امامت

چگونه کلمه "انفسنا " در آیه مباهله بر امیر مؤمنان (ع) دلالت می کند ؟

شهر سوال ـ علامه طباطبايي در اين باره مي‌فرمايد: كساني كه با رسول اكرم حاضر براي مباهله شدند يعني، علي و فاطمه و حسنين (عليهم السلام) تمامي با رسول الله در موضوع "دعوي" و همچنين در دعوت شركت داشتند و اين خود بزرگترين منقبت اهل بيت شمرده مي‌شود يعني براي مباهله تنها به خود و علي كه مصداق "انفسبا" بودند

با توجه به اينكه فاطمه زهرا(س ) مصداق بارز كوثر است، مراد از اينكه حضرت علي (ع ) ساقي كوثر است , چيست ؟

فاطمه کوثر قرآن

شهر سوال ـ كوثر مصاديقي دارد كه يكي از مصداق‏ هاي بارز آن حضرت زهرا(س) است. مصداق ديگر آن حوض پيامبر در قيامت است كه حضرت علي(ع) ساقي آن مي‏ باشد. در اين نگاه بين دو مصداق كوثر نوعي تفكيك شده است.

آيا سر مبارک امام حسين(ع)روي نيزه قرآن تلاوت نموده يا نه؟

تلاوت قرآن

شهر سوال ـ بر اساس نقل مورخان و محدثان‌، سر مبارک امام حسین‌ آیاتی از سوره کهف و بعض آیات دیگر را به مناسبت بعد از شهادت و بر بالای نیزه و در جاهای دیگر تلاوت کرده اند.

چرا در قران اسمی از امام زمان(عج) برده نشده است؟

امام زمان(عج)

شهر سوال ـ نه تنها نام امام زمان(عج) بلكه نام هیچ یك از امامان معصون در قرآن ذكر نشده است بلكه روش قرآن در معرفی معصومین علیهم السلام یك روش توصیفی است. با این روش علاوه بر مشخص شدن شخص محل بحث، ویژگی های او نیز بیان می شود و کسانی که به دنبال واقعیت باشند نیز به خوبی مصداق را می یابند. و اگر کسی به دنبال بهانه جویی باشد، در ذکر اسم بهانه های بیشتری برای او وجود دارد. چون اشخاص دیگر می توانند خود را به همان نام بنامند و سپس ادعاهای باطل خود را بیان کنند.

آیات قرآن که درباره امام زمان(عج) است، کدام است؟

امام زمان(عج)

شهر سوال ـ آیات بسیاری درباره امام زمان (عج) در قرآن وجود دارد. و بعضی تا ۲۵۰ آیه از آیات قرآن را مرتبط به امام زمان (عج) دانسته اند.

آیا در قرآن به جریان غدیر خم اشاره شده است؟

غدیر خم

برخی از مفسران اهل سنت در هنگام تفسیر آیه ۶۷ مائده «یا ایّها الرّسول بَلِّغ ما أنزل إلیک...» یادآورد شده اند که شأن نزول آن امام علی(ع) بوده و حدیث «من کنت مولاه...» در جریان غدیر بیان شده است. سیوطی در الدرالمنثور، ابوالحسن واحدی نیشابوری، حافظ حکانی، شهاب الدین آلوسی، ابن صباغ مالکی، قاضی شوکانی و ... تصریح کرده اند که این آیه و حدیث مذکور مربوط به حضرت علی(ع) است.

چرا علیرغم آنکه قرآن علم غیب را فقط برای خدا می داند، می گویید پیامبر و ائمه (علیهم السلام) هم غیب می دانستند؟

قرآن بر علم غیب پیامبر (ص) تصریح کرده و اگر جایی خلاف آن احساس می شود، برای آن است که مسلمانان باید بیاموزند که هیچ چیزی مستقل از خدای متعال وجود ندارد. و هر چه هست، متکی به ذات لایزال الهی است. از همین رو هر جایی که کسی مستقل دیده شود، توانایی هایش انکار می شود. اما در پرتو عنایات الهی، همان انسان می تواند فرسنگ ها از دیگر انسان ها متفاوت باشد به گونه ای که درک عظمت آنها نیز برای بندگان عادی ممکن نباشد.

نسبت قرآن با اهل بیت(ع) چگونه است؟

نسبت قرآن با اهل بیت(ع)

شهر سوال ـ این دو گوهر گرانسنگ معادل و مساوى یكدیگرند و در هیچ مرحله ‏اى از یكدیگر جدا نمى ‏شوند، نه تمسّك به قرآنِ تنها و دل خوش داشتن به شعار «حسبنا كتاب الله» مایه نجات است و نه تولّى ائمه طاهرین(ع) و امیدوارى به شفاعت آنان بدون تمسك به قرآن راهگشاست. امام، قرآن ناطق است و قرآن، امام صامت در خصوصیات و ویژگى‏ها نیز مانند یكدیگرند.

آیا در قرآن اشاره صریح به مصلح آخرالزمان شده است؟

امام زمان(ع)

شهر سوال ـ برای فهم نظرات یک کتاب درباره موضوعاتی که طرح کرده، قبل از هر چیز لازم است، شیوه آن کتاب در بیان مسائل مختلف را بیاموزیم. قرآن کتابی است که در روزگار متوقف نمانده و جریان می یابد. علاوه بر اینکه هر آیه بطون مختلفی دارد.