آیا توبه ظالم قبول است و خداوند او را می بخشد؟

توبه

اگر شخص ظالم توبه کند و واقعا از کرده خویش پشیمان شود، وسعی در جبران خطای خویش داشته باشد،مثلا اگر حق الناس هست، حق را برگرداند، و طرف مقابل را راضی نماید، وعده الهی است که او را ببخشد.
(۵) المائدة : ۳۹ فَمَنْ تابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَ أَصْلَحَ فَإِنَّ اللَّهَ يَتُوبُ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحيم‏.
(هر کس بعد از ظلمش، توبه کند و کردار خود را اصلاح نماید، خداوند توبه او را می پذیرد، همانا خداوند بخشنده و رحیم است.)

این بنده عاصیَ، هر طور که شده باید، شخصی را که به او ظلم نموده، راضی نماید، اما اگر شخص، به هیچ وجه راضی نمی شود، و می خواهد به قیامت واگذار کند، این طور نیست که تا ابد، شخص توبه کننده، گرفتار مظلوم باشد، و مظلوم بگوید که من تو را به آتش می اندازم تا درآتش نسوزی، دل من خنک نمی شود.
نه خیر، بهشت و دوزخ به دست ما نیست، وقتی به هیچ طریقی، مظلوم راضی نشود، این طور نیست که بتواند راه را برای توبه کننده ببندد،بلکه خداوند ازاو خواهد گذشت و برای شخصی هم که راضی نمی شود، جبران می نماید تا راضی گردد. به عبارتی خودِ خداوند، به جای توبه کننده، از شخصی که به او ظلم شده، طلب رضایت می کند و جبران می نماید. یعنی این طور نیست که جهنمی شدن افراد به دست ما باشد، و تا ما رضایت ندهیم، او را نبخشند.

اگر ظالم خطایی کرده باید، جبران کند، اگر ضرری زده، عین آن خسارت را بپردازد، اگر کاری انجام داده، قصاص شود، و امثال اینها، بیشتر از این خطایی که کرده، نمی توان او را مجازات کرد، باید دید چه خطایی است، طبق شرع، او را مجازات کرد یا بخشید.
اگر شخص مظلوم به هیچ وجه حتی با قصاص، با وجود سرافکندی و توبه و جبران از طرف ظالم، راضی نشود، دیگر اینطور نیست که شخص توبه کننده، فقط با آتش دوزخ گناهش پاک شود، آتش برای کسانی است که توبه نکنند، پشیمان نشوند و با این حالت از دنیا برود، و الا در دنیا جای جبران هر گناهی هست. حتی شرک و بت پرستی.

این که خداوند می فرماید ما شرک را نمی بخشیم، یعنی اگر کسی با حالت شرک از دنیا برود،نمی بخشیم،نه این که توبه هم بکند نمی بخشیم.

کلمات کلیدی: 

نظرات