تسخیر جن چیست؟

تسخیر جن

اولا باید بدانیم که با اتکا به عقل بشری نمی توان وجود جن را انکار کرد. چون عدم دیدن اجنه دلیل بر نبودن آنها نیست و کسانی که مساله جن را از خرافات می دانند، در واقع با ظاهری عاقلانه، بر خلاف عقل حکم می کنند و ندیدن را دلیل نبودن گرفته اند. بنابراین راه اثبات وجود جن و مسائل مربوط به آن، از طریق براهین عقلی نیست. کما اینکه راه یافتن خرافات بسیار در لسان عموم، سبب می شود که مطالب مشهور در بین مردم نیز قابل اعتماد نباشند. و بهترین راه و قابل اعتماد طرین آنها، مراجعه به وحی و سخنان اولیاء الهی است که از عوالم غیب مطلع هستند.

در این مرحله باید بگوییم که تسخیر جن، در قرآن تائید شده است. چون تسخیر جن به این معنا است که کسی جن را اسیر کند و استثمار نمایدش ، تا مقصد خود را بوسیله او برآورده سازد . این مانند آن است که غل و زنجیر به گردن کسی اندازد و به جبر ، از او بهره برداری نمایند . و  داستان حضرت سلیمان در قرآن بیانگر این مساله است که گروهی از اجنه تحت فرماندهی حضرت سلیمان برای او کار کرده و تا زمانی که از مرگ حضرت سلیمان با خبر نشده بودند، در تحت خواری این تسخیر بوده اند:

«وَ حُشِرَ لِسُلَیْمانَ جُنُودُهُ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ وَ الطَّیْرِ فَهُمْ یُوزَعُونَ[نمل/۱۷] لشكریان سلیمان، از جنّ و انس و پرندگان، نزد او جمع شدند آن قدر زیاد بودند كه باید توقّف مى‏ كردند تا به هم ملحق شوند!»

«وَ لِسُلَیْمانَ ...  وَ مِنَ الْجِنِّ مَنْ یَعْمَلُ بَیْنَ یَدَیْهِ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ مَنْ یَزِغْ مِنْهُمْ عَنْ أَمْرِنا نُذِقْهُ مِنْ عَذابِ السَّعیرِ[سبا/۱۲] و براى سلیمان ... و گروهى از جنّ پیش روى او به اذن پروردگارش كار مى ‏كردند و هر كدام از آنها كه از فرمان ما سرپیچى مى ‏كرد، او را عذاب آتش سوزان مى ‏چشانیم!»

خفت و خواری اجنه در این اعمال از آیه فوق و بحث عذاب آن روشن می شود همانگونه که در آیه ذیل نیز صریح تر بیان شده است:

«فَلَمَّا قَضَیْنا عَلَیْهِ الْمَوْتَ ما دَلَّهُمْ عَلى‏ مَوْتِهِ إِلاَّ دَابَّةُ الْأَرْضِ تَأْكُلُ مِنْسَأَتَهُ فَلَمَّا خَرَّ تَبَیَّنَتِ الْجِنُّ أَنْ لَوْ كانُوا یَعْلَمُونَ الْغَیْبَ ما لَبِثُوا فِی الْعَذابِ الْمُهینِ[سبا/۱۴] (با این همه جلال و شكوه سلیمان) هنگامى كه مرگ را بر او مقرّر داشتیم، كسى آنها را از مرگ وى آگاه نساخت مگر جنبنده زمین [موریانه‏] كه عصاى او را مى‏ خورد (تا شكست و پیكر سلیمان فرو افتاد) هنگامى كه بر زمین افتاد جنّیان فهمیدند كه اگر از غیب آگاه بودند در عذاب خواركننده باقى نمى ‏ماندند.»

از سویی نیز نمی توانیم ماجرای ارتباط انسان با جن را از پدیده های عجیب و منحصر به دوران خاصی بدانیم. چون بنابر آیات قرآنی ارتباط انسان ها با اجنه، مساله ای است که نسبتا زیاد روی می دهد:

«كانَ رِجالٌ مِنَ الْإِنْسِ یَعُوذُونَ بِرِجالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزادُوهُمْ رَهَقاً[جن/۶] مردانى از بشر به مردانى از جنّ پناه مى‏بردند، و آنها سبب افزایش گمراهى و طغیانشان مى ‏شدند!»

«وَ یَوْمَ یَحْشُرُهُمْ جَمیعاً یا مَعْشَرَ الْجِنِّ قَدِ اسْتَكْثَرْتُمْ مِنَ الْإِنْسِ وَ قالَ أَوْلِیاؤُهُمْ مِنَ الْإِنْسِ رَبَّنَا اسْتَمْتَعَ بَعْضُنا بِبَعْضٍ[انعام/۱۲۸] در آن روز كه (خدا) و روزى كه همگان را گرد آورد و گوید: اى گروه جنیان، شما بسیارى از آدمیان را پیرو خویش ساختید. یارانشان از میان آدمیان گویند: اى پروردگار ما، ما از یكدیگر بهره ‏مند مى ‏شدیم.»

