اگر شراب بد است چرا در آخرت حرام نیست؟

وجود تفاوت های دنیا و آخرت، نشان می دهد که این گونه مطالب "قیاس مع الفارق" است. و به دلیل همین تفاوت ها، نمی توان از مجاز بودن یک چیز در آخرت، مجاز بودن آنها در دنیا را برداشت کرد.

تفاوت ها نیز در وجوه متعددی قابل بیان است. مثلا در شراب، شرابی که در آخرت وجود دارد، اصلی ترین خاصیت شراب این دنیا را ندارد. که همان خاصیت سبب زشت بودن استفاده از شراب در دنیا است. پس شراب بهشتی، معنای عام نوشیدنی را دارد نه اینکه به معنای مست کنده  باشد پس  هیچ ارتباطی به شراب دنیایی ندارد:

«لا فیها غَوْلٌ وَ لا هُمْ عَنْها یُنْزَفُونَ[صافات/۴۷] شرابى كه نه در آن مایه تباهى عقل است و نه از آن مست مى‏ شوند! »

یا مثلا پرخوری در دنیا، سبب مریضی می شود. در حالی که در بهشت مریضی وجود ندارد و به همین دلیل بهشتیان می توانند انواع و اقسام غذاها را بدون هیچ محدودیتی مورد استفاده قرار دهند.

همچنین یکی از وجوه عمده تفاوت دنیا و آخرت، محدودیت های عالم مادی است که سبب ناپسند بودن رویکرد به بعضی از مسائل می شود. چرا که در عالم مادی و محدود، توجه به بعضی از مسائل ممکن است مانع شکوفایی استعدادهای خاص انسان شده و آنها را تباه کند. برای همین آنها مورد نهی قرار گرفته اند، در حالی که جزو نعمات بهشتی به شمار می آیند. چون اصولا در بهشت محدودیتی وجود ندارد. علاوه بر آنکه آنجا محل شکوفا کردن استعدادها نیست. از جمله مواردی که در این قالب می توانیم به آنها اشاره کنیم، ممنوع بودن حریر و طلا برای مردان است، در حالی که این ها، جزئی از نعمات بهشتی مردان است:

«جَنَّاتُ عَدْنٍ یَدْخُلُونَها یُحَلَّوْنَ فیها مِنْ أَساوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَ لُؤْلُؤاً وَ لِباسُهُمْ فیها حَریرٌ[فاطر/۳۳] (پاداش آنان( باغهاى جاویدان بهشت است كه در آن وارد مى ‏شوند در حالى كه با دستبندهایى از طلا و مروارید آراسته ‏اند، و لباسشان در آنجا حریر است.»

 

 

دیدگاه‌ها

با سلام.مطلب شما در نجف بلاگ کار شد.

تصویر جواد1900

آن شراب اخروي كه مستي و زوال عقل شراب دنيوي را ندارد.

تصویر جواد1900

فرق ديگري هم دارد؟

تصویر soalcity

سلام
بله فرق های دیگری نیز می توان برای آن شمرد.
مثل آنکه زیاد خوردن در آن دنیا مشکلی به همراه نمی آورد. یا خوردنی و آشامیدنی انسان را به دفع فضولات مجبور نمی کند و ...

سلام
لطفا در مورد اینکه نوشته اید خوردنی و آشامیدنی در بهشت انسان را مجبور به دفع فضولات نمی کند کمی بیشتر توضیح دهید. بعد خوردن و آشامیدن آنها کجا می روند؟ و اینکه نوشته اید زیاد خوردن هیچ مشکلی ندارد. در واقع نظر خود رو در دو منظور بیان کنید. یک در مورد آن دنیا که خود نوشته اید. دوم در مورد زندگی بعد از معاد که بصورت جسمی و روحی است، نه فقط روحی

تصویر soalcity

سلام
شناخت ما از بهشت به مقداری است که اولیای الهی برایمان گزارش کرده اند و طبق آنچه فرموده اند در بهشت دفع فضولات وجود ندارد همان گونه که در دنیای مادی جنین تغذیه می کند اما تا زمانی که موقع تولدش فرا نرسیده باشد، فضولات ندارد.
باقی عبارت شما نیز برایم وضوح کافی ندارد و سوال شما را متوجه نشدم.

