آیا ازدواج زن شیعه و مرد سنی صحیح است؟

یكی از مراحل مهمّ و سرنوشت ساز در زندگی آدمی، مرحلة انتخاب همسر است؛ زیرا انسان در این مرحله، شریك زندگی و همدم غمها و شادیهایش را بر میگزیند؛ لذا جا دارد كه در انتخاب همسر، دقّت كافی شود.

یكی از چیزهایی كه در گزینش همسر لازم است، مورد توجّه قرار گیرد، موضوع كفو و هم شأن بودن است. در روایات است كه رسول خدا(ص) فرمود: «با افراد هم شأن ازدواج كنید»[۱]

بیش از صد مورد تحقیق نشان داده است كه اگر افراد با كسانی ازدواج كنند كه هم شأن و همسان هستند، امر زندگی آسانتر میگذرد. بسیاری از اختلافات بین زن و مرد، به خاطر هم شأن نبودن آنان است.

تكیه اساسی اسلام در كفو و هم شأن بودن، روی مسأله ایمان و اعتقاد است. همسر را باید در چارچوب اعتقاد به مذهب و مكتب مورد قبول خود جست و جو كرد، تا سنخیت و تجانس و امكان جلب و جذب باشد.

بنابراین، امكان موفقیت در زندگی زناشویی كسانی كه از نظر اعتقادی اختلاف دارند، كم است و ازدواج زن شیعه با مرد سنّی، صلاح نیست. به نظر امام خمینی چنین ازدواجی صحیح است؛ ولی مكروه میباشد.[۲]
مرد شیعه با زن سنّی، اگر ناصبی نباشد (یعنی به اهل بیت علیهم السلام لعن و نفرین نكند) می‏تواند ازدواج كند و اشكالی ندارد. اما زن شیعه با مرد سنّی كه ناصبی نیست می‏تواند ازدواج كند ولی كراهت دارد.[۳]

البته‌ اگر بداند كه‌ با این‌ ازدواج‌ مذهبش‌ خدشه‌ دار می‌شود و باید دست‌ از اعتقاداتش‌ بردارد نباید به‌چنین‌ ازدواجی‌ تن‌ دهد.


[۱]. كافی، كلینی، ج ۵، ص ۳۳۲، دارالكتب الاسلامیة.
[۲]. ر.ك: تحریرالوسیله، امام خمینی، ج ۲، ص ۲۸۶، مؤسسة انتشارات دارالعلم/ نظام حیات خانواده در اسلام، علی قائمی، ص ۶۵ـ۷۰، انتشارات انجمن اولیأ و مربیان.
[۳]. تحریر، ج ۳، ص ۵۱۱.

دیدگاه‌ها

چرا جواب بعضی سوالا مثه اینو به واضح نمیگید اگه اختلافی بین شیعه و سونی هست چرا انکار میشه خب بگید تا بدونیم این پاسخ های نامفهوم چیه که میدید--لطف کنید جواب رو به ایمیلم بده

تصویر soalcity

با عرض سلام
به نظر می رسد که جواب به وضوح بیان شده است! یعنی بهتر است این اتفاق نیفتد. هر چند این ازدواج حرام نیست.

اختلاف بین شیعه و سنی بماند ..
دوستم با مرد سنی ازدواج کرد ولی بعدازمدتی پشیمان شد چون مرد سنی سریع تغییر رویه دادودر مراسماتی مثل شبهای قدر که اهل سنت شادهستن و هلهله میکنن نمیزاشت دوست شیعه ام درشب های قدر به مسجد برود وما معمولا براش شهادت امام علی گریه میکنیم و موارد دیگر به هر حال کاردوستم بم به روانپزشک رسید..

سلام
اگر پسر راضی شود که مذهبش را از سنی به شیعه تغییر دهد اشکالی ندارد که ازدواج صورت بگیرد؟؟؟

تصویر پاسخگو

ببینید ، در متن بالا هم اشاره شده که از نظر شرعی اینازدواج صحیح است . اما هه نکته این هست که چون بین این دو نفر تناسب اعتقادی و مذهبی نیست ، این ازدواج نمی تواند ازدواج موفق باشد .
ممکن است پسر یا دختری بخاطر علاقه به طرف مقابل بگوید مذهب خود را تغییر می دهد . اما روشن است که تغییر اعتقاد و مذهب چیزی است که با یک مساله این گونه ای قابل تغییر نیست و بعد از انجام ازدواج و عادی شدن روابط احساسی دوباره به همان روال قبل مذهبی برگردد و همان مشکلاتی که گفته شد به وجود بیاید .
بنا بر این نمی توان روی این مسائل ریسک کرد و آینده زندگی را روی تعهدات مشکوک بنا کرد .

سلام من دختر شیعه هستم و کسی که میخوام باهاشون ازدواج کنم سنی هستن. ما همدیگه رو خیلی دوست داریم آیا ازدواج ما ایرادی داره؟
البته من و کسی که میخوام باهاش ازدواج کنم نمیخوایم تغییر مذهب بدیم. میخوایم در کنار هم زندگی کنیم

تصویر شهر سوال

با سلام و عرض تحیت

صرفنظر از حکم فقهی این موضوع، لازم است تا توجه شود که موفقیت یک ازدواج در گرو رعایت اصل همتایی (کفویت) است. از جمله موارد مهم در این امر بالا بودن سطح مشابهت در اموری مانند مشابهت در نگرشهای اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی، خانوادگی و علاقمندی ها است. بنابراین بهتر است از چنین ازدواجی صرفنظر شود مگر اینکه مرد دارای ویژگی سلطه جو یی نباشد و به اندازه کافی از انعطاف برخوردار باشد و برای خانم نیز فاکتور مذهب، از اولویت بالایی برخوردار نباشد. به هر حال با توجه به اهمیت موضوع، شایسته است از طریق مشاوری حضوری پیگیری شود تا ابعاد مختلف موضوع بررسی و تحلیل گردد

نظرات