آیا ادیان با توجیه سختی ها، راه ظالمان را هموار نمی کند؟

اولا واژه ادیان طیف بسیار گسترده ای را در بر می گیرد و به سختی می توان مفاد مشترکی را بین تمام ادیان یافت و معمولا در بین دین های مختلف، آموزه های متضادی هم وجود دارد. بنابراین در بررسی خواص و آثار ادیان، نمی توانیم به نتیجه برسیم، مگر آنکه در ابتدای بررسی دین خاصی را معلوم و مشخص کنیم.
و الا حتی دین هایی مثل اسلام و مسیحیت که به یکدیگر نزدیک هم هستند، تضادهای جدی ای با هم دارند. یکی ایمان را چشم بستن و گام نهادن در وادی تاریکی ها می داند، و دیگری ایمان را التزام به دستورات عقل و مد نظر قرار دادن آن معرفی می کند.

دوما با انتخاب دین اسلام، نه تنها آنچه در سوال مطرح شد، غلط می یابیم بلکه عکس آن نیز ثابت می شود.
اگر از جهت تاریخی بخواهیم بنگریم، اسلام در همان گام های ابتدایی، به دفاع از ضعفا برخواست و این گونه مستکبران منافع خود را در خطر دیدند و به همین دلیل به دشمنی با اسلام برخواستند

و در ادامه نیز قیام امام حسین (ع) را داریم، که برای همیشه این را به بشر آموخت که مرگ با عزت، بهتر از زندگی با ذلت و زیر یوغ ستمگران است

و در کل، از منظر اسلام، ظلم پذیری و تسلیم شدن در مقابل ستمگران حرام است و انسان مسلمان نه تنها خود نباید تحت ستم زندگی کند، بلکه باید برای نجات دیگران از ستم نیز تلاش خود را به کار ببندد.

(وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَٰذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيرًا) [سورة النساء ۷۵] و شما را چه شده است که در راه خدا و (برای یاری) مردان و زنان و کودکان،مستضعف پیکار نمی کنید، آنان که می گویند: «پروردگارا! ما را از این شهر که اهلش ستمگرند، بیرون ببر، و از جانب خود، برای ما سر پرستی قرار بده، و از جانب خود یار و مدکاری برای ما مقرر کن».

سوما انسان همیشه نمی تواند شرایط پیرامونی خود را عوض کند. و بالاخره محدودیت هایی او را در بر می گیرد. و اگر چه در برخی مواقع جان را هم باید در راه مقابله با ستمگران فدا کرد، اما همین کار نباید بدون محاسبه باشد و چه بسا در بعضی موقعیت ها، کشته شدن به نفع ظالمان نیز باشد. بنابراین در بعضی موقعیت ها، راه گریزی از ستم وجود ندارد.
حال در چنین موقعیت هایی، آیا انسان باید با روحیه مثبت زندگی کند یا آنکه باید زانوی غم بغل کرده و افسردگی پیشه کند؟
آنچه دین اسلام، برای مومنان به ارمغان می آورد این است که با دیدن امتداد زندگی، در بدترین موقعیت ها، همچنان دنیا را محل امتحانی ببیند که همیشه باید به اخلاق پایبند بوده و در شکوفایی استعدادهای انسانی تلاش کند. و در انتظار پاداش الهی برای جبران سختی ها باشند.

کلمات کلیدی: 

دیدگاه‌ها

سلام دختری هستم ۳۴ ساله . ده سال پیش با دو زن دوره گرد رمال به طرز اتفاقی برخورد کردم. یکی از آن ها به بنده گفت که فردی منو طلسم کرده جوری که تا ۵۰ سالگی بختم باز نشه برای ازدواج . گفت افرادی که به خواستگاری تو میان ممکنه تا عقد هم جلو برید اما اتفاقی میفته که اون ازدواج شکل نگیره. اون رمال بهم گفت دعای طلسم منو یه جن ته یه چاه انداخته باید بری پیش یه رمال خیلی قوی تا باطلش کنه . من اعتقادی نداشتم ، اعتنا نکردم ولیکن الان ده سال می گذره و دقیقا طبق حرف اون زن هربار که خواستگاری واسه من میاد به سرانجام نمیرسیم. می خواستم از شما سوال کنم ؛ آیا طلسم و جادو حقیقت داره ؟ آیا خداوند کریم توان مقابله با این مسائل رو نداره ؟؟؟ اگه کسی رو طلسم کرده باشن چطور باید باطلش کرد ؟ من شکایت دارم از خدا

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
باسلام وتشکر .
سرنوشت انسان‌ها در دست خدا و در گرو عمل او است و این که بخت کسی را بسته اند، اعتقادی عوامانه است. انسان‌ها به دلایل خاص و بعضاً نامعلوم، در طول زندگی خود دچار تحوّلاتی می‌شوند که در عالم خلقت امری طبیعی و متداول به نظر می‌رسد. بعضی دارای همسر خوب و زندگی مُرفَّع می‌شوند و بعضی کاملاً برعکس و بعضی بسیار دیر ازدواج می‌کنند و بعضی دیگر چنین موقعیتی را پیدا نخواهند کرد. همه این موارد دارای علل و عوامل خاص خود است . ما اگر بتوانیم علت حوادث و پیش آمد‌ها را شناسایی کنیم و آنها را به خوبی در زندگی به کار گیریم، زندگی خوبی خواهیم داشت.
پس موفقیت یا عدم موفقیت ما در زندگی در گرو شناخت صحیح و عمل بر طبق آن است. باید توجه داشته باشید خداوند متعال بر همه امور آگاه و دانا است و هیچگاه اجازه نمی‌دهد که بدخواهان به اهداف خود برسند. در آیه‌سوره بقره وقتی جریان این دسته از افراد شرور را مطرح می‌کند می‌فرماید: "و ما هم بضارّین به من احدٍ الاّ باذن الله" یعنی این‌ها بدون اجازه خداوند نمی‌توانند کاری کنند. از این رو باید توجه داشته باشید که با توکل و اعتماد به خداوند هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد و اگر شما در امور خود به خداوند توکل کنید یقیناً آنچه به خیر و صلاح شما است انجام خواهد شد و گرچه ممکن است شما خیر و صلاح خویش را در چیز دیگری بدانید، ولی مطمئن باشید که آنچه خداوند حکیم برای شما تقدیر می‌کند در کل و با نگاهی دقیق به صلاح شما خواهد بود
گرچه سحر و جادو واقعیت دارد، ولی چیزی مانند نیامدن خواستگار برای دختر اصلا دلیل بسته شدن بخت نمی‌باشد و غالب آنچه امروزه در میان مردم در این باره شایع است بی‏اساس می‏باشد و اکثر کسانی که به این امور می‏پردازند، کلاه بردارانی هستند که از این طریق قصد اخاذی و پر کردن جیب خود را دارند. ولی اگر بر فرض موردی پیدا شد که سحری در کار بود، راه ‏هایی برای بطلان آن وجود دارد:
۱- استعاذه به خداوند و خواندن سوره‏های فلق و ناس.
۲- خواندن و نوشتن آیات ۷۵ تا ۸۲ سوره یونس.
۳- دعا و تضرع به درگاه خداوند.
۴- درخواست دعا از اولیای واقعی خداوند.

نظرات