دقت در آیه فوق نشان می دهد که در اکثر روابط جنیان با انسان ها، اگر چه انسان فوایدی در ارتباط می بیند، اما در اصل فرماندهی توسط جنیان است! و این تائیدی بر این مطلب است که در تسخیرهای رایج در واقع انسان اسیر جنیان می شود. و اعمالی که برای تسخیر جنیان انجام می شود، در واقع باز کردن در قفسی است که جنیان به سبب آن نمی توانند بر بشر مسلط شوند.

البته طبیعی است که خرافات در این موضوع بسیار است. که سبب می شود اعتماد به مشهورات از بین برود. اما مطالبی که بیان شد، مطالبی مسلم است.

دیدگاه‌ها

لطفا یه استاد تسخیر موکل به من معرفی کنید

تصویر شهر سوال

با سلام
ما نه چنین اشخاصی را نه میشناسیم و نه توصیه میکنیم دنبال چنین کارهایی باشید.

رمالی به من گفت من از بدو تولد موکل داشته ام.!
آیا داشتن موکل، از لحاظ شرعی گناه دارد؟
چگونه او را آزاد کنم؟
نمیخواهم موکل داشته باشم!

تصویر شهر سوال

با سلام
اساسا چیزی به نام همزاد وجود ندارد و در متون دینی از آن خبری نیست. البته برخی كلمه همزاد را در مورد جن به كار می برند. این استعمال هر چند درست نیست؛ ولی جن وجود واقعی دارد و قرآن مجید و روایات با صراحت تمام به وجود آن گواهی می دهند. نسبت به این كه از چه زمان و چگونه مسئله همزاد شایع شده است، اطلاع دقیقی نداریم؛ لیكن احتمال می دهیم این مسئله از خرافات باستانی و عقاید پیش از اسلام باشد.

باسلام خانواده مادری من دارای خصوصیاتی مثل نفرت انگیز بودن/بد یمنی/بد زبانی/بد شانسی/ بی رزقی/و خلاصه همه از آنها بیزارند حتی نوه ونتیجه آنها هم اینطور هستند با اینکه بسیار با سخاوت ومومن هستند اما باعث نفرت همه حتی خودشان نسبت هم میشوند.ومتاشفانه ما هم دقیقا اینطور هستیم از شخصی شنیدم اجداد مادرم جن اسیر کرده اند که این بلا به سرشان آمده.میخواستم ببینم راهی وجود دارد از این بد بختی حد اقل ما که هیچ گناهی نکرده ایم رها شویم.التماس دعا

تصویر soalcity

سلام
چرا به یک شنیده مجهول توجه می کنید، اما به آنچه پیش روی است، توجه نمی کنید؟
مثلا بد زبانی که فرموده اید، سبب نفرت انگیز بودن و کاستی رزق و ... می شود و هیچ ربطی به جن ندارد.
بسیاری از مشکلاتی که انسان ها به گردن اجنه می اندازند، ناشی از اشتباهات خودشان است.

من نمیخوام جن رو تسخیر کنم ولی میخوام با اونا حرف بزنم میشه کمک کنین؟ لطفا اگه میتونین کمکم کنین زود باشین

تصویر شهر سوال

با سلام
ما کمکی در این زمینه نمیتوانیم بکنیم

ارتباط با اجنه مستلزم صرف زمان زیاد و سشرایط خیلی سخته و نهایتا اونا هم از شما استفاده های زیادی خواهند کرد بخصوص اینکه اکثر روابط با جن های کافر شکل میگیره که بسیار خطرناک هستن ....

سلام استاد.یه سوالی داشتم لطفا جوابمو بدین.خواهش میکنم.میخواستم بدونم چه طوری میشه موکل داشته باشم.راستش یه کم میترسم اما علاقه زیادی هم به این کار دارم.مادرم میگه اگه کسی سراغ این چیزا بره دیوانه میشه.ولی من فقط یه موکل میخام که چند تا سوال ازش بپرسم.نمیخوامم برام کاری کنه فقط میخام سوالامو بپرسم، استاد عزیز تو رو خدا راهنماییم کنید.من نه میخام دیوانه بشم نه از ترس اتفاقی برام بیفته اخه میترسم قیافش ترسناک باشه.تورو خدا کمکم کنید.

تصویر پاسخگوی اعتقادی

پاسخ :
باسلام وتشکر .
گرچه سوال تان مبهم است ومعلوم نیست در صدد طرح چه مسله ی هستید .
ولی به چند نکته باید اشاره شود :
۱- امیر المؤمنین علیه السلام می فرماید : إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ عَبْدٍ إِلَّا وَ لَهُ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَافِظٌ وَ وَاقِيَةٌ مَعَهُ مَلَكَانِ يَحْفَظَانِهِ مِنْ أَنْ يَسْقُطَ مِنْ رَأْسِ جَبَلٍ أَوْ يَقَعَ فِي بِئْرٍ فَإِذَا نَزَلَ الْقَضَاءُ خَلَّيَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ كُلِّ شَيْ‏ءٍ(۱) ؛هیچ بنده ای نیست مگر آن که خداوند برای وی دو فرشته نگهبان و نگهدارنده ای قرار داده است تا او را از سقوط از کوه ( و بلندی ) و از افتادن در چاه حفاظت می کنند.
بر این اساس هر انسانی موکل دارد . به این معنا که خداوند از یک سو دو فرشته را موکل کرده تا بنده اش را از افتادن در دره ها و چاه ها یا از کوه ها و بلندی ها نگه دارند و نگذارند آبروی بنده اش در پستی ها و بلندی های روزگار ضایع شود . از سویی دیگر دو فرشته (رقیب و عتید ) را بر هر انسانی موکل کرده تا همه اعمال و رفتارها و حتی نیت ها و قصد های درونی آنان را رصد کنند و بنویسند. از جهت سوم اعضای بدن و همه هستی از زمین و هوا و آسمان ، از زمان و مکان را موکل بر انسان کرده است تا گواه و شاهد بر کارکردهای او باشند. هم چنین مقرر ساخته است که افکار و نیت ها، رفتارها و عملکردهای خوب یا بد انسان زیر بنا و زیر ساخت های سر نوشت او را بسازند. یعنی از نظر جهان بینی الهی خداوند غیر از عوامل مادی، عوامل دیگری را در سرنوشت انسان و جهان مؤثر قرار داده است. این عوامل که اصطلاحا به آن عوامل روحی و معنوی گفته می شود ،مانند عوامل مادی در زندگی انسان نقش دارند. به طور کلی طاعت و عبادت یا گناه و نافرمانی خدا، توبه و پرده دری ،عدل و ظلم، نیکو کاری و بدکاری ، دعا و نفرین و امثال این ها از عواملی هستند که در سرنوشت بشر از نظر کوتاهی یا طولانی شدن عمر، سلامتی یا بیماری ، رزق و روزی و ....مؤثر است .
فرشتگان که کارگزاران خدا و مجریان فرمان الهی اند، در قرآن به عنوان « مدبرات امر » تعبیر می شود . این تدبیر کنندگان امور که مجریان فرمان خدا هستند، موکل بر انسان ها هستند. بر عملکردها، رفتارها ، افکار و نیت های آنان احاطه دارند. بر اساس نوع و نحوه عملکرد ها و نیت های شان سرنوشت آنان را تنظیم یا تغییر می دهند. انسان متناسب با قوانین این جهان و حکمت خداوند برخی از کیفر یا پاداش کارکردهای خود در این جهان را در لباس و شکل نعمت یا نقمت دریافت می کند . امام صادق علیه السلام می فرماید :
مَنْ يَمُوتُ بِالذُّنُوبِ أَكْثَرُ مِمَّنْ يَمُوتُ بِالْآجَالِ وَ مَنْ يَعِيشُ بِالْإِحْسَانِ أَكْثَرُ مِمَّنْ يَعِيشُ بِالْأَعْمَارِ؛
کسانی که به واسطه گناهان شان ( اجل آنان زود فرا می رسد ) می میرند، از کسانی که به مرگ طبیعی و به واسطه سر آمدن عمر شان می میرند بیش ترند. کسانی که به سبب نیکوکاری زندگی دراز می کنند، از کسانی که با عمر اصلی و طبیعی زندگی می کنند بیش ترند. (۲)
بنا براین تنها شما نیستید که موکل داری، بلکه همه انسان ها موکل دارند ،لیکن یک نکته مهم را نباید فراموش کنیم که « تأثیر عملکردها و نیت ها در سرنوشت ها یک سلسله حساب های مخصوص برای خود دارند. » که ما از چند و چون آن بی اطلاع هستیم. از این رو گاهی بازتاب برخی اعمال در مورد برخی اشخاص زودتر مشاهده می شود و در برخی دیگر دیرتر. در این خصوص یک سخن قطعی و یک فرمول ثابتی در دست ما نیست تا بتوانیم ارائه دهیم. این ها از علومی است که تنها خدا از آن باخبر است. اطلاع از این گونه علوم را به بعضی از خواص بندگان و اولیای خود داده است.
۲- سوال ها تان را می توانید از همین طریق مطرح نماید تا جواب داده شود ، شما وهیچ کسی به موکلش آن گونه دست رسی ندارد که سوال های خود را از او بپرسد .
پی نوشت ها :
۱. محمد بن الحسن الحر العاملي، وسائل الشيعه، مؤسسه آل البيت، قم، ۱۴۰۹ ه.ق . ج۱۵، ص ۲۰۳ .
۲.المحدث النوري، مستدرك الوسائل، مؤسسه آل البيت، قم، ۱۴۰۸ ه.ق، ج ۱۱ ، ص۳۲۷ .

نظرات