمی توان آنها را نادیده گرفت.

بنابراین توصیه می کنیم اگر موردی برای ازدواج داشتید که طرف مقابل فرزند طلاق بود، به صرف این موضوع از ازدواج با وی انصراف ندهید.

توجه به برخی امور و آزمودن فرد مقابل در آنها تا حد بسیار بالایی زندگی را از خطرات ایمن و مطمئن می گرداند.

۱.خلاء عاطفی

معمولاً فرزندان طلاق به دلیل فقدان پدر یا مادر و یا هر دو از خلاء عاطفی بسیاری رنج می برند. باید توجه داشت که فرزندان برای اینکه به رشد عاطفی کامل برسند به محبت و توجه پدر و مادر نیاز دارند. اما اگر این محبت و توجه نصف شود و یا از سوی افراد دیگری چون پدر بزرگ و مادر بزرگ تامین شود خلاء های عاطفی بسیاری در فرد ایجاد می کند. خلاهای عاطفی و نرسیدن به رشد عاطفی یکی از مهمترین علل کمبودهای عاطفی زن و مرد در زندگی زناشویی است که می تواند گاهی مشکل ساز شود. اما به یاد داشته باشید که پذیرفتن همسرتان در خانواده شما، سیراب کردن او از محبت و حمایت های عاطفی خانواده شما از او می تواند این مشکلات را به حداقل برساند.

۲.آسیب های روحی و روانی

این افراد به دلیل اینکه سال ها شاهد دعواها، درگیری ها و حتی کتک کاری های والدین خود بوده اند، آسیب های روحی و روانی بسیاری دیده اند. ترمیم این آسیب ها و فراموش کردن آنها قبل از ورود به زندگی مشترک یک اصل مهم تلقی می شود. بنابراین مطمئن شوید که همسر آینده شما توانسته این مسائل را برای خود حل و فصل کند و به سبک و سیاق خود ساخته ای در زندگی فردی اش برسد.

۳. عدم مهارت آموزی

البته آنچه در این راستا بسیار مهم تلقی می شود، این است که مشکلات اشاره شده در بالا تنها و تنها مختص فرزندان طلاق نیست. چه بسیار افرادی که در ضمن جدایی پدر و مادرشان از یکدیگر هیچ یک از مشکلات بالا را ندارند و چه بسیار افرادی که در خانواده و ذیل سایه پدر و مادر زندگی کرده اند و مشکلات بالا را دارند. پس توجه همه افراد به مشکلات قید شده و آزمون آنها مهم است باید رعایت و توجه به آنها در ازدواج با فرزندان طلاق ضروری تر و مهم تر است.

دیدگاه‌ها

لطفا در رابطه با مشکلات خانواده لینک تلگرام بفرستید

تصویر پاسخگو

کانال پاسخگویی به سوالات خانواده در تلگرام :
https://telegram.me/pasokhgoo3

به نام خدا; یک کلام ختم کلام هرگز با فرزندان طلاق ازدواج نکنید میگن از کوزه همان طراود که در اوست یا گرگ زده عاقبت گرگ شود .این تجربه را به قیمت عمرم بدست آوردم افسوس که نمیشه برگشت وازاین خطاجلوگیری کرد علی ایحال بترسیدازفرزندان طلاق

