کسانی که قبل از بلوغ می میرند، وارد بهشت می شوند؟

ظاهرا حکم فرزندان مومنین، با فرزندان مشرکین متفاوت است. برای فرزندان مومنین روایات فراوانی دلالت می کند که آنها به بهشت می روند و بهشتی شدن آنها یکی از پاداش های والدینشان است که با دیدن فرزندان خود شاد می شوند.


اما درباره حکم فرزندان کفار، بنا بر اصول عقلی آنها عذاب نخواهند شد.  چرا که در دنیا تکلیفی نداشته اند تا با سرپیچی از آن گرفتار عذاب شوند. مگر اینکه در عالم دیگر، میدانی برای آزمایش و ابتلای آنها فراهم شود و آنها در آنجا مرتکب سرپیچی شوند و مستحق عذاب شوند. و اگر در روایاتی حکم به ورود آنها به دوزخ می شود، اشاره به همین مطلب است.


در کتاب من لا یحضره الفقیه ج ۳ ص ۴۹۰ چندین حدیث در این باره بیان شده است که با ذکر شماره احادیث بعضی از آنها را ذکز می کنیم:  حدیث شماره ۴۷۳۲ درباره فرزند مومنین می نویسد:

و عبید اللَّه حلبى گوید: امام صادق علیه السّلام: فرمود: خداوند تبارك و تعالى ابراهیم و ساره زوجه‏اش را سرپرست اطفال متوفّاى مؤمنین فرموده و در بهشت درختى است كه داراى پستانهائى همانند پستان گاو و آن درخت در كاخى است كه از درّ ساخته شده، و چون روز رستاخیز شود آن كودكان را لباس نو بپوشانند و معطّرشان سازند و بپدر و مادرشان بازگردانند، و اینان فرمانروایان بهشتند و با پدرانشان میباشند و این است معنى گفتار خداوند عزّ و جلّ كه فرموده: «وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ اتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّیَّتُهُمْ بِإِیمانٍ أَلْحَقْنا بِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ[طور/۲۱] و آن كسان كه ایمان آورده ‏اند و فرزندانشان پیروى آنان را در اعتقاد و عمل نموده ‏اند آن فرزندان را بآنان ملحق خواهیم گردانید»


و چند حدیث که درباره سرنوشت فرزندان کفار است نیز به این شکل بیان شده است:

۴۷۴۰ ح - عبد اللَّه بن سنان گوید: از امام صادق علیه السّلام پرسیدم حكم اولاد مشركین كه پیش از بلوغ بمیرند چیست؟ فرمود: حكمشان حكم كفّار است غسل و كفن و نماز نمى‏ خواهند و خداوند خود بهتر میداند كه آنان چه كرده اند، اكنون حكم كفّار را در تجهیز دارند. (در این روایت امام حکم دنیوی آنها را بیان کرده و حکم آخرت را بیان نکرده اند)

۴۷۴۱ ح -  فرمود: آتشى براى ایشان برافروزند و گویند كه بآن درآئید، پس اگر اطاعت كردند و بآتش درشدند، آن بر ایشان سرد و سلامت گردد، و چنانچه امتناع ورزیدند خداوند عزّ و جلّ آنان را گوید: چنین است اینك من شما را فرمان دادم و شما نافرمانى نمودید، پس أمر كند آنان را بسوى دوزخ برند.

۴۷۴۲ ح- زرارة گوید: امام باقر علیه السّلام فرمود: چون روز رستاخیز آید خداوند بر هفت گروه حجّت آورد: ۱- كودكان كه پیش از بلوغ از دنیا رفته‏ اند. ۲- كسانى كه در زمان فترت یعنى میان دو رسول بوده و از دنیا رفته‏ اند. ۳- پیران سالخورده كه پیغمبر را درك كرده ولى عقل خود را از دست داده بوده ‏اند ۴- بیخردان یا عقب افتادگان روانى. ۵- دیوانگان كه داراى عقل نبوده ‏اند. ۶- كران كه حسّ شنوائى نداشته‏ اند. ۷- گنگ‏ها و لال‏هاى مادر زاد، هر كدام از این طوائف با خداوند عزّ و جلّ احتجاج نماید، فرمود: آنگاه خداوند عزّ و جلّ فرستاده‏اى بسوى آنان گسیل دارد و آتشى براى امتحان ایشان برافروزد پس بآنان فرمان دهد و گوید: پروردگار شما امر فرموده كه خود را در این آتش افكنید، پس هر كس در آتش جست آن آتش بر وى سرد و سلامت شود، و هر كس نافرمانى نمود بسوى آتش دوزخ رهسپارش كنند.