سلام
در مورد زياده خوردن چيزي نگفتيد. منظور من اين بود كه در بهشت واقعي كه پس از قيامت است، هم به صورت جسمي و هم به صورت روحي وارد بهشت ميرويم، جسم ما چطور توان تحمل را خواهد داشت؟

تصویر soalcity

سلام
مطابق آنچه در متون دینی بیان شده است، بهشت جسمانی در کنار بهشت روحانی مسلم است. و باید توجه کنید که ضوابط حاکم بر آن دنیا با این جا متفاوت است که دیگر از بیماری و پیری و مرگ و ... خبری نیست. و نباید از این نکته غفلت کرد که ما تنها به اندازه بیانات دینی از احوال آخرت مطلعیم و احاطه کامل بر آن نداریم.
درباره خوردنی ها نیز ظاهرا هر زمانی یک فرد بهشتی اراده خوردن چیزی را بکند برایش فراهم است. و این مطالب از روایات و آیات قرآن فهمیده می شود. پس در این زمینه هم محدودیتی وجود ندارد. وَ هُمْ في‏ مَا اشْتَهَتْ أَنْفُسُهُمْ خالِدُونَ (۱۰۲ انبیاء) و در آنچه دلشان بخواهد، جاودانه متنعّم هستند.

با سلام بنده منظورم را نتوانستم به طور كامل در بالا اشاره كنم. منظورم اين است كه جسم ما در اين دنيا محصور به زمان و مكان اينجاست، در حاليكه زمان در دنياي معنوي طور ديگريست مثلا در قرآن آمده كه يك روز از آن دنيا برابر چند سال از اين دنياست، اين بدن جسماني چطور تاب تحمل دنياي بعد را خواهد داشت، البته از سؤال بنده برداشت غلط نكنيد كه شايد من شك داشته باشم به معاد، نه، من سؤال ميپرسم كه حقيقت را بهتر درك كنم.

تصویر soalcity

سلام
همه جزئیات معاد برای ما روشن نیست. آن قدر می دانیم که معاد جسمانی داریم اما اینکه چطور بدن مادی در مکانی متفاوت واکنش نشان می دهد، نمی دانیم.

سلام، بنده در برنامه تلويزيون ديدم و شنيدم كه فردي كه البته معروف هم هست اما نامش را نميدانم، گفتزمعاد جسماني است.

تصویر soalcity

سلام اشتباه تایپی رخ داده بود اصلاح شد. قطعا معاد جسمانی داریم.

سلام، ممنون كه اصلاح كرديد، بنده يك سوال ديگر نيز دارم. همانطور كه ميدونيد در قرآن آمده كه قيامت قطعا رخ خواهد داد به صورتي كه با تفاسيري كه در قرآن آمده به اين نتيجه ميرسيم كه همه چيز نابود خواهد شد، در واقع حداقل اين را ميدانيم كه منظومه شمسي به دليل نابودي خورشيد از بين خواهد رفت. در آياتي نيز آمده كه بدن هاي ما از قبر بيرون مي آيند كه لازمه اين كار بازگشت روحمان به بدنمان است كه براي حسابرسي است. حال اين سؤال پيش مي آيد كه اين بدن جسماني در كجا حسابرسي مي شود؟ بعد از زنده شدن مردگان و سپس نابودي كوه ها و درياها و ماه و خورشيد، چه جايي باقي خواهد ماند براي حسابرسي؟ آيا جسم ما به جاي ديگري نقل مكان مي كند؟ و اگر بله، چطور اين امر انجام مي شود؟

تصویر soalcity

سلام
برای قیامت قوانین و نظامات دنیا بر هم می ریزد اما هیچ دلیلی نداریم که تمام منظومه شمسی و کره زمین از بین برود.
و همچنان که قبلا عرض کردم ما تمام جزئیات قیامت و بعث و ... را نمی دانیم و البته نیاز هم نداریم که همه آنها را بدانیم.

تصویر جواد1900

ممنون

توضیحات خوبی بود
درمورد اینکه میگن در اخرت تشنگی وگرسنگی وجود نداره به قول بعضی ها پس دعوا سر این شرابها عسل ها واتواع غذاها چیست؟

تصویر soalcity

سلام
اتفاقا یکی از سختی های قیامت همین تشنگی و ... است. البته در بهشت گرسنگی و تشنگی وجود ندارد. که آن جا هم هر گونه نوشیدنی و خوردنی وجود دارد و طبیعتا وقتی کسی از آنها استفاده می کند نباید تشنه بشود.

نظرات