تصویر شهرسوال

با سلام
متاسفانه با رشد پديده طلاق در جامعه «بچه هاي طلاق» هم روز به روز بيشتر مي شود. بچه هايي که معمولا به دليل جدايي پدر و مادرشان هميشه از يک برچسب نامنصفانه رنج مي کشند. برچسبي از ترحم، بي اعتمادي و نگاه از بالا که آنها را بيش از هر چيز رنج مي دهد. به هر حال سؤالي کلي راجع به ازدواج با فرزندان طلاق مطرح کرده‌ايد، از يک طرف بيان گزاره و نظر شما هست که با تمثيل و ضرب المثل‌هايي صورت گرفته و از طرفي هم پرسشي پيرامون موفقيت و يا عدم موفقيت چنين ازدواجي است. به هر حال طبيعي است که از کارشناس نسبت به موفقيت ازدواجي خاص، سؤال مي‌کنيد و البته قابل تحسين. اما درباره ازدواج فرزندان طلاق نمي‌توان با قاطعيت و به صورت کلي يک نسخه واحد پيچيد. بله؛ طبيعتا فرزندان طلاق با مشکلاتي روبه رو بوده اند، از جمله چالش هاي پدر و مادر و فضاي نامناسب خانه که همراه بوده با عدم آگاهي از مهارتهاي مختلف مانند مهارت ارتباطي، مهارت همدلي و ... . اين سخن معنايش وجود ريسک در چنين ازدواجي خواهد بود، اما معناي سخن‌مان اين نيست که تحت هر شرايطي ازدواج با فرزندان طلاق موفق نخواهد بود. به هر حال نسبت به هر موردي بهتر است مراحل انتخاب همسر اعم از آشنايي خانواده‌ها، جلسات متعدد و زمان بندي و موضوع بندي شده خواستگاري، مشاوره پيش از ازدواج و تحقيق انجام بگيرد. زيرا ممکن است افرادي فرزندان طلاق هم نباشند، اما محروميت هاي اعم محروميت محبت، محروميت همدلي و محروميت حمايت را دارا باشند.
هر چند واقعيت اين هست که فرزندان طلاق به دليل زندگي در يک فضاي مشوش هميشه آسيب پذيري بيشتري دارند و از سوي ديگر، نداشتن يک الگوي سالم و منطقي از خانواده و روابط زن و مرد، خيلي وقت ها آنها را در زندگي آينده شان دچار تشويش مي کند و زندگي مشترک را برايشان دشوار مي سازد. اما با اين حال فرزندان طلاق هم مي توانند ازدواج هاي موفقي داشته باشند. تصور رايجي که درباره آنها وجود دارد و آنها را آسيب ديده، رشد نيافته و آسيب رسان مي داند، در بيشتر موارد درست نيست.
خيلي ها تصور مي کنند که قبح طلاق براي فرزندان طلاق ريخته و ممکن است در زندگي شخصي شان هم با کوچکترين اختلافي به دنبال جدايي باشند. به همين دليل اگر خانواده اي متوجه شود که فرد مقابل فرزند طلاق است از ازدواج فرزندشان با وي جلوگيري مي کنند.
اما واقعيت اين است که اگرچه گاهي اين مساله در بچه هاي طلاق وجود دارد اما درباره همه آنها صدق نمي کند. بسياري از بچه هاي طلاق هستند که بر پايه جوهر وجودي خود به بهترين و برترين جايگاه هاي علمي، اخلاقي، فرهنگي و... رسيده اند و نمي توان آنها را ناديده گرفت.
بنابراين توصيه مي کنيم اگر موردي براي ازدواج داشتيد که طرف مقابل فرزند طلاق بود، به صرف اين موضوع از ازدواج با وي انصراف ندهيد. توجه به برخي امور و آزمودن فرد مقابل در آنها تا حد بسيار بالايي زندگي را از خطرات ايمن و مطمئن مي گرداند. هر چند برخي از اين مسائل را مشاور پيش از ازدواج در جريان مشاوره پيش از ازدواج به دست خواهد آورد.
۱.خلاء عاطفي
معمولاً فرزندان طلاق به دليل فقدان پدر يا مادر و يا هر دو از خلاء عاطفي بسياري رنج مي برند. بايد توجه داشت که فرزندان براي اينکه به رشد عاطفي کامل برسند به محبت و توجه پدر و مادر نياز دارند. اما اگر اين محبت و توجه نصف شود و يا از سوي افراد ديگري چون پدر بزرگ و مادر بزرگ تامين شود خلاء هاي عاطفي بسياري در فرد ايجاد مي کند. خلاهاي عاطفي و نرسيدن به رشد عاطفي يکي از مهمترين علل کمبودهاي عاطفي زن و مرد در زندگي زناشويي است که مي تواند گاهي مشکل ساز شود. اما به ياد داشته باشيد که پذيرفتن همسرتان در خانواده شما، سيراب کردن او از محبت و حمايت هاي عاطفي خانواده شما از او مي تواند اين مشکلات را به حداقل برساند.
۲.آسيب هاي روحي و رواني
اين افراد به دليل اينکه سال ها شاهد دعواها، درگيري ها و حتي کتک کاري هاي والدين خود بوده اند، آسيب هاي روحي و رواني بسياري ديده اند. ترميم اين آسيب ها و فراموش کردن آنها قبل از ورود به زندگي مشترک يک اصل مهم تلقي مي شود. بنابراين مطمئن شويد که همسر آينده شما توانسته اين مسائل را براي خود حل و فصل کند و به سبک و سياق خود ساخته اي در زندگي فردي اش برسد.
۳. عدم مهارت آموزي
البته آنچه در اين راستا بسيار مهم تلقي مي شود، اين است که مشکلات اشاره شده در بالا تنها و تنها مختص فرزندان طلاق نيست. چه بسيار افرادي که در ضمن جدايي پدر و مادرشان از يکديگر هيچ يک از مشکلات بالا را ندارند و چه بسيار افرادي که در خانواده و ذيل سايه پدر و مادر زندگي کرده اند و مشکلات بالا را دارند. پس توجه همه افراد به مشکلات قيد شده و آزمون آنها مهم است بايد رعايت و توجه به آنها در ازدواج با فرزندان طلاق ضروري تر و مهم تر است.

نظرات