آیا زبان بهشتیان، عربی است؟

آنچه بسیار روشن و واضح است، اینکه اسلام، مبارزه ای جدی و قاطع علیه نژاد پرستی داشته و با هر گونه تفاخر قومی و قبیله ای مبارزه کرده است و به جای آن عواملی واقعی برای برتری شمرده است:
یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى‏ وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ خَبیرٌ؛(حجرات/۱۳) اى مردم! ما شما را از یك مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‏ها و قبیله‌‏ها قرار دادیم تا یكدیگر را بشناسید (اینها ملاك امتیاز نیست،) گرامى‌‏ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست خداوند دانا و آگاه است!

این مبارزه با تعصب های بی جا و ناروا، نسبت به زبان عربی نیز وجود داشته است:
رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله فرمود: اى مردم عربیت به پدرى كه فرزندى به وجود آورده نیست، بلكه عربیت زبان گویا هست، هر كس به عربى فصیح سخن گوید او عرب مى‏باشد و گرامى‌‏ترین شما نزد خداوند كسى است كه تقواى او بیشتر باشد.[۱]
حضرت سجاد علیه السّلام فرمود: نسبت قرشى و نه نسبت عربى بنفسه ارزش و احترامى ندارد مگر بتواضع و كرامتى نیست مگر بتقوى.[۲]
اما همانگونه که در قرآن به وضوح آمده است، عده ای بیمار دل، محکمات و مسائل روشن دینی را رها کرده، و با پیگری مطالبی که معنایش را نفهمیده اند، با دین مبارزه می کنند:
هُوَ الَّذی أَنْزَلَ عَلَیْكَ الْكِتابَ مِنْهُ آیاتٌ مُحْكَماتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتابِ وَ أُخَرُ مُتَشابِهاتٌ فَأَمَّا الَّذینَ فی‏ قُلُوبِهِمْ زَیْغٌ فَیَتَّبِعُونَ ما تَشابَهَ مِنْهُ ابْتِغاءَ الْفِتْنَةِ وَ ابْتِغاءَ تَأْویلِهِ وَ ما یَعْلَمُ تَأْویلَهُ إِلاَّ اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ یَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنا وَ ما یَذَّكَّرُ إِلاَّ أُولُوا الْأَلْبابِ؛(آل عمران/۷) اوست كه این كتاب را بر تو نازل كرد. بعضى از آیه‏ها محكماتند، این آیه‏ها أم الكتابند، و بعضى آیه‏‌ها متشابهاتند. امّا آنها كه در دلشان میل به باطل است، به سبب فتنه‏‌جویى و میل به تأویل از متشابهات پیروى مى‏‌كنند، در حالى كه تأویل آن را جز خداى نمى‌‏داند. و آنان كه قدم در دانش استوار كرده‌‏اند مى‌‏گویند: ما بدان ایمان آوردیم، همه از جانب پروردگار ماست. و جز خردمندان پند نمى‌‏گیرند

بحث زبان اهل بهشت یا اهل جهنم در روایتی چنین آمده است:
در روایتی از حضرت علی (ع) آمده است که : کسی پرسید: سخن اهل بهشت به چه زبان مى‌‏باشد؟ حضرت فرمودند: اهل بهشت به عربى تكلّم مى‌‏كنند.آن مرد پرسید: اهل دوزخ به چه زبان سخن مى‏‌گویند؟ حضرت فرمودند: با زبان مجوسى تكلّم مى‌‏نمایند.[۳]

اما از آن جا که یکی از ملاک های اعتبار سنجی روایت، قرآن است، اگر استفاده ای از این روایت بشود که با تعصب های قومی و قبیله ای سازگار باشد، این روایت قطعا مردود خواهد بود. چون خود اهل بیت این گونه فرموده اند:
امام صادق (ع) از قول پیامبر (ص) نقل می فرمایند: فَإِذَا أَتَاكُمُ الْحَدِیثُ عَنِّی فَاعْرِضُوهُ عَلَى كِتَابِ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَمَا وَافَقَ كِتَابَ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَخُذُوا بِهِ وَ مَا خَالَفَ كِتَابَ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَلَا تَأْخُذُوا بِه‏[۴] هر گاه حدیث بشما رسد باید كه آن حدیث را بر كتاب اللَّه عزّ و جلّ و سنّت من عرض كنید اگر آن حدیث موافق كتاب خداى خالق و سنّت من بود آن را فرا گیرد و آنچه مخالف كتاب ایزد وهّاب و سنّتم بود أصلا پیرامون آن نگردید.
پس اگر حدیث به معنایی تعصبی باشد، مردود است و با توجه به تاریخ و نهضت شعوبیه، انگیزه های جدی برای جعل این گونه احادیث وجود داشته است.
اما اگر معنای دیگری از روایت بفهمیم، بسته به معنای فهمیده شده، می توان روایت را پذیرفت. مثلا اگر منظور این باشد که منطق بهشتیان، همان منطق قرآنی است که به زبان عربی بوده، و منطق جهنمیان، منطق مجوسی باشد، آن وقت روایت پذیرفتنی است.

