تحدی قرآن

قرآن مرز تحدی را تا کجا دانسته است؟

قرآن

شهر سوال ـ «در اینكه قرآن كریم براى اثبات معجزه بودنش بشر را تحدى كرده هیچ حرفى و مخالفى نیست، و این تحدى، هم در آیات مكى آمده، و هم آیات مدنى، كه همه آنها دلالت دارد بر اینكه قرآن آیتى است معجزه، و خارق، ... تحدى ‏هایى كه در قرآن واقع شده، استدلالى را میمانند كه بر معجزه بودن قرآن و نازل بودن آن از طرف خدا شده‏ اند، و آیات مشتمله بر این تحدی ها از نظر عموم و خصوص مختلفند، بعضى ‏ها در باره یك سوره تحدى كرده ‏اند، نظیر آیه سوره بقره، و بعضى بر ده سوره، و بعضى بر عموم قرآن و بعضى بر خصوص بلاغت آن، و بعضى بر همه جهات آن.»[۱]

چرا ما انسانها نمیتوانیم آیه ایی مثل آیه قرآن بیاوریم؟

شهر سوال ـ پس علت این كه انسان، نمی‏تواند همانند قرآن را بیاورد؛ این است كه قوای دماغی او محدود است و نمی‏تواند به تمام روابط حوادث احاطه پیدا كند و در نتیجه مصون از اشتباه باشد. گذشته از آن كه تكامل تدریجی او، باعث می‏گردد كه معلوماتش هم تكامل تدریجی داشته باشد. از این رو، نمی‏تواند كلامی را بیاورد كه تمام ویژگی‏های قرآن را در خود جمع كند. به بیان دیگر، گرچه انسان خود واضع الفاظ است و به معانی مفردات آنها نیز آشنا است؛ ولی چنان كه گذشت، به علت این كه قدرت بیانی و توان فكری و ذهنی انسان، از قابلیت محدودی برخوردار است، لذا نمی‏تواند سخنی بگوید كه به مرتبه قرآن از حیث فكری و بیانی نائل آید.

رازو رمز تحدی قرآن چیست؟

قرآن

شهر سوال ـ خداوند سبحان وقتی پیغمبری را برای هدایت مردم می فرستد لازم است او را به مردم معرفی نماید تا او را شناخته و حرفش را بپذیرند بدین جهت باید برای رسالت او نشانه ای قرار دهد كه فقط خداوند قادر بر آن باشد و از دست كسی غیر از خداوند ساخته نباشد ، به این نشانه معجزه می گویند كه لازم است انجام آن از توان بشر خارج باشد تا بتواند برای مردم دلیل قانع كننده ای برای ارتباط شخص انجام دهنده آن با خدای متعال باشد.