فلسفه حجاب و پوشش

آیا مومنان این قدر ضعیف هستند که با دیدن موی زنان تحریک شوند؟

اگر چه جلای دل مومن، آلودگی نگاه های حرام را بیشتر مشخص می کند، اما نه این امر مخصوص مومنان است و نه آثار سوء نگاه های حرام قابل کتمان است که نگاه، دریچه قلب و سرآغاز اتفاقات بسیاری می شود.

آیا اسلام آن قدر اراده مسلمانان را ضعیف می داند که با دیدن چند تار موی زنان، تحریک شده و اراده اش را از دست بدهد؟

کسی که کت و شلوار سفید و تمیز به تن دارد، از کوچکترین آلودگی پرهیز می کند و مراقب تمیز باقی ماندن لباسش است. اما مکانیکی که لباس کار به تن کرده و لباسش آغشته به انواع روغن و ... است، از نشستن بر زمین و خاکی شدن ابایی ندارد. از همین رو، یک مسلمان باید نسبت به کوچکترین توجهات غلط، حساس باشد و خود را از آن دور کند.

فلسفه حجاب چیست؟

عقل و فطرت هر دو دلایل محکم و روشنی برای حجاب دارند! مشکل از فرهنگ برهنگی تمدن مهاجم است که مساله را برایمان از سادگی در آورده.

فلسفه حجاب زن‏ان در اسلام چیست؟

با توجه به مطالب فوق مى ‏توان گفت: حجاب در اسلام از يک مسئله کلّى و اساسى ريشه گرفته است. اسلام مى‏ خواهد انواع لذت‌هاي جنسى (چه بصرى و لمسى و چه نوع ديگر) به محيط خانواده و در چهارچوب شرع و قانون اختصاص يابد و اجتماع تنها براى کار و فعاليت باشد، بر خلاف سيستم غربى که حضور در جامعه را با لذت جويى جنسى به هم مى‏آميزد و تعديل و تنظيم امور جنسى را به هم مى ‏ريزد.

فلسفه حرمت ریش تراشی و واجب بودن باقی گذاشتن ریش چیست؟

ریش تراشی

در مورد تراشيدن ريش با تيغ و ماشيني كه مثل تيغ از ته مي‌تراشد، در بين فقها و مراجع چند نظر وجود دارد؛ برخي فتوا به حرمت داده (۱) و برخي بنا بر احتياط واجب تراشيدن ريش را جايز ندانسته اند.(۲) اما تقريبا اكثر قريب به اتفاق مراجع در طول تاريخ اسلام تراشيدن ريش را مجاز نشمرده اند؛ دليل اين مسئله روايات و سيره قطعي و مسلّمي است كه به زمان پيامبر (ص) متصل است.
در مورد تراشيدن ريش، رواياتي وارد شده كه از تراشيدن آن مذمّت كرده كه بخشي عمده آن ها اين است كه آن را كار مجوسي ها و يهودي ها دانسته است، مثلا پيامبر فرمود:«سبيل را بتراشيد (كوتاه كنيد) ولي محاسن را وا بگذاريد و خود را شبيه به يهود نكنيد.» (۳)

چرا پوشیدن لباس سیاه مکروه است؟

اين تركيب پسر عمّت عبّاس است، يا محمّد واى بر فرزندانت از فرزندان عبّاس (که رنگ مشکی از لوازم بنی العباس بود.)