[۱]. بحار الأنوار، ج‏۶۷، ص: ۲۸.
[۲]. بحار الأنوار، ج‏۶۷، ص: ۲۸.
[۳]. علل الشرائع، ج‏۲، ص: ۵۹.
[۴]. الإحتجاج على أهل اللجاج، ج‏۲، ص۴۴۷.

دیدگاه‌ها

سلام مگه به ایرانیها یا همون زرتشتیها نمی گفتن مجوس؟

تصویر soalcity

سلام بعضی از ایرانی ها مجوس بوده اند. که دچار انحراف شده و مسائلی نظیر ازدواج با محارم، آویزان کردن عزیزان مرده خود را برای آنکه خوراک درندگان شوند و زمین را آلوده نسازند و ... را به عنوان دین خود گرفته بودند.

مجوس معرب مگوس یونانی است که خود از واژه « مگو» در اوستا آمده که همان « مغ» است. دینی که قرآن آن را آسمانی می‌داند همان « کیش مغان» است. زرتشت به اقرار خود موبِدان زرتشتی پیامبر نبود بلکه یک مصلح یا روحانی بود که تغییراتی را روی دین مغان ایجاد کرد. پس از اسلام هم روحانی دیگری به نام « آذرفرنبغ » تغییراتی دیگر را خواست اعمال کند که چندان مورد پذیرش قرار نگرفت ولی مورد سواستفاده دشمنان ایران قرار گرفت. هرچند کتابش منبع ارزشمندی برای زبانشناسی « زبان پهلوی» شد. چنانکه ترجمه تفسیرطبری هم محتوایش مردود ولی از لحاظ زبانشناسی برای زبان فارسی ارزشمند است.

با سلام و خسته نباشید
ببخشید چرا نماز و قرآن باید به زبان عربی خونده بشه؟؟بیشتر کسایی که قرآن و نماز میخونن دقیقا معنی و مفهومش رو نمیدونن با این حساب آیا این کار درست است ؟

تصویر soalcity

سلام لطفا به این آدرس مراجعه فرمایید:
http://www.soalcity.ir/node/1901
http://www.soalcity.ir/node/461

"آنچه بسیار روشن و واضح است، اینکه اسلام، مبارزه ای جدی و قاطع علیه نژاد پرستی داشته و با هر گونه تفاخر قومی و قبیله ای مبارزه کرده است"
آیا شما منکر این امر هستید که پیامبر با یهودیان به مبارزه پرداخته؟ (تاریخ طبری، سیره ابن هشام)

تصویر پاسخگوی تاریخی

مبارزه پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) بایهودیان،بخاطر نژاد آنها یا دینشان نبوده است.بلکه بنای اسلام بر زندگی مسالمت آمیز با پیروان دیگر ادیان بوده است.منتهی یهودیانی که بر علیه مفاد پیمان نامه ای که با مسلمانان بسته بودند،عمل کرده و بر ضد اسلام توطئه کرده بودند،با برخورد قاطع مسلمانان مواجه شدند.

باید بپذیرید که بسیاری از روحانیون احادیث واره‌ های پانعربیستی را باور کرده اند و بر این اساس تعصب خاصی نسبت به کشورهای عربی دارند. حتی سالهای اول انقلاب سردمداران حکومت ایران ابایی از جعل نام خلیج فارس نداشتند ولی وقتی دیدند که این مقدمه‌ای برای نفی حاکمیت ایران بر این دریاست ( که در زمان تشکیل کشوری به نام ایران بدست کورش کبیر) دریای درونمرزی ایران بود یعنی به گفته داریوش هخامنشی درکتیبه ی سوئز ( دریایی که از درون سرزمین پارس می‌آید) بسیار به آن حساس شدند.

این درحالیست که همکنون بیشتر اعراب، به عربیت خود تفاخر می‌کنند و در هرجمله‌ای که بکار می‌برند یک العربی هم می‌افزایند مثل مظلومان فلسطین که همیشه از امة العربی کمک می‌خواهند و تلویزیون ایران ترجمه می‌کند امت اسلام!!

تصویر soalcity

از نظر اسلام، روحانیون و هر انسان منطقی، تعصبات نژادی محکوم است. ضمن اینکه هر کشور و گروهی از منافع و حقوق خود صیانت می کند.

نظرات