آیا امثال سلمان رشدی و سازنده فیلم موهن علیه پیامبر (ص) خطرناک ترین دشمنان اسلام هستند؟

فیلم موهن

در پاسخ به این سوال نکته اساسی این است که از به وجود آمدن خط انحرافی توسط سوال جلوگیری شود. یعنی اگر گروه دیگری به عنوان خطرناک ترین دشمنان اسلام، معرفی شوند، هرگز نباید این سوال و جواب سرپوشی بر دشمنی امثال سلمان رشد و سایر هتاکین شوند. در واقع توهین کنندگان و هتاکان، بغض و کینه شدیدی علیه دین دارند و به همین دلیل، به دنبال توهین و هتاکی می روند. پس دشمنی آنها به هیچ عنوان قابل انکار نیست.

نکته دومی که باید حتما بدان توجه نمود، این است که اعمال و رفتار بسیاری می تواند دشمنی با دین باشد. ولی نباید در مقابل همه آنها به یک شکل واکنش نشان داد. و مقابله با هر گروه، واکنشی مختص همان گروه را می طلبد. به عنوان مثال اگر گروهی به دلیل جهل و نادانی علیه دین اقدام می کنند، باید اقدامات آگاهی بخش در مقابل آنها انجام داد. بر خلاف گروه های معاند که باید با آنها برخورد خشن و سخت داشت.

با در نظر گرفتن دو نکته فوق می توانیم به شناسایی دشمنان اسلام بپردازیم که می توانیم در گام اول آنها را به دو دسته دشمنان درونی و دشمنان بیرونی تقسیم کنیم.

دشمنان بیرونی:

۱-یهودیان

قرآن یهودیان را سرسخت ترین دشمن مسلمانان معرفی می کند:

«لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذینَ آمَنُوا الْیَهُودَ[مائده/۸۵] طور مسلّم، دشمنترین مردم نسبت به مؤمنان را، یهود و مشركان خواهى یافت.»

و با دقت در آیات قرآن می توانیم خصائصی از یهود را بشناسیم که آنها را به عنوان دشمن ترین دشمنان اسلام معرفی می کند. از جمله خصائص یهود که قرآن پرده از آن برمی دارد، چنین است: الف) خوی استکباری[۱]  ب) ایجاد جنگ روانی[۲]  ج) تبحر و مهارت در ایجاد تحریف[۳]

دقت در خصائص فوق نشان از خطر فوق العاده  یهودیان برای اسلام دارد. وجود روایات جعلی که به اسرائیلیات مشهور شده اند و جنگ های روانی و توطئه های بسیاری که بر پا کرده اند[۴] می تواند برای ما درسی باشد که دشمن اساسی خود را بشناسیم.


۲- کافران

در ادامه آیه ۸۵ سوره مائده به دشمنی مشرکان اشاره کرده و مزاحمت های فراوان آن ها در جلوگیری از رشد اسلام، در صفحات تاریخ به خوبی ثبت شده است. که در یک کلمه می توانیم دشمنی آنها را بدین شکل بخوانیم:
«وَ صَدٌّ عَنْ سَبیلِ اللَّهِ[بقره/۲۱۷] جلوگیرى از راه خدا»

دشمنان درونی

۱-منافقان

قرآن در آیات متعددی به دشمنی های منافقان اشاره کرده است، کسانی که هر لحظه به رنگی در می آیند و اگر دشمن را علیه مسلمانان قوی ببینند، سریع رنگ عوض کرده و از دورن صفوف اسلام، به یاری دشمنان اسلام می پردازند.[۵] منافقان کسانی هستند که مفسد واقعی شمرده شده اند.[۶]

۲-جاهلان

یک گروه بزرگ از دشمنان درونی اسلام، جاهلان هستند. جاهلانی که یک نمونه آن در گروه خوارج متجلی شد. گروهی که حضرت علی (ع) با آنان سخت جنگید. و بعد از نابودی اساس فتنه به آیندگان دستور داد که با آنها نجنگند.[۷] حضرت علی(ع) در خطر اینان برای دین می فرمایند که اینان پشت مرا شکستند![۸] که با عبادات خود مردم را گمراه می کنند.
غیر از گروه های نام برده دشمنان خطرناک دیگری نیز برای دین وجود دارد. به عنوان نمونه عالم متهتک (عالم غیر پایبند به دستورات دینی) نیز از خطرات شمرده شده است.[۹]

آنچه در پایان لازم به ذکر است اینکه اگر کسی به ایمان خود پایبند باشد و به وظایفش در دنیا عمل کند، دشمنی هیچ کس به او آسیب نمی رساند.
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا عَلَیْكُمْ أَنْفُسَكُمْ لا یَضُرُّكُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ[مائده/۱۰۵] اى كسانى كه ایمان آورده ‏اید! مراقب خود باشید! اگر شما هدایت یافته ‏اید، گمراهى كسانى كه گمراه شده‏اند، به شما زیانى نمى ‏رساند.»

[۱]. آل عمران/۷۵.
[۲]. آل عمران/۷۲.
[۳]. نساء/۴۶.
[۴]. مائده/۶۴.
[۵]. منافقون/۸۲.
[۶]. بقره/۱۲.
[۷]. خطبه ۶۱ نهج البلاغه.
[۸]. بحار الانوار، ج ۲، ص ۱۱۱.
[۹]. بحار الانوار، ج ۲، ص ۱۱۱.

نظرات