نظر اسلام در مورد استخدام یک خانم جوان برای کار ویزیتوری در محیط مردانه چیست؟

میخواستم نظر اسلام رو در مورد استخدام یک خانم جوان برای کار ویزیتوری (که با کاسب های مرد سروکار دارد) بدونم. اگر خانمی رو استخدام کنم که حجابش کامل باشه و ارایش نکنه، آیا کافیه؟ منظورم اینه که وظیفه من این وسط تا چه حدی هست؟

نکته سنجی حضرتعالی درخور تحسین است و ان شاءالله خداوند به سبب همین دقت در امور دین، به کسب و کار شما رونق و برکت عنایت فرماید. (که حتما هم همینطور هست).
همانطور که از فحوای کلام خودتان برمی آید، تجربه ثابت کرده که فعالیت خانمها در چنین زمینه هایی کم کم و به مرور مقدمات ارتکاب گناه را فراهم می آورد.
من وارد حکم شرعی این کار نمی شوم ولی از نظر اخلاقی حداقل کار پسندیده ای نیست.
اگر ما حقیقتا قبول داریم که "لا مؤثر فی الوجود الی الله" و "مقلب القلوب خداوند است"؛ پس احتیاجی به این مسائل نیست و خداوند می تواند همان رزق و روزی را که از طریق یک خانم جوان قرار است به شما برسد (بر فرض که برسد) از طریق یک ویزیتور مرد به شما برساند.
إِنَّ رَبَّك يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاء وَيَقْدِرُ إِنَّهُ كانَ بِعِبَادِهِ خَبِيرًا بَصِيرًا [۱]
بيگمان پروردگار تو به هر‌كه بخواهد، روزي فراوان ميدهد و روزي هر‌كه را بخواهد، تنگ ميگرداند؛ او به‌حال بندگانش آگاه و بيناست.
لَهُ مَقَالِيدُ السَّمَاوَاتِ وَالْأرْضِ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاء وَيَقْدِرُ ... [۲]
كليدهاي آسمان‌ها و زمين به‌دست اوست؛ براي هر‌كه بخواهد، روزي را گشاده يا تنگ ميگرداند...
قُلْ إِنَّ الْفَضْلَ بِيَدِ اللّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاءُ وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ [۳]
بگو هر فضل و موهبتي به‌دست خداست و خدا آن را به هر‌كه بخواهد ميدهد و خداوند گشايشگر داناست.
مشروط بر اینکه این کار را خالصانه برای خدا انجام دهید و ضمنا در انتخاب ویزیتور مرد هم تمام شرایط را در نظر بگیرید و شخص مناسبی را انتخاب کنید.
و اگر در ابتدا کار به خوبی پیش نرفت و ... توجه کنید که شاید مورد امتحان واقع شده اید. دلسرد نشوید و به گشایش خداوند ایمان داشته باشید.
إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ [۴]
به یقین کسانی که گفتند "پروردگار ما خداوند یگانه است" سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل می‌شوند که نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است.
از اینکه اطرافیان شما را درک نمیکنند اصلا نگران نباشید.
پایه اخلاق اسلامی بر مبنای عشق و محبت به خداوند بنا نهاده شده و گاهی کارهائی که یک عاشق در قبال معشوق انجام میدهد، برای دیگران عجیب و باورنکردنی ست. انسانی که گرفتار محبت عبودی شد، نظر خدا را بر نظر خودش ترجیح می دهد و رضای خودش را فدای رضای خدا می کند؛ و این روش گاهی برای دیگران بی معنا به نظر می رسد.
علامه طباطبائی رحمه الله علیه در این باره میفرمایند: "محبت و عشق و شور آن بسا ميشود كه انسان محب و عاشق را به كارهايى وا ميدارد كه عقل اجتماعى، آن را نمى پسندد، چون ملاك اخلاق اجتماعى هم، همين عقل اجتماعى است و يا به كارهايى وا ميدارد كه فهم عادى كه اساس تكاليف عمومى و دينى است، آن را نمى فهمد، پس عقل براى خود احكامى دارد و حب هم احكامى جداگانه" [۵]

پی نوشت:
۱- سوره مبارکه اسراء، آیه ۳۰
۲- سوره مبارکه شوري، آیه ۱۲
۳- سوره مبارکه آل عمران‌، آیه ۷۳
۴- سوره مبارکه فصلت، آیه ۳۰
۵- ترجمه تفسیر المیزان، ج۱، ص۵۴۲

نظرات