دیدگاه‌ها

سلام دختر من یسنا بای بر اثر برق گرفتگی ۱۱ ماهه بود و در ۲۶ روز پیش یعنی ۹۲.۴.۳۱ فوت شده . من داشتم در اینتر نت به دنبال اطلاعاتی در باره وضعیت بچه ها بعد از مرگشان در آن جهان میگشتم که شما را یافتم.
من و بابا یسنا خیلی نگرانیم و دوست داریم اطلاع پیدا کنیم از طریق احادیث و روایات که یسنا الان وضعیتش به چه صورت است و در آینده به چه حال باشد و اینکه آیا این مبحث که میگویند حدیثی وجود دارد که میگوید این بچه ها دم درب بهشت منتظر پدر و مادرانشان می ایستند تا دست آنها را بگیرند و داخل کنند درست است یا نه ؟
لطفا هر چه اطلاعات و یا کتاب و یا ... که در این مورد میشناسید برای من مادر آشفته به ایمیلم ارسال کنید تا من شاید کمی آرام شوم.خواهش میکنم این لطف را در حق من انجام دهید.

تصویر شهر سوال

با عرض سلام و تسلیت به مناسبت این حادثه تالم برانگیز
مطلبی که شما از آن پرسیده اید، با ذکر سند حدیث در همین بحث بیان شده است و علاوه بر آن احادیث دیگری نیز در این باره داریم. از جمله

عبید بن عمیر لیثى گفت: وقتى قیامت بر پا شود بچه ‏هاى مسلمانان در حالى كه شراب در دست دارند از بهشت بیرون مى ‏آیند، مردم به ایشان مى‏ گویند: به ما آب بدهید، به ما آب بدهید مى ‏گویند: پدر و مادرمان! حتى بچه سقط شده خشمگین كنار باب بهشت مى ‏گوید: وارد نمى ‏شوم تا پدر و مادرم وارد شوند. و رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمودند: روز قیامت به بچه‏ هاى مؤمنان و مسلمانان گفته شود از قبرهایتان بیرون بیایید، از قبورشان بیرون مى ‏آیند، در بین ایشان منادى فریاد برمى ‏آورد: دسته دسته به بهشت وارد شوید، عرض مى ‏كنند: خدایا پدران و مادران با ما هستند؟ بار دوم به آنان ندا مى‏ رسد كه گروه گروه به بهشت وارد شوید، مى‏ گویند: خدایا پدران و مادرانمان با ما هستند؟ بار سوم مى ‏فرماید: و پدران و مادرانتان با شما باشند، هر بچه ‏اى به سوى پدر و مادرش مى ‏شتابد، و دست ایشان را مى‏ گیرند، و با آنها وارد بهشت مى ‏شوند، ایشان در آن روز به پدر و مادر خود آشناترند از فرزندانتان كه در خانه با شما هستند. (مسكن الفؤاد عند فقد الأحبة و الأولاد، ص۲۵)

اگر جویای مطالب بیشتری در این باره هستید، کتابی به نام "مسکن الفواد عند فقد الاحبه و اولاد" احادیث مرتبط به این مساله را جمع کرده و این کتاب توسط آقای حسین جناتی شاهرودی ترجمه شده و به اسم "آرام بخش دل داغدیدگان" توسط نشر روح منتشر شده است.

سلام من مامان یسنا هستم سوال دیگه ای داشتم
۱.میخواستم ببینم آیا گریه و زاری من به جهت دلتنگی و نبود یسنا باعث ناراحتی او در آن دنیا میشود و اینکه آیا برای احوالاتش بد مبشود؟

تصویر شهر سوال

با عرض سلام
به صبر در هنگام مصیبت و رضای الهی توجه کنید و با این حال بدانید که گریه شما ناراحتی ای برای فرزندتان درست نمی کند.
پیامبر (ص) در مرگ فرزند خردسالشان ابراهیم گریه می کردند.
از نائب بن برید نقل شده است كه: وقتى طاهر فرزند پیغمبر صلّى اللَّه علیه و آله وفات كرد اشك از دیدگان حضرت سرازیر شد.
اصحاب به حضرت عرض كردند یا رسول اللَّه آیا شما هم در مرگ فرزندت طاهر گریه مى‏كنى؟ حضرت رسول صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: چشم گریان است و اشك چشم غلبه دارد و قلب محزون است اما معصیت خداوند عز و جل را نمى‏كنم (یعنى گریه من گریه رحمت است نه گریه اعتراض) (مستدرک الوسائل، ج ۲، ص ۴۶۳)

نظرات