احکام روزه

اگر روزه دار در ماه مبارک رمضان در بين روز از نيت روزه برگردد اما بلافاصله پشيمان شود و تا قبل از ظهر دوباره نيت كند آيا روزه اش صحيح است؟

نیت روزه

اگر نيت روزه را قطع كند چنانچه قبل از ظهر دوباره نيت روزه كند روزه اش صحيح است درغير اين صورت باطل مي شود.

آیا می شود به خاطر ضعیف بودن روزه نگرفت؟

ضعف در روزه

باید تغذیه مناسب داشته باشید و استراحت کافی داشته باشید تا بتوانید حتی الامکان روزه ها را بگیرید و شبها بیشتر درس بخوانید و روزها استراحت کنید. و یا اینکه به میزان مسافت شرعی مسافرت بروید و آنجا روزه را باطل کنید، و اگر مقدور نیست، وظیفه دارید روزه را ادامه دهید و اگر زمانی به حدی دچار ضعف شدید وغیر قابل تحمل شدید که خوف شدید بود، می توانید به مقدار ضرورت افطار کنید و روزه را ادامه دهید و بعدا در فرصت مناسب قضای آن را بجا آورید.

حکم فرو بردن اخلاط سر و سينه برای روزه دار چیست؟

احکام روزه

طبق نظر مراجع عظام تقلید فرو دادن اخلاط سر و سینه و آب بینی، اگر به فضای دهان نرسیده باشد ضرری به روزه نمی رساند، اما اگر به فضای دهان رسیده باشد، طبق نظر بعضی از مراجع جایز نیست و طبق نظر بعضی احتیاط واجب و طبق نظر بعضی دیگر احتیاط مستحب است که از فرو بردن آن خودداری شود.

منظور از رساندن غبار غلیظ به گلو در هنگام روزه چیست؟

غبار غلیظ

منظور از رساندن غبار غلیظ و بخار غلیظ به گلو در هنگام روزه این است که؛ اگر انسان در جایی باشد که گرد و غبار غلیظی ایجاد شود (مثل جایی که مشغول خالی کردن خاک از کامیون هستند)، و از آن غبار استنشاق کند طوری که به حلق او برسد، روزه‌اش باطل است. ضمن این‌که ملاک تشخیص در زیادی غلظت غبار، عُرف است و در صورت شک در مقدار آن، روزه باطل نمی‌شود.

حکم روزه هایی را که به واسطه عذری غیر از بیماری خورده ام چیست؟

مسافرت در ماه رمضان

شهر سوال ـ مطابق با فتوای چند تن از مراجع عظام تقلید...

آیا اگر در دهان خون ایجاد شود، روزه باطل می‌شود؟

احکام روزه

چنانچه خون دهان عمداً از گلو پایین نرود، روزه باطل نمی‌شود. ولی اگر خون را عمداً فرو دهد، روزه‌اش باطل است و فرقى نمی‌کند که در فرو بردن آن ضرورتی باشد یا خیر. البته اگر خون در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نیست، و هم چنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحت روزه ضرر نمى‌زند.

اگر شخصي در سحر ماه رمضان بدون تحقيق از وقت چيزي خورده و بعد مشخص شود بعد از (داخل شدن وقت) سحري خورده، تكليف روزه اش چيست؟ و اگر آن روز را امساك نكند كفاره دارد؟

اگر حجت شرعي بر داخل شدن و قت اذان صبح هم نداشته، روزه اش باطل است بايدآن روز را امساك كند وبعد قضاي روزه را بگيرد.ولي اگر حجت شرعي بر داخل شدن و قت اذان صبح داشته است علاوه بر قضا بايد كفاره نيز بدهد.

آیا بخار آب، روزه را باطل می‌کند؟

بخار غلیظ

بخار غلیظ، روزه را باطل نمى‌کند، مگر این‌که در دهان به صورت آب در آید و آن‌را فرو دهد. البته برخی از مراجع تقلید می‌گویند: بنابر احتیاط واجب، روزه‌دار بخار غلیظ را به حلق نرساند.