آیا برای زنان هم در بهشت حورالعین وجود دارد؟

نعمت های بهشتی

در جواب اجمالی می توان گفت که فرد بهشتی هر چه طلب کند، برایش برآورده می شود و در بهشت احساس محرومیت نسبت به امری وجود ندارد. اما درباره مساله همسر بهشتی برای زنان باید گفت که: در قرآن مجید این بشارت داده شده است كه مؤمنان در صورتى كه همسران و فرزندانشان نیز مؤمن باشند در كنار یكدیگر خواهند بود. بنابراین برقرار بودن زناشویی مختص مردان نیست و حکم همسری برای زنان نیز صدق می کند.

«ادْخُلُوا الْجَنَّةَ أَنْتُمْ وَ أَزْواجُكُمْ تُحْبَرُونَ؛[زخرف/۷۰] وارد بهشت شوید شما و همسرانتان در نهایت شادباشى»
«هُمْ وَ أَزْواجُهُمْ فی‏ ظِلالٍ عَلَى الْأَرائِكِ مُتَّكِؤُنَ؛[یس/۵۶] آنها و همسرانشان در سایه‏ هاى قصرها و درختان بهشتى بر تختها تكیه كرده ‏اند»
«رَبَّنا وَ أَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتی‏ وَعَدْتَهُمْ وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَ أَزْواجِهِمْ وَ ذُرِّیَّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزیزُ الْحَكیمُ؛[مؤمن/۸] پروردگارا، آنان را به باغهاى جاوید كه وعده شان داده ‏اى با هر كه از پدران و همسران و فرزندانشان كه به صلاح آمده ‏اند داخل كن؛ زیرا تو خود ارجمند و حكیمى»
«جَنَّاتُ عَدْنٍ یَدْخُلُونَها وَ مَنْ صَلَحَ مِنْ آبائِهِمْ وَ أَزْواجِهِمْ وَ ذُرِّیَّاتِهِمْ وَ...؛[رعد/۲۳] بهشتهاى عدن كه آنان با پدران و همسرانشان و فرزندانشان كه درستكارند، در آن داخل مى ‏شوند و...»

اما درباره حور العین اختلاف نظر است، عده ای مثل آیت الله مکارم معتقدند که حوری مذکر نیز داریم: «حور جمع حوراء و احور به كسى گفته مى ‏شود كه سیاهى چشمش كاملا مشكى و سفیدى آن كاملا شفاف باشد، و یا به طور كلى كنایه از جمال و زیبایى كامل است، چرا كه زیبایى بیش از همه در چشمان تجلى مى ‏كند، و عینجمع اعین و عیناء به معنى درشت چشم است، و به این ترتیب كلمه حور و عین بر مذكر و مؤنث هر دو اطلاق مى‏شود و مفهوم گسترده ‏اى دارد كه همه همسران بهشتى را شامل مى‏شود، همسران زن براى مردان با ایمان و همسران مرد براى زنان مؤمن»[۱]

و برخی نظیر علامه طباطبایى(ره) حور العین  را مونث دانسته اند: كلمه حور جمع حوراء است، كه به معناى زنى است كه سفیدى چشمش بسیار سفید، و سیاهى آن نیز بسیار سیاه باشد، و یا به معناى زنى است كه داراى چشمانى سیاه چون چشم آهو باشد. و كلمه عین جمع كلمه عیناء یعنى درشت چشم است.[۲]

البته باید به این نکته نیز توجه کرد که علیرغم وجود نکاح با حور العین، هر جا که سخن از حور العین هست، منظور نکاح نیست: «  وَ زَوَّجْناهُمْ بِحُورٍ عِینٍ[طور/۲۰]- منظور از تزویج  قرین شدن دو نفر با همند. و معناى جمله این است كه: ما ایشان را قرین حور العین كردیم، نه اینكه میان آنان عقد زناشویى برقرار ساختیم، به دلیل اینكه فرموده: بحور عین و تزویج را با حرف باء متعدى كرده و اگر منظور از تزویج نكاح به عقد بود احتیاج به حرف باء نبود»[۳]

دلیل مسلم اینکه منظور از زوجیت در همه جا، نکاح نیست، آیه زیر می باشد:
«یهَبُ لِمَن یَشَاءُ إِنَثًا وَ یَهَبُ لِمَن یَشَاءُ الذُّكُورَ * أَوْ یُزَوِّجُهُمْ ذُكْرَانًا وَ إِنَثًا  وَ یجَعَلُ مَن یَشَاءُ عَقِیمًا؛[شوری، آیات ۴۹-۵۰]
 به هر كه بخواهد دختر مى‏ بخشد و به هر كه بخواهد پسر مى‏ بخشد. * و یا هم پسر دهد و هم دختر. و هر كس را بخواهد عقیم مى‏ گرداند.»
در این آیه همراه بودن دو فرزند پسر و دختر برای یک شخص با عبارت یزوجهم آمده است.

