سایر فرق و مذاهب

تصوف چيست؟ عقايد و باورهاي صوفيان چيست؟

صوفي عنوان عمومي هر يك از سلسله‏ هاي اهل تصوف است. صوفي منسوب است به «صوف» به معني پشم، اهل تصوف ظاهراً به سبب پشمينه پوشي از بابت زهد و پارسايي به اين عنوان مشهور شده‏ اند. از سوي ديگر صوفيه، داراي فرقه هاي بسياري هستند عقايد و آداب متفاوت دارند.

لطفا فرقه صوفیان گنابادی را معرفی کنید و درباره آنها توضیح دهید؟

ادعای بی نیازی به اطاعت از دستورات الهی، بالا بردن قطب در حد معصوم، سجده بر او و لزوم توجه به تصویر او در هنگام عبادت، جایگزین کردن رقص و سماع به جای قرآن و دعا، ادعای دروغ و کتمان عقائد اصلی، ریاکاری و دنیا طلبی و ... بخشی از انحرافات این فرقه است.

لطفاً درباره تاريخ پيدايش تصوف توضيحاتی بفرمایید؟

در مورد تاریخ پیدایش صوفیه اقوال مختلفی وجود دارد برخی گفته اند كه از نیمه ی اول قرن دوم هجری در میان جامعه ی اسلامی پدید آمد؛ ولی صحیح ترین آنها این است كه از أواخر قرن اول هجری و توسط حسن بصری بنیان گذاری شده است.

منظور از تشیع انگلیسی چیست؟

تشیع انگلیسی

شاخصه اصلی این گروه تفرقه افکنی بین مسلمانان است که هفته وحدت را به دهه برائت تغییر داده اند و از هر روشی برای ایجاد تنفر در دل اهل سنت نسبت به شیعه بهره برده اند. و در زمان ما نیز ارتباطات آنها با انگلیس بسیار عیان شده است. حال آنکه اگر تنها به سیره امیر المومنین ع در دوران ۲۵ ساله خانه نشینی دقت کنیم، متوجه می شویم اینان لایق نام تشیع نیستند.

در مورد فرقه شیخیه توضیحاتی بفرمایید و انحرافات آنها را بیان کنید.

شهر سوال ـ شیخیه فرقه اى است كه در قرن دوازدهم هجرى توسط شیخ احمد احسایى به وجود آمد. پیروان این فرقه مجموعاً از مردم بصره، حلّه، كربلا، قطیف، بحرین و بعضى از شهرهاى ایران بودند.

دیوبندی ها و بریلوی ها به چه کسانی می گویند؟

شهر سوال ـ بریلوی‏ها و دیوبندی‏ها مسلمان سنی حنفی‏ اند. و به دنبال سیطره كامل انگلستان بر شبه قاره هند و ترویج زبان انگلیسی و فرهنگ اروپایی، مسلمانان شیعه و سنی هند و پاكستان كه باورهای خویش را در معرض تهدید و استحاله غربی ‏ها می‏دیدند، به تأسیس و ترویج مدارس علمیه مذهبی پرداختند. مسلمانان حنفی نیز یك مدرسه دینی را در روستای دیوبند هندوستان به وجود آوردند و با گسترش روز افزون آن، به فرقه دیوبندی معروف گشتند. در كتاب الموسوعة المیسرة دیوبندی‏ها و بریلوی‏ها این گونه معرفی شده ‏اند: