آداب امر به معروف و نهی از منکر

در بعضی سایت ها عده ای با کلمات بسیار رکیک به ائمه (ع) و رهبر انقلاب توهین می کنند. آیا وظیفه دارم که عضو شوم و دفاع کنم یا بگذرم و عبور کنم؟

وقتی در فضای اینترنت و یا در هر جمعی فحش میدهند، یک عده ای اصلا ممکن است استخدام شده باشند برای اینکار بدون اینکه اصلا شخصی را که مورد فحاشی قرار میدهند، درست بشناسند. ولی یک عده ای هم هستند که این حرفها را میشنوند و اگر جواب مناسبی داده شود، حتی نفر اصلی همچنان به فحاشی ادامه دهد، آنها متوجه اصل قضیه شده و در باطن از جبهه ای که توهین می کند، دور شده و به خط مدافعی که حرف حق می زند نزدیک می شوند.

اگر جایی باشیم که فردی حرف اشتباه و نادرست می زند آیا لازم است که به او بگوییم و او و جمع حاضر را از این اشتباه مطلع کنیم؟

قبل از اینکه شروع کنید به انتقاد کردن،‌ اول مطمئن شوید که آنچه می‌خواهید مورد انتقاد قرار بدهید، واقعا غلط بوده و مستحق انتقاد است. بعد مطمئن شوید رفتار آن‌ شخصی را که می‌خواهید مورد انتقاد قرار بدهید، درست ارزیابی کرده‌اید.

بهترین و موثرترین روش برای امر به معروف و نهی از منکر چیست؟

آداب امر به معروف و نهی از منکر

هرگز نمی‌توان با خشم و خشونت کسی را از گناه باز داشت. باید مواظب بود تا لطمه ای به شخصیت افراد وارد نشود. امام خمینی در این باره می‌گوید:‌سزاوار است آمر به معروف و ناهی از منکر،‌در امر و نهی خود و مراتب انکارش، چون طبیبی دلسوز و پدری مهربان که مصلحت مرتکب را رعایت می‌کند باشد و انکارش بر او خصوصاً و بر امت عموماً لطف و رحمت باشد.