در پایان تاکید مجدد بر این نکته لازم است که بهشت، محدودیتی در مقابل خواسته های انسان ندارد.
«فیها ما تَشْتَهیهِ الانْفُسُ وَ تَلَذُّ الاعْیُنُ؛[زخرف/۷۱] در بهشت آنچه دل خواهد و چشم از آن لذت مى‏ برد موجود است»
هر چند ممکن است بعضی خواسته ها از طبع ناسالم باشد. که شخص بهشتی از آن مبرا باشد.

پی نوشتها:
[۱]. تفسیر نمونه، ج‏۲۲، ص۴۲۸.
[۲]. ترجمه المیزان، ج‏۱۸، ص۲۲۸.
[۳]. ترجمه المیزان، ج‏۱۹، ص۱۶.

دیدگاه‌ها

با سلام و خسته نباشید
سوالی از شما داشتم
چرا گفته میشود بیشتر اهل جهنم زنان هستند؟
این منصفانه است؟؟
این خدا بوده که زنان را متفاوت افریده با ساختار و ویژگی هایی کاملا متفاوت که باعث میشود بیشتر از مردان صحبت کنند در نتیجه هم زبانشان برایشان گناهان زیادی به وجود بیاورد.
این خدا بوده که زن ها را با یک سری خلق و خوی خاص افریده که باعث میشود فتنه ریز تر باشند حسادت در بین انها و همچنین شیطان صفتی در میان انها بیشتر از مردان باشد.
پس یعنی این تفاوت های ذاتی در نظر گرفته نمیشوند؟
حالا از این بگذریم که خدا جنس زن را اینطور افریده و بعد مردان با نام ناقص العقل و ... از آن یاد میکنند و همین ویژگی ها هم باعث نابودی دنیای بعدی شان میشود و هم باعث می شود در این دنیا خانه نشینی و مطیع بودن برایشان بهتر باشد و نه می توانند مسئولیت های مختلف بپذیرند و نه حق اینجور کارها به آنها داده میشود.
این انصاف نیست...اصلا انصاف نیست...
این ویژگی ها علاوه بر آنکه در این دنیا مارا از برخی مسئولیت ها و حقوق ها سلب میکنند همه چیز در ان دنیا راهم برایمان نابود میکنند
مثل این است که در غالب جبر افریده شده باشیم و بعد بگویند با اختیار خودتان را به بهشت برسانید
خب رسیدن به بهشت برای مردان راحت تر است یا زنان ان هم با این شیوه خلقت و افرینش؟؟؟
اینها در نظر گرفته نمیشود؟؟؟ خدا هم مردسالار است ؟؟؟
اگر راه هموار است و ویژگب های تقسیم شده بین این دو جنس عادلانه است پس چرا از تعداد نفراتی که جز یاران امام دوازدهم هستند
از ان ۳۱۳ نفر تنها ۵۵ نفرشان زن اند؟؟چرا؟؟
چون زن ها بیشتر از مردها گناه میکنند؟؟؟
این بیشتر گناه کردن معلول چیست؟؟؟ زن بودن ؟؟
منصفانه است زن به دنیا امدن...؟

تصویر شهرسوال

سلام و تشکر از ارتباطتان با این مرکز

با عرض معذرت، متاسفانه امکان پاسخگویی از این سامانه دیگر مقدور نیست.

برای ارسال پرسش و دریافت پاسخ، از راه های ارتباطی ذیل استفاده بفرمایید. دوستان کارشناس در این بخش ها خدمت شما هستند:

۱) نسخه جدید "اپلیکیشن پاسخگو"

این برنامه را می توانید از این لینک دریافت کنید:
https://cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app

۲) اگر امکان نصب و استفاده از برنامه فوق را ندارید، می توانید با مراجعه به این آدرس اینترنتی و ثبت مشخصات، پرسش خود را از طریق وبسایت مطرح نمایید:
https://user.pasokhgoo.ir

نظرات