آیا درست است که با وجود فقر مردم، گنبد طلا برای ائمه بسازند؟

 اولا ائمه هیچ نیازی به گنبد و ضریح طلا ندارند و اینها چیزهایی است که خود ما به عنوان پیروانشان ساخته ایم. که البته می تواند جهات مثبتی هم داشته باشد. مثل آنکه جلوه های زیبایی از عشق مردم را به تصویر بکشد که چگونه دارایی های اندکشان را در این راه تقدیم می کنند. و نشاندهنده تعظیم شعائر است. به گونه ای که هر کس وارد چنین جامعه ای شود، می فهمد مردم چه چیزهایی را بسیار مهم می شمارند. که این امر بسیار مهم و لازم است.

ذلِكَ وَ مَنْ يُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ فَإِنَّها مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ (۳۲ حج) اين است! و هر كس شعائر الهى را بزرگ دارد، اين كار نشانه تقواى دلهاست.

ثانیا تصویری که در این سوال ایجاد شده، چندان صحیح نیست. ما در جامعه فقیری نیستیم، هر چند فقیرانی داریم. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که سالانه هزاران میلیارد در آن برای لوازم آرایشی، سفرهای خارجی، وسایل تجملاتی و ... هزینه می شود. که بخشی از این ریخت و پاش ها می تواند به طور کامل ریشه فقر را در کشورمان از بین ببرد. بنابراین اینکه هر زمان که پای مخارج مذهبی می شود، عده ای فورا یاد فقرا می افتند، سوء ظن برانگیز است و گویی عده ای اغراض سوء خود را پشت شعارهای زیبا مخفی کرده اند و خواسته اصلی شان نابودی مظاهر دینداری است. و لابد این سخن را در مقابل ساخت مسجد و نمازخانه و ... نیز مطرح می کنند. که در پاسخ این عده باید گفت: در ساخت گنبد فوایدی هست هر چند ضروری نیست، اما خرج های کاملا بی فایده بلکه مضری وجود دارد که کاستن از آن ها اولویت دارد.

ثالثا باید مراقب خلط ها بود. آنچه غیر ضروری است گنبد طلایی است. نه اموری چون صحن های بزرگ و مجهز که محل اجتماع و عبادت مردم است. و در نظر نگرفتن نیازهای معنوی انسان، به منزله تنزل دادن او به حیوانی است که فقط خورد و خوراکش ارزش دارد.

رابعا هزینه این کارها از انفاق های مردمی است و کسانی که نگاه غیر دینی دارند، حق ندارند در این باره سخن بگویند. چون با مبانی آنها هر کس می تواند ، هر گونه که مایل است پولش را خرج کند. علاوه بر اینکه در نگاه غیر دینی ، هزینه های گزاف برای ساختن مظاهر زیبا در شهرها کاملا معقول دانسته می شود.

خامسا شکی نیست که بیشترین توجه و التفات به حال فقرا در همین اماکن و از سوی حاضران و اهل این اماکن مقدس است.

کلمات کلیدی: 

دیدگاه‌ها

بسمه رب الشهداء و صدیقین

حرم ها باید نماد مرام و راه و روش و سنت صاحبان حرم باشند نه دیدگاه عوام. چون حرم به نوعی مثل خانه ایشان است. چهار ده معصوم علیه سلام همه در ساده ترین خانه ها زندگی میکردند. در نتیجه به نظر بنده حقیر هرچه ساده تر بهتر. حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا (س) که از حجت های ما هستند در صورت نیاز حتی غذای خود را به فقرا میداند و خود و امام حسن و امام حسین گرسنگی را تحمل میکردند. در نتیجه باید بودجه ها صرف مردم نیازمند یتیمان و و امداد رسانی به دختربچه ها و زنان خیابانی که خود فروشی میکنند شود نه رواق ها و کاشی کاری ها بیشتر و بیشتر و آینه کاری ها و طلا کاری های گزاف. چون اینها اسراف است. و اصل اسراف همه جا صادق است. در این صورت منافقین و مشرکین و کفار و آنهایی که از دین برگشتند بهانه ای در این زمینه نخواهند داشت. هرچند که اینان بهانه تراشی از تخصص های شیطانی و بی پایانشان است. اگر حرم ها گلی باشد باز هم نق خواهند زد. لذا ملاک نماد سنت صاحبان حرم بودن و اسراف نکردن است نه نظر دشمنان خدا و اسلام. به قول مبارک پیامبر اکرم: خیر الامور اوسطها! این قانون همه جا صادق است منجمله حرم ها. نه طاغوطی و نه خرابه! چیزی در حد نیاز. نه بیشتر و نه کم تر!
واسلام
وعجل فرجهم!

تصویر soalcity

سلام
خانه اهل بیت (علیهم السلام) ماوی و مامن نیازمندان و مسافران و ... بوده است. در کنار آن که بهترین مکان ها برای عبادت خدای متعال بوده است. بنابراین نباید این نکته مهم را فراموش کرد. که ساختن مکان های پرظرفیت لازم است علاوه بر آنکه ائمه میهمانان خود را تکریم می کردند. نه آنکه آنان را در خرابه ای تاریک و نمور و ... جای دهند.

