امتحان الهی

معنا ومفهوم امتحان الهی

چرا هر جا بلایی بر سر بدبخت و بیچاره ها می آید، می گویند امتحان الهی است؟

پاسخ:
در جواب اجمالی باید چند نکته را مد نظر قرار داد. اولا همه زندگی و برای همگان امتحان الهی است. ثانیا تنها نکته مورد توجه در امتحان الهی صبر نیست. ثالثا با دیده دیگری نیز می توان به بلا نگریست و آن را مثبت دید.

چرا خداوند ما را امتحان می کند؟ مگر به سرنوشت ما علم ندارد؟

امتحان الهی

گاهی پیدا شدن صحنه آزمایش و امتحان و سربلند بیرون آمدن و موفقیت امتحان دهندگان، به خودی خود امری مطلوب و زیبا است. اگر خداوند، قادر مطلق، عالم مطلق و فضل او بی نهایت است ،باید زیباترین و کامل‏ترین جهان را خلق کند . زیباترین وجود و کامل‌ترین جهان، دنیایی است که موجودی با اختیار خود در عرصه‏های سخت امتحان در حالی که عشق به خدای نادیده می‏ورزد (برخلاف ملائکه که شرایط دیگر دارند) صحنه‏ های زیبایی از عشق به معشوق را خلق کند.

آیا زن و مرد در امتحان های دنیا و پاداش های آخرت یکسانند؟

آیا زن و مرد در امتحان های دنیا و پاداش های آخرت یکسانند؟

گرچه درفرایند زندگی زن گرچه رنج بسیار را متحمل می شود ولی این امر به گونه ای جبران می گردد؛ به همین دلیل (که رنج دوران بارداری و بعد از تولد را باید بکشد) مورد توجه خاص خدا است. در نتیجه حق مادر از حق پدر بیش تر است و مادر به خاطر تحمل سختی های دوران بارداری و شیر دادن و بزرگ کردن فرزند پاداش های عظیمی دارد که مرد از آن ها بی بهره است.

آیا ما حق کشی نمی‌کنیم؟!

شهر سوال ـ مرحوم حضرت آیت الله العظمی بهجت : اگر ما جای خلیفه بنی‌امیه و بنی‌عباس - که خلافت را از اهلش غصب نمودند - بودیم و و شرایط و قدرت و امکاناتی که برای آنها فراهم بود، برای ما هم فراهم می‌شد، آیا مانند آنها عمل نمی‌کردیم؟! الان چه می‌کنیم؟