با سلام
احسنت به شما کارشناس محترم به جهت پاسخ جامع و کامل.

تصویر soalcity

سلام و تشکر از لطف تان

من برای اینکه خدا را به طور کامل بشناسم چندین سال وقت گذاشتم کتاب مقدس را ۱۲باروقرآن کریم را بیش از ۳۰ بار به شکل تحقیقی خواندم

دراین رابطه علاوه برقرآن کتاب مقدس هم بسیار به من کمک کردتاآفریدگارم را هم خوب بشناسم وهم بدانم که از من به عنوان بنده خودش چه میخواهد

حالا همه کلام خدا را درک میکنم این خیلی مهم است الان راه خود را پیدا کرده ام ومیدانم که در کجا هستم برای چه به این جهان آمده ام واینکه
تنها او را بپرستم ولا غیر- حالا سوره حمد راکاملا درک می کنم
درقرآن در مورد هوی وهوس نوشته شده وما انسانها حالیمون نیست که عمیق فکر کنیم .......نذر را باید فقط برای خدا ودر راه خدا ادا کرد
نیاز را فقط در درگاه خدا باید بیان کرد
این گنبد سازی ها ی باشکوه که مشتی مردم فقیر از نان شبشان میزنند وفکر میکنند که با اینکار درکنار خدا یا درآن دنیا جایگاه خاص مومنین را خواهند داشت یا از این راه شفا میگیرند یا نیازشان برآورده میشود کاری است که هوی وهوس است این عزیزانی که درآنجا آرمیده اند نیازی به این طلاها و شبستانها و ...اینها ندارند پولهایی که درون ضریح ها ریخته میشود به دست آنها نمیرسد چرا که آنها قرن هاست از این دنیا رفته اند
عزیزان من نذر کنید در راه خداهمسایه ها نزدیکان همشهری و... را که درمانده ونیازمندند یاری کنید به این میگن کار خدایی
خداوند میگه روزی رسان همه هست فکر کردید که اگر یک فرد علیل در گوشه ای افتاده باشد کمک بخواهد خدا چگونه به او کمک میکند خوب اگر خدا بخواهد به تونیکی برساند تو را سر راه او قرار میدهد تا تو باعث این امر خیر شوی وبدان هرگز کار تو بدون پاداش نمی ماند
اینطوری به خدا نزدیک میشی و رنگ خدایی میگیری ودیگر هیچ
درضمن من شیعه هستم

تصویر soalcity

سلام
پول هایی که در ضریح انداخته می شود و ... عمدتا یا غذایی می شود که به همین مردم داده می شود. یا صرف تجهیز مکان های مورد نیاز برای عبادت می شود. یا به طرق دیگر صرف نیازهای فقرا می شود.

سلام. در اخبار نوشته بود که گنبد طلای جدید حضرت علی را نصب کرده‌اند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفته در این گنبد جدید ۱۰۵ کیلوگرم طلای ۲۴ عیار به کار رفته و تعداد خشتها نزدیک به ۱۰ هزار عدد است.
شاید مرا متهم کنند به بی‌ربط گویی و بهانه‌گیری. اما واقعا نمی‌توانم بفهمم، چه‌طور می‌شود ۱۰ هزار خشت طلا را از مرزهای مهران و شلمچه که فقر در آنجا بیداد می‌کند عبور دهند و ببرند برای بارگاه کسی که به‌خاطر نشستن روی خاک‌ها، لقب شریفش ابوتراب بود.
چه‌طور آن یگانه بی‌تکرار را این‌قدر در حد فهم کوچک و حقیر خودتان پایین می‌آورید که فکر می‌کنید ۱۰ هزار خشت طلا یعنی تکریم حضرت علی؟
چند وقت پیش دیدم دوستی در صفحه‌اش نوشته بود که در یکی از همین شهرستان‌های مرزی، روی در بعضی نانوایی‌ها نوشته‌اند: "از دادن نان نسیه معذوریم" . خواستم بگویم تکریم حضرت علی به خشت طلا نیست آقایان. تکریم علی، به تکریم عیال‌الله است. که فقر، غرور یک مرد را چنان خرد نکند که تقاضای نان نسیه کند.
نمی‌توانید مثل ابوتراب باشید، با خشت طلا برای خودتان وجدان راحت نخرید...

تصویر soalcity

سلام
شکی نیست که باید به فقرا کمک کرد و هیچ کس تا وقتی که انسان دردمندی را می بیند، نباید بی اعتنایی و بی تفاوتی پیشه کند.
اما به شما توصیه می کنم یک بار با تامل متن نوشته شده را بخوانید.
و کمی بررسی کنید که چقدر از همین مردم مهران و شلمچه در این کار مشارکت کرده اند یا عاشق مشارکت در این کارند.
شکی نیست که ائمه به این امور نیاز ندارند. و مردم هستند که عشق شان را این گونه نشان می دهند